Orbán Viktor miért hazudott még ebben IS?
"Aki azt akarja, hogy Magyarországon az élethivatásszerűen mezőgazdaságból élő kis- és középgazdák domináljanak az agráriumban, annak jó oka volt a törvény megszavazására, én büszkén tettem meg"
-Orbán Viktor
Aki nem szavazott.
Nem hiszem el, meddig hisznek még neki?!
Csak a Hajdú Bét üggyel tudnak ezek jönni.Tiszta agymosás.Biztos cseh2őt néznek :D
Egyébként négyszeres bírósági végzés van róla,hogy Bajnai nem volt felelős a hajdú Bétnél kialakultak miatt.
Szóval buktad ezt is.
Kíváncsi vagyok a jobb oldali média még milyen hazugságokat fog kitalálni az ellenzéki erők ellen.
Ez tesztett, kisebb a költségvetési hiány, milyen áron is.
Eladtunk egy csomó államkötvényt dollár, meg euró alapon 6%-os kamaton, amit 2016-ban vissza kell fizetni. Na akkor lesz államcsőd, nem is kicsi.
A költségvetés 288 ft euróra van belőve, mégis az elmúlt hónapokban 300 körül volt az euró elég sokszor. Hiány van csak, csak kozmetikázák a számokat.
Persze nem kell közgazdásznak lenni.
Mi vagy te MolotovPunk? Valami mszp fan?
Miért baj az, ha van aki nem veszi át egyből amit zorbánoznak az ellenzői? Miért szabad neked szidni és miért nem lehet nekem mellette érvelni? Ez a szokásos „az a demokrácia ha mi döntünk és az a diktatúra ha ti” duma, ami naponta elhangzik a ballib oldalon????
Az Orbán kormány már volt hatalmon egyszer. Akkor nem vezettek be plusz adókat, illetékeket, nem emelték az áfá-t, mert nem kellett. Még volt miből gazdálkodni, pedig már akkorra is sikerült alaposan lenyomni a lakosságot. Most viszont az államcsődtől csak egy hatalmas imf hitel mentette meg az országot 2009-ben, a világválság kellős közepén. Mikor kellett elkezdeni visszafizetni? A következő kormány idején?
Igen vannak új adók és igen, több embernek kell adóznia. A minimálbéresnek is. Mert ő is hozzá kell járuljon a közös állam fenntartásához. Ő annyival, amennyi a minimálbér 16%-a, a milliomos, meg a hatalmas bevétele 16%-ával. A korábbi adópolitika azt tekintette támogatandónak ha valaki keveset keres – ennek következtében nálunk van a legtöbb minimálbérre bejelentett ember, miközben mindenki tudja, hogy ennyi ember ilyen alacsony bevételből nem élhet meg. Rendszeres lett a zsebbe fizetés, mert így a vállalkozónak olcsóbb, hiszen nem kellett annyi járulékot, adót fizetnie a dolgozója után. Az így elvesztett bevételeket és a többi elcsalt adót pedig azok fizették meg akik addig is tisztességesen és sokat adóztak, a kisemberek.
Aztán ha egy minimálbéres munkanélküli lett vagy táppénzt, szabadságot kellett kivennie, akkor pislogott, hiszen alig kapott valamit. A nyugdíjaknál lesz majd hatalmas döbbenet, hogy hiszen egész életében rengeteget dolgozott, miért is kap most csak filléreket? Mert akkor zsebbe kapta egy részét, a maradék meg csak ennyire jogosítja.
Ez a kormány másféle adópolitikát folytat – nem azt mondom, hogy jobbat, hanem, hogy mást. Annak ad adókedvezményt, aki nem csak önmagát tartja el a fizetéséből, hanem kisgyereket nevel éppen és mindenki a fizetése azonos százalékát adja a közösbe. Ha 100 000-t keres akkor 16 000T, ha 500 000-t akkor 80 000-t adózik. Ötször akkor fizetéssel ötször annyival járul hozzá az állam fenntartásához. Ez sem igazságosabb vagy igazságtalanabb, mint a korábbi, hanem más.
A mnyp-k erőszakkal lettek kivezetve az állami rendszerből. Akkoriban senki nem kérdezte akarják-e oda fizetni a pénzüket vagy sem, kötelezővé tették. Nem volt esély mérlegelni, hogy akarja-e valaki a kockázatot vagy sem, oda fizették a pénzt és kész. Mára már nyugaton is elismerték, hogy a mnyp rendszer hátrányos a kisemberekre mert nem termelt elegendő hasznot a későbbi nyugdíjakhoz. Bebizonyosodott, hogy az állami alapokhoz képest több a költség és a részvényesek haszna is magas, ráadásul ki van téve a válságnak, a csőd lehetőségének. Sokaknál ez már nem lehetőség, rengeteg embernek bukott a nyugdíja a pénztárával együtt.
A magyar nyugdíjrendszerből közben hiányzott a pénz, hitelből kellett fedezni vagy elvenni máshonnan, amiből fejlődhetett volna a gazdaság. Az I. Orbán kormány választhatóvá tette a mnyp-t, a Medgyessy kormány eltörölte. Ha akkor marad választható és kevesebben lépnek oda, akkor talán fenntartható lett volna a dolog. De még ez a kormány sem egyből döntött a visszaléptetésről, az EU ragaszkodott a költségvetési hiány 3% alatt tartásánál, hogy ez, a kieső nyugdíjbefizetések miatt felvett hitel is beletartozzon. Mivel nálunk erre a visszaléptetés volt a reakció, mint megoldás, a velünk együtt ezt kérelmezőknek már elfogadták, hogy ne számítson bele az elvárt 3%-ba.
Mindig is volt fizetős felsőoktatás amióta léteznek magán egyetemek, főiskolák is. Most is ingyenes a felsőoktatás mindazoknak, akik elég jók hozzá. A vacakot itt sem kell díjazni, aki nem tanul annak nem kell egyetemre járni. Az állam – vagyis a mi pénzünkből pedig azt kell fizetni, aki nekünk fontos. Nem 2000 jogászra van szükség, hanem orvosra, mérnökre, fizika tanárra. Aki mégis mást akar tanulni, annak ott a diákhitel.
Chips adó? Kellett, hogy a vacak, egészségtelen termékek mellett esélye legyen annak is, ami nem olyan ártalmas.
Valóban igen hírtelen és drasztikus volt a nyugdíjazások ilyen változtatása a szolgálatoknál, nem is értettem vele egyet. Amit hiányoltam, hogy nem magasabb fizetést követeltek, nem azt, hogy most, amikor egészségesek és munkaképesek, akkor kellene megfizetnünk azt a veszélyt és nehéz munkavégzést, amit értünk, állampolgárokért vállalnak, hanem ragaszkodtak ahhoz, hogy nyugdíjasok lehessenek 40 évesen és mehessenek helyette biztonsági őrnek.
A takarékszövetekhez nem értek, de hogyan likvidálták a TB és nyugdíjhoz való jogokat?
A visszamenőleges hatály nem ismeretlen még az eu-ban sem. A tisztességtelen szerződést fel lehet és a tisztességes emberek érdekében fel is kell bontani, meg kell változtatni. Hogy melyik ilyen és melyik nem azon lehet vitázni. Az én fizetésem is alacsonyabb lett az adókedvezmény eltörlésével, ellenben a férjemé a családi adókedvezmények miatt sokkal magasabb. Együtt a család sokkal jobban járt.
25 évesen érthető ha csak a rosszat veszed észre, nincsen elegendő tapasztalatod. Most vagy családalapítás előtt, a mostani jó intézkedéseket nem érzed fontosnak. 20 éves távlatban már sokkal érzékelhetőbb a különbség, amikor mszp-szdsz kormány volt, akkor az embereknek egyre rosszabb lett, az ország gazdasága romlott, az állami tulajdont eladták, fejlesztések, beruházások csak hitelből voltak. Amikor Orbán kormány volt, akkor az ellenkezője. Volt árvíz, vörösiszap katasztrófa. Az Orbán kormány mindenkinek segített, házat, várost épített újjá. Volt árvíz máskor is, boldogulhattak ahogy akartak. Mikor lettek a kórházi várólisták? Mikor adták el az állami vagyont bagóért? Mikor lett tandíj minden egyetemistának (én fizettem)? Nem a két Orbán kormány alatt. Mikor vették el a családi pótlékot, gyest – na és ki adta vissza, ki vezette be a gyedet? Ezek mind számítanak és fontosak. Mindig vannak rossz vagy értelmetlen intézkedések de a végeredmény jól látható, az Orbán kormányok építettek, az mszp-s kormányok eladtak, romboltak, mertek kicsik lenni.
Egy biztos.Ez a kormány semmit nem fog adni, kifizetni, belátni! Ez a kormány nem képes azt sem felismerni, elfogadni, hogy törvénytelen dolgokat tett, hogy törvényei, átgondolatlanok, hibásak és önkényűek.
Orbán félrebeszél! Emberek tízezreit igyekszik felhergelni céljainak az Unió ellen, olyan dumával, hogy a népet ítélték el az Európai Parlamentben. Hazugságait nemzeti, történelmi eszmékre, az emberek jobb életkörülményeinek ígéreteibe hálózza, majd az ellenséges érzet felkorbácsolására, az ígért jobblét tovatűnését aposztrofálja, mint ellenséget, az Uniót megszemélyesítve!
Tömegek érzelmi töltését mélyen befolyásoló, felkavaró, uszító hangnemű, szándékosan manipulált dumát nyom. Orbán az uszító, a nagy történelmi időszakokat, pillanatokat, mint megdicsőülést ragadja ki és igyekszik ugyanezen dicsőséges magatartásra híveit összefogásra, az általa megjelölt (ellenséggel) szembeni ellenállásra felszólítani!Ez ma még ellen szavazat gyűjtés, tüntetés, béke-menet, de később lehet forradalmi uszítás is.
(Főleg,ha estlegesen a bal oldal nyerne 2014ben.)
Ismerjük a fideszt,nem nyugodnának bele,ha veszítenének.
(Aki a Fidesz holdudvarában megtalálta az anyagi, és egyéb számításait, az persze őket élteti és meg is védi, míg tőle is el nem vesznek! Ha pedig nem vagy milliomos vagy jó módú családból származó,akkor te sem vagy e rezsim alatt biztonságban.)
Figyelj kedves Zsuzsa.Sok olyan ország van,ahol nagy privatizáció ment végbe és mégis jól él a nép.
Egyébként meg az tarthatatlan helyzet volt egy idő után,hogy szinte minden állami kézben legyen.
Ráadásul ez az állam pazarolt eléggé,főleg állami szinten.
Ezért ment végbe nagy privatizáció,de abban a fidesz is ugyanúgy bűnös volt.12 állami gazdaság?Valami rémlik még?Kik is adták el?
"Eladtunk egy csomó államkötvényt dollár, meg euró alapon 6%-os kamaton, amit 2016-ban vissza kell fizetni."
Ühüm. Az ugye megvan, hogy a 2013-as Eurós kötvényeket a kutya nem vette meg és igazából nagy balhé lesz ha nem sózzák el valakinek? És mivel az összes lehetséges balek visszalépett, valószínűleg köze van az OTP és Tak.Szöv. balhékhoz?
"Miért szabad neked szidni és miért nem lehet nekem mellette érvelni?"
Az nem mellette érvelés, hogy a posztban is emlegetett kamura épülő kormányzati agitprop sablon szöveget 27 helyre bemásol valaki. A TB és nyugdíj jogosultságról meg előzőleg leírtam miért és hogy tüntették el. A nyugdíjak jelenleg cirka 1/3-a jelenleg is máshonnan "átcsoportosított" pénzekből van, mivel NINCS rájuk fedezett. Magyarán az állami rendszer már most SEM működik. A manyup pénzt meg olyan szépen eltőzsdézték szó szerint, hogy "öröm volt nézni".
A vörös iszap károsultakat meg örülök, hogy megemlíti, mert engem és még sokakat érdekelne, hogy miért is LOPTÁK EL a több milliárdnyi adományt ami összegyűlt nekik? Miért csak töredékét adták oda nekik? Mostani árvíznél MIÉRT is lett átirányítva az összes jótékonysági segítő szervezet gyűjtő számlája arra az államira amit már az vörös iszap károsultaknál is szétloptak?
Azt tudom, hogy már csak az OTP maradt a nagy befektetők közül...
Zsuzsi, az első Orbán kormány előtt a szócik csináltak egy Bokros csomagot, amiből a hiányt fedezték, nem is tetszett az embereknek, ezért lett Fidesz. Aztán a teli állakaszából könnyű volt osztogatni.
Nem adó emelésre nem emlékszem, de egy milliárd forintért augusztus 20.-ra igen, mikor kiderült volt is botrány. Aztán 50 évre titkosították ezt az adatot. Torgyánra és bandája esete...
Bukott is a Fidesz, pedig azt mondták nyerni fog.
Most nem volt miből osztogatni, mert üres volt a kassza, be is döntötték a magánnyugdíj pénztárakat....
"Húúú de ordasul és rosszul hazudik itt valaki. Van tandíj, nem kevés és az EU-ban csak Svájc, UK drágább és pár elit iskola. A röhej az, hogy az EU jó részén ELLENBEN ingyenes. Vagy 4 órás diákmelóból röhögve fizethető. "
Te se jártál egyetemnek a közelében sem, mi? :) Van államilag támogatott hely x darab. Mint eddig is volt. És van ezen felül saját zsebből fizethető, államilag nem támogatott azoknak akik kő gazdagok/kevés felvételi pontjuk volt. Ebből meg van y darab mint eddig. Én nem értem a problémádat.
"Természetesen EZ SEM igaz, a világ civilizált felén bizony a katonák, tűzoltók, rendőrök bizony korkedvezményt kapnak. Szerintem rendőr témában kismillió filmbe bele is van szőve a téma. Ja és nem ok nélkül kapják. Ahogy a 45-50 éves korukra tüdőrákba sorban haló szén és uránbányászaink sem! "
Ja. Tudod kik őriznek honvédségi épületeket? Külsős biztonságiak. Tudod kik őriznek rendőrségi épületeket? Külsősök. Azt ne mondja nekem senki, hogy egy 50 éves rendőr nem tud éjjel 8 órát pasziánszozni egy raktárban, mint rendőrségi biztonsági őr.
Egy kőműves vagy egy ács vagy egy mezőgazdaságban dolgozó ember a rendőrnél 3x nehezebb fizikai munkát tud 65 éves koráig csinálni, úgy hogy belerokkan, akkor a rendőr meg a tűzoltó is tud dolgozni, ha nem is az eredeti munkakörében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!