A mai hadihajók mennyire tudnak hatásosan védekezni a hajók elleni rakéták ellen?
Az amerikai rombolókon és anyahajókon vannak rakétaelhárító rakéták telepítve meg ha jól tudom spéci gépágyúk is amik lefarigcsálják az arra kóricáló rakétákat. ( Fú de hülye mondat lett ebből :D )
Speciel ezek még nem nagyon léteztek a falklandi "háború" alatt. Meg a briteket se vegyük példának... Ahogy a Charles de Gaulle anyahajót sem szabad kiemelni mert annyit is ér szegény...
Ami ellen nem nagyon tudnak védekezni az a tengeralattjáró.
Azért emeltem ki az amerikaiakat mert náluk szokás mutogatni a technikát, ez valószínűleg létezik az oroszoknál is csak ők meg rejtegetik :P
És ezek a rakétaelfogó rakéták, gépágyúk mennyire hatásosak?
A tenger fölött néhány méterrel, közel hangsebességgel közeledő rakétát azért nem olyan könnyű bemérni.
Nagyon nagy bizalmat szavaztak a rakétáknak. Izraelben vetették be őket először. Az éjszakai felvételeken látszódott ahogy a palesztin rakétákat megközelítik majd felrobbannak. Aztán az is látszódott hogy a palesztin rakéta robbanófeje sértetlenül zuhan le és robban fel. Na az hatalmas pofára esés volt :D
Mára már eléggé kiforrott technikáról beszélünk. Egy dokumentum filmben láttam eddig a korábban említett gépágyút de az ijesztően hatékonynak látszódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!