Ha sok agyérelmeszesedett nyugdíjas szavazhat, a sok cigány akinek a szavazata egy tál főzelékbe kerül, meg egy csomóan nem is követik a politiákat, akkor már az az egy-két ezer szavazat nem sok vizet kavar...
Szerintem amúgy úgy lenne az igazságos hogyha (legalábbis országos lisztán) csak az szavazhatna, aki adózik!
2013. júl. 29. 22:13
2/27 anonim válasza:
Inkább följebb vinném, mint lejjebb. Szociális érzék, empátia egyre kevesebb a mai fiatalokban. Igy nehéz társadalmat építeni.
2013. júl. 29. 22:14
3/27 anonim válasza:
Nem osztana, szorozna, az emberek hülyék, Magyarországnak lőttek.
2013. júl. 29. 22:15
4/27 anonim válasza:
Ne általánosíts! A nyugdíjas ván szatyor aki a "banyatankkal" tolakszik sem biztos hogy empátiával meg szociális érzékkel teng túl...
2013. júl. 29. 22:15
5/27 A kérdező kommentje:
A szavazásokról , szinte a nyugdíjasok döntenek ,magas a szavazási hajlandóság és a létszámuk is növekszik.
Ha a 16 évesek is szavazhatnának, akkor a pártok próbálnának az ő kedvükre is tenni, és nem csak nyugdíjemelés meg hasonlók lennének.
Ez kompenzálna.
2013. júl. 29. 22:17
6/27 anonim válasza:
"A 16 évesek már elég érettek, hogy szavazhassanak. "
Szerintem sem ártana ellensúlyozni a hárommillió csirkefarhátas-savazós nyuggert.
2013. júl. 29. 22:28
8/27 anonim válasza:
A demokrácia őshazájában, Athénban 20 év volt a korhatár.
2013. júl. 29. 22:32
9/27 anonim válasza:
Én 19 éves vagyok (tehát elég közel állok ehhez a 16os korosztályhoz) és egyáltalán nem érzem azt, hogy ez a korosztály alkalmas lenne a szavazati jogra. de a 18as határt is kevésnek tartom. Szerintem amíg egy ember nem kezdi meg a nagybetűs életét, azaz kezd el dolgozni, vezet saját háztartást, addig elég kevés rálátása van a dolgokra ilyen téren. Ugyanakkor nem egy nyugdíjastól hallottam azt is, hogy fogalma sincs ki most a vezető, vagy szerinte konkrétan ki lehetne az idealis, de a jelenlegit mindenképp le kell váltani. Szóval szerintem a szavazati jogot nem kortól függően, hanem értelmiségi szinten kene osztogatni...
2013. júl. 29. 22:33
10/27 anonim válasza:
Szerintem is levihetnék ennyivel, de ez bőven nem lenne elég. nyugdíjasból így is sokszor több szavazna, mint fiatalból, tehát továbbra is ők döntenék el a választásokat. Így igazából gesztusnak szép, de nem oldaná meg a valódi problémát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!