Szeretetek Magyarországon is le kellene vinni a szavazati jogot 16 éves korra, mit ahogy ma Ausztriában van?
Én ugyan már rég elmúltam 16, de amikor annyi voltam én is szívesen szavaztam volna.(mondjuk egyik párt sem tetszett)
A 16 évesek már elég érettek, hogy szavazhassanak.
Ők a fiatalok , övék lesz a jövő , hadd legyen beleszólásuk.
"És illene azért a 8 osztályhoz kötni, hogy analfabéták se szólhassanak bele az ország dolgaiba. "
Ma már a 8 osztályt mindenkinek megadják, nem jelenti azt, hogy az illető nem analfabéta.
Maradjunk a 18as korhatárnál,bár még az is sántít.
Sok buta van,aki csak össze vissza szavaz,bár szerintem fiatalok nagy része el sem fog menni szavazni.Maradjuk ennyiben.
Egyébként múltkor valaki fölvetett egy jó dolgot.
Akinek legalább nincs 8 osztálya meg,vagy minimum szakmunkás sulija,azt nem engedném szavazni.
És azzal egyet is érettem.
Higyjétek el nekem, hogy az iskolázottság, és az értelem, az intelligencia és az empátia nem következménye egymásnak... Mindenkinek joga van a véleménye kinyilvánításához, joga van dönteni a sorsáról, és joga van szavazni, amennyiben nagykorú és magyar állampolgár...
Láttam már bunkó/tajparaszt diplomást, aki ezzel verte a mellét... És láttam 8 általánost sem elvégzett embert, aki tisztességesen felnevelt több gyereket, esténként a gyerek leckéjét tanulta, hogy tudjon neki segíteni másnap...
Ezzel csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy minden esetet külön-külön kellene megvizsgálni, és aszerint dönteni, hogy akkor most ki szavazhatna és ki nem...
Másodsorban pont a legjobban manipulálható korosztályt vennénk be a szavazók közé... Ez persze nem a fiatalok hibája, hiszen ebben nagy szerepet játszanak a hormonok, önmaguk felfedezése, a korosztály írott és íratlan szabályai, az aktuális divat, vagy éppen az aktuális "cikiségek" (lövésem sincsen hogy mondják ma)...
Én dolgoztam emberekkel, és mindegyik más... Nem lehet általánosítani... Nem minden nyugger bunkó, és nem minden fiatal értelmes, nyitott...
Azért a szakmunkásoknak is adnék beleszólást.Én végzettségem is az,nem tagadom.
De mivel ők dolgoznak még (gyárakban és ők termelnek igazán)ezért adnék nekik is szavazati jogot.
A munkás tartja el az országot igazán és nem a diplomás.
Ráadásul mennyi egyetemista van,aki munkanélküli?
(Persze erről tényleg nem ők tehetnek.)
Egyébként véleményem az,hogy nem a középrétegnek kéne csökkenteni a fizetését,hanem nekünk kéne emelni emberi szintre,mert a szakmunkások nagy része ebben az országban nincs megbecsülve.(mondjuk a középréteg sincs.)
Jó fizetésért többen mennének szakmunkás suliba is.
Egyébként meg mostani rendszerrel az a gond,hogy azt is egyetemre erőszakolják be,aki buta,mint a tök hozzá,de kézügyessége pedig lehet jó lenne.
Nekem 3 egyetemista ismerősöm van,ezek közül 1 végezte el az egyetemet hármassal.Egyik már abbahagyta,mert rájött nem oda való,másik meg össze vissza bukdácsol a mai napig.Utóbbi már kétszer bukott.
Pénzkidobás az egész.Inkább menne el szakmunkás suliba,ráadásul ahogy tudom az apja meg szerszámkészítő.Biztos örökölt valami kézügyességet a fia is,műszaki rajzban zseniális a srác,szóval tuti jó lenne.A tesója meg pont egy esztergályos műhelyben dolgozik.
Ha azt kitanulná öccse is és csinálná,akkor itt is,vagy inkább külföldön jó lóvét kapna érte.
A szerszámkészítő az egy nagyszerű szakma.
Annak, aki azt hiszi, hogy a kevésbé iskolázottak, vagy kevésbé intelligensek jogainak korlátozásától jobban fog működni a demokrácia, annak üzenem ezt a korábbi válaszomat, melyet egy olyan kérdésre írtam, ami a magyar demokratikus rendszer korlátozásait firtatja.
"""
Nem feltétlenül attól lesz valaki demokratikus, hogy elfogadja a kisebbségeket, vagy a bevándorlókat.
Attól még lehet valaki demokratikus, hogy gyűlölettel viseltet ezen csoportok iránt - habár nem ez a jellemző tendencia.
Demokratikus akkor lesz valaki, ha elismeri, és védi a kisebbségi csoportok jogainak egy szűk körét. Hiszen mai definíció szerint demokratikus rendszernek csak azt tekintjük, amely minden, a rendszerbe tartozó egyént a rendszer tagjaként elismer, és a rendszer tagjaként azonos jogokkal ruházza fel. Egy olyan demokratikus rendszer nem bír túlzott hasznossággal, ahol a kisebbségek védelmét nem biztosítja valamilyen szerv, és e szerv hatalmának magát a többség nem veti alá.
Figyelem! Ez nem jelenti azt, hogy a kisebbségnek a többség felett hatalma lenne! Ez csupán azt jelenti, hogy van egy bizonyos, szakszerűen, a rendszer tagjainak természetes motivációi alapján összeállított jogrendszer, ami biztosítja a kisebbség védelmét. Például az emberi jogok. Annak ellenére, hogy a többség irányít, a kisebbség emberi jogai nem sérülhetnek. Mindegy, hogy milyen szempontból számít egy csoport a demokratikus rendszerben kisebbségnek, a többség irányító hatalma semmiképp nem sértheti a kisebbség jogait. Egy olyan demokratikus rendszernek egyáltalán semmi haszna nem lenne, ahol ez a feltétel nem biztosított. Például, semmi értelme nem lenne egy olyan demokratikus rendszernek, ahol az ellenzék jogait korlátozzák. Egy ilyen demokratikus rendszer nem életképes, mivel a működése monoton és természetszerű módon a rendszer fokozatos szűküléséhez, végül pedig megszűnéséhez vezet. (Ahogy láthattuk is azt eddig a világtörténelem összes ilyen módon korlátozó demokráciájának sorsában: a kisebbségi jogok korlátozásával arányosan csökkent a többség hatalma is, végül pedig összeomlott a rendszer)
"""
"Akinek legalább nincs 8 osztálya meg,vagy minimum szakmunkás sulija,azt nem engedném szavazni.
És azzal egyet is érettem.
...
Én végzettségem is az,nem tagadom."
Hát pont erről van szó. Mindenki magánál húzná meg a határt. Képzeld magad abba rétegbe, akit pont annak nyilvánítottak, aki "szavazni képtelen retardált, csak ne irányítsa az országot, mindegy mit akar..." És máris elérkeztünk oda, amit először mondtam: empátia. Anélkül nem megy. Anélkül farkashorda van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!