Szerintetek nem úgy lenne az igazságos, ha csak az szavazhatna, aki adózik? Másrészt: jogilag meg lehetne oldani?
1. Gondolatmenetem a következő: a sok balliberális a határon túli magyaroktól elvenné ugyebár a szavazati jogot, mondván hogy mit szólnak bele az "mi" dolgainkba? (Mondjuk ha a baloldal elvenné a szavazati jogukat, és sosem áll ki mellettük, akkor jogosan rettegnek a balosok, hogy bizony nem rájuk fognak szavazni...)... Na de kérdem én, mivel jobb szavazó egy emigrált magyar (aki azt se tudja hogy ki a miniszterelnök), egy putricigány (akinek a szavazata két sörbe kerül), vagy egy akármilyen munkakerülő, vagy egy agyérelmesuesedett Gyurcsány vagy Orbán hívő nyugdíjas (akinek már úgysincs jövője, csak az egyetlen ami érdekli hogy ki íger több nyugdíjat)... Lehet hogy keményen hat néhány érzékeny lelkűre, de le vannak sz rva ezek, hiszen csak az szóljon bele, hogy mit művel az állam az adónkkal, aki adózik is, nem?
2. Ha egyetértetek ha nem, de jogilag lehetséges lenne ezt megvalósítani?
kedves kérdező!
én tök egyetértek veled, nem feltétlenül adófizetéshez kötném a dolgot, de az valóban nem állapot, hogy az MTA elnökének annyi szavazati joga van, mint egy politikával soha nem foglalkozó 18 éves gyereknek
a választási regisztráció, mint irány, az egyetlen olyan tette volt a fidesznek, amit támogattam, de aztán rájöttek, hogy nekik az lehet, hogy nem jó, aztán gyotsan abba is hagyták a dolgot
Nem, mivel egy magyarországi munkanélküli itt él, itt vásárol, és nagy valószínűségg szerint később dolgozni és adózni is itt fog, tehát ugyanolyan adófizető lesz. Az meg nem lehet, hogy úgy keverjük a szavazati jogot, mint a kártyalapokat: most nem szavazhatsz, de ha 4 év múlva dolgozol, akkor már igen. No comment.
A nyugdíjasok meg jó eséllyel 40 év munkájukkal alapozták meg a mai társadalom javait, teljesen jogosan kapják a járandóságukat. Továbbá kívánom, a mostani rájuk fröcsögőket majd 20-30 év múlva a saját kölykük, meg unokájuk is köpje szembe, és mást se halljanak majd tőlük, hogy mekkora élősködők.
A cigányoktól sem lehet elvenni, mert akkor már szelektálsz, és lesznek másodlagos állampolgárok.
Ellenben egy olyan külföldi, akik csak anyagi vonzatok miatt magyarkodik, csak azt nézi, hogy Orbán hogyan tömi a zsebét, de semmi köze Magyarországhoz (most hagyjuk a történelmi, meg érzelembeli nyálas és hamis blabla szövegeket), attól joggal vehetik el ezt a jogot. Majd ha ideköltözik, itt adózik, dolgozik, él, és nem csak anyagilag karja szipolyozni a társadalmat (most semmivel sem jobbak, mint a cigányok), és nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot, stb.
Csak az szavazhasson, aki adózik? Nem, ne csak az szavazhasson. Amit # 1 írt az hatalmas csúsztatás. Úgy ahogy jár az egészségügyi szolgáltatás is a diáknak meg a nyugdíjasnak, ez is járhatna. Viszont az tényleg kellemetlen, ha valakit akkor bocsájtottak el éppen és azért nem tud szavazni.
Én inkább másik oldalról közelíteném meg a dolgot. Ha teljesen lehetne digitalizálni a szavazást, akkor én egy tesztet töltetnék ki az emberekkel, akik ha nem tudnak rá válaszolni, akkor ne is szavazhassanak. Így mindenkinek meg lenne rá a lehetősége, hogy voksoljon, de csak akkor, ha kellően tájékozott.
Így lehetne szerintem csak racionális szavazatokat begyűjteni. Mert egy munkás ember is rendelkezhet alacsony intelligenciával és dönthet irracionálisan. Viszont egy munkanélküli is lehet kellően megfontolt és jártas a politikában ahhoz, hogy helyesen döntsön.
- A nyugdíjastól kár elvenni, az adózott azért h lehessen nyugdíja.
- A határon túli lakosoknak én sose engedtem volna, hiszen semmi közük ehhez az országhoz, csak ugyanazt a nyelvet beszélik, és innen származnak
- A munkakerülőre nehéz ezt rábizonyítani, mert aki keres munkát csak nem talál, az ugyanolyan munkanélküli, mint aki nem keres, és ezt bizonyítani, hogy "De hát én keresem a munkát de nem találom" lehetetlen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!