Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jó lenne ha minden jövedéki...

Jó lenne ha minden jövedéki termék (dohány kv alkohol) csak külön boltokba lenne kapható, de legalizálnák hozzá a füvet is, amit szintén ott lehetne kapni?

Figyelt kérdés
Persze a kocsmák, vendéglátók maradnának, csak a boltokban nem lenne jövedéki cucc!
2013. júl. 17. 10:40
1 2
 1/11 rémuralom ***** válasza:

Nem, abszolút ellene vagyok ennek a trafikosdinak minden formában. Nem csak az nem tetszik, ahogyan megcsinálták, hanem én már eleve az alapötletre is rosszallóan néztem, pedig akkor még szó nem volt haveroknak leosztásról.

Mellesleg jelezném, hogy a benzin és a gázolaj is jövedéki termékek.

2013. júl. 17. 10:53
 2/11 A kérdező kommentje:

"Mellesleg jelezném, hogy a benzin és a gázolaj is jövedéki termékek.

Látod!

Azt sem kapsz a közértbe!

2013. júl. 17. 10:58
 3/11 anonim ***** válasza:
Ebben az országban minden "Nemzeti" akar lenni, holott a nemzet már rég szétesett...
2013. júl. 17. 11:06
 4/11 anonim ***** válasza:
Ha a haveros-mutyis részt el lehetne hagyni és abszolút támogatnám. Tőlünk sokkal fejlettebb nyugati országok lépték meg ezt (skandináv országok, Ausztrália, stb.) közegészségügyi okokból, az Egészségügyi Világszervezet tonnányi adathalmazzal támogatja az elgondolás helyességét, szóval az egymillió alkoholista meg az évi 30-40e tüdőrákos halál országában bőven elférne az, hogy szegény önpusztító marháknak muszáj lenne szeparálniuk az ilyen dolgaikat.
2013. júl. 17. 12:22
 5/11 anonim ***** válasza:

szerintem az lenne a jó, hogy én vásárló eldönthessem, hogy mit szeretnék venni, és erre a keresletre a boltok versenyezzenek, nekem így a legkényelmesebb, és így kapom meg a legmagasabb minőséget, és a legjobb választékot

ne az állam döntse el, hogy mit és hol akarjak vásárolni, had döntsem el én

2013. júl. 17. 13:39
 6/11 anonim ***** válasza:

"szerintem az lenne a jó, hogy én vásárló eldönthessem, hogy mit szeretnék venni, és erre a keresletre a boltok versenyezzenek, nekem így a legkényelmesebb, és így kapom meg a legmagasabb minőséget, és a legjobb választékot

ne az állam döntse el, hogy mit és hol akarjak vásárolni, had döntsem el én"

Rendben, de akkor ne is várd el, hogy ingyen járjon a milliós kemoterápia az adófizetők pénzéből, szponzoráld azt is szépen magadnak. Meg az addikciódból fakadó betegségeid miatt kihagyott munkanapokat is vonják le a fizetésedből, meg a napi fél óra cigiszünetet is.

2013. júl. 17. 13:58
 7/11 anonim ***** válasza:
Utolsó, te nagyon hülye vagy! Csak szólok, hogy a félórás szünetet nem számolják el, vagy tovább kell maradni fél órát a munkahelyen. Te dolgozol? Mert akkor tudnád!
2013. júl. 17. 14:42
 8/11 anonim ***** válasza:

Ja, meg, ha valaki dolgozik, akkor fizet ő is az OEP-ba, tehát miről beszélsz te??

És a dagadt emberek kezeléseit nekünk kell fizetni?? Akik a saját hibájukból lettek koleszterin betegek, meg stb.? Félre értés ne essék nem ítélem el az elhízott embereket, de ha már itt tartunk, akkor az ő inzulinjukat, meg terápiáit is meg kell fizetnie az összes adózó embernek, akkor te miről beszélsz?

Sőt, tovább megyek, ha valaki megfázik, azzal mivan? Rengeteg ember azért fázik meg, mert nem visel rendes ruhát, kilátszik a dereka, stb. Beteg lesz, ilyen-olyan kezelésekre jár, azért nem ágálsz? Zsigerből utálod a dohányosokat, mi???

2013. júl. 17. 14:46
 9/11 rémuralom ***** válasza:

"Látod!

Azt [benzint, gázolajat] sem kapsz a közértbe!"

De a trafikban borzasztó kényelmetlen lenne tankolni, nem gondolod? Motort még csak-csak, egy négyszemélyes autót már nehézkesen. Kamion tankolására meg egyenesen befizetnék. Ahogy arra is, hogy leparkolsz a trafik előtt, és kettesével hordod ki a kanna benzineket, amíg tele nincs a tank.

"Rendben, de akkor ne is várd el, hogy ingyen járjon a milliós kemoterápia az adófizetők pénzéből, szponzoráld azt is szépen magadnak."

Bár én nem az a válaszoló vagyok, és én még csak nem is dohányzom, de én ezt is támogatnám. De ne csak a dohányosok, hanem mindenki oldja meg magának az egészségbiztosítást. Ja de azt ugye nem lehet, mert a nyugdíjasok és a cigányok... Ők szent tehenek. De a dohányosokat lehet, sőt majdnem kötelező ostorozni, pusztuljon a férgese.

2013. júl. 17. 14:51
 10/11 anonim ***** válasza:

#7-8: te a fél órás ebédszünetről beszélsz, én meg arról, amikor napi 5-6x kiugranak a kollégák 5 percre cigikávézni. Nem tudom te hol dolgozol, de ez utóbbit sehol sem vonják a munkaidőből, nálunk biztosan nem.

Egyébként tévedsz, ha azt hiszed, hogy csak a dohányosokat utálom e téren, az általad írt morbid kövérségben szenvedőkre is lehetne ugyanezt alkalmazni. Az OEP-hozzájárulásotok szart sem ér, mert ugyanannyit fizetsz, mint az egészségesek, csak mi épp harmad-, negyed-, ötödannyi erőforrást élünk fel életünk során, mint a dohányosok, akik közül az élethosszon át dohányzók fele biztosan belehal a dohányzásba.

Még Nyugaton is csak próbálkozások vannak az alkoholfogyasztók, súlyosan kövérek, dohányzók átlagot meghaladó társadalmi terheinek meghaladására (mert nem csak az eü. jön itt szóba, a betegségek idején nem termelésetek, a 10-15 évvel korábbi halálozásotok, millió más dolog), ha ezt egyszer le lehet fordítani egy konkrét számmá én bőven támogatnám, hogy ennyi extra hozzájárulást fizessenek az ilyen fogyasztók, természetesen nem sarcként, extraadóként, hanem a termék árába beépítve. Semmi baj nem lenne 1200-1300Ft-s cigivel pl. ha az a +300Ft az EÜ-kasszába mehetne biztosan és nem retkes focistadionokra.

A megfázók példája pedig hülyeség, egy esetleges, 0-3 nap közötti munkából távolmaradást okozó hétköznapi betegséget talán ne mérj már össze egy olyan önként választott addikcióval, amitől 10-15 évvel korábban halnak az űzői.

2013. júl. 17. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!