Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A cigányoknak miért nincs...

A cigányoknak miért nincs igénye a higiéniára? Ez nem veszélyes?

Figyelt kérdés

NEM provokációnak szánom, csak komolyan elgondolkoztam ezen.

Mindig mindenhol látni, és személyesen is szoktam látni. (elmentem már sok putri előtt)

A házat, amit megkapnak, 1 éven belül olyannyira lelakják (nem is értem hogy csinálják...), hogy tulajdonképpen rommá lehetne nyilvánítani. Sok helyen ablak sincs, mert eladták, belátni. Omladoznak a falak, árad ki a bűz. Nem 1 helyen patkányokat láttam szaladgálni. Ráadásul azért erősen látszik, meg érződik, hogy sok cigány egyáltalán nem, vagy alig fürdik/tisztálkodik.

A koszban alszanak, esznek, fekszenek, ülnek, szülnek.

Azért kérdezem, hogy nem veszélyes-e, mert elég megnézni Kassa Lunyik 9 nevű kerületét. Anno a patkányok terjesztették a pestist, most ilyne körülmények között nem terjedhet át a cigányokra, majd onnan a többségi társadalomban élőkre?

Jó persze, lehet hülyeséget beszélek, csak érdekelne.

Miért nincsen nekik igényük a rendezett környezetre, a higiéniára?

Mert a szegénységre egyáltalán nem lehet ráfogni. (sokan több segélyt kapnak mint vkinek a fizetése, plusz ismerek szegény magyar családokat is, de ott mindig rend van és tisztaság és a higiénia az elsők között van)

Miért? Nem veszélyes?

2013. júl. 16. 11:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

De, igen veszélyes.

Néhány városban például az ürülékük , fekália is az utcára kerül.

Ezért kerülök minden érintkezést velük.

Mindig kezet kell mosni tömegközlekedési jármű után.

Én egyébként is olyan ember vagyok ,aki rendmániás és tisztaságmániás, szeretem ha minden steril.

A cigányok életmódja totál ellentétes az enyémmel.

A bűnözés meg még rátesz egy lapáttal.

2013. júl. 16. 11:23
 12/20 anonim ***** válasza:
55%

Ismerek olyan magyar, nem nagyon szegény családokat is, ahol nagyobb kosz van, mint a cigányoknál. A lakásban nem takarítanak, bent tartják a kutyákat-macskákat, olyan büdös van, hogy az ember nem is mer bemenni a lakásukba.

Azért nem mondnám, hogy minden magyar család ilyen.

Ne általánosíts.

2013. júl. 16. 11:24
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, Borsodban nemrég a Hepatitis terjedt, mert sokaknak még udvari vécéjük sem volt (!), az udvaron végezték a dolgukat. Aztán kötelezték őket, hogy csináljanak udvari vécét. Azonban apám mesélte, hogy a 70-es években a falu szélén, a hegy alatt vájtak maguknak barlangot a cigányok, de ott olyan tisztaság volt, mint a rendes házakban. Minden nap kisöpörtek, szalmával hintették le a földet. Azóta sok minden megváltozott.
 14/20 anonim ***** válasza:
41%

" De igen, ez akkor is provokáció. Miért általánosítasz?

Írtál volna "egyes embereket", vagy ilyesmit.

Nem minden cigány koszos, és nem minden magyar tiszta."

Lehet hogy általánosítás, de azért nem a szappanhasználat jellemző a cigányokra... Gyere el hozzánk, és mutass a kisvárosban egy cigányt aki illatos :)

15/20 anonim ***** válasza:
12%
Mert egy görény is igényesebb náluk azért.
2013. júl. 16. 12:52
 16/20 anonim ***** válasza:
41%

A francokat nem veszélyes. Mint előbb is írták, már nem egy helyen tört ki különböző járvány az ilyen igénytelenség miatt. Gondolom majd idővel ezt is kimagyarázzák hogy hozzátartozik a cigány életmódhoz.

http://www.youtube.com/watch?v=4x6GO-66pBU

Nekem volt szerencsém motorral átmenni egy ilyen település egyik durvább utcáján, két akkora patkány rohant el előttem hogy azt hittem leborítanak a motorról és keresztbe lenyelnek. Az ott terjengő fekália szag meg egyenesen undorító volt. Aztán meg

Oké tudom. Mélyszegénység, stb. De könyörgöm, még a macskának is van annyi esze hogy elkaparja maga után a dolgokat. Az meg már csak valóban tetézi a dolgokat hogy döbbenetesen rövid idő alatt úgy lelakják a házakat (sőt még a környéket is képesek) hogy már csak disznóólnak menne el. Nyílászárók kicsupálva, helyette széntakaró fólia. Tetőszerkezet néhány eleme kiszedve aminek következtében idő előtt megrogyik a tető (nem, ez nem poén, ilyet is csinálnak) udvaron hatalmas szeméttelep.

Látom itt páran megint írják az általánosítást, meg hogy vannak ilyen magyarok is. Igen vannak. Csak épp annyi különbséggel hogy amíg a magyarok esetleg 5-10%a ilyen addig a cigányok 70-80% simán.

2013. júl. 16. 13:20
 17/20 Pro Patria ***** válasza:
100%

Én ebben kettő okot látok.

Az egyik, hogy így nőnek fel. Ha ebben nevelkednek, ezt tekintik természetesnek, nem is merül fel bennük, hogy fürödjenek, mert "minek?". A tisztaságra, a kulturáltságra rá kell nevelni az embert, ha csak elvadulunk, mint az állatok, akkor ez lesz az eredménye.

Másfelől azért laknak le mindent iszonyatos mértékben (volt alkalmam közelebbi kapcsolatba kerülni egy cigány család kilakoltatása után megüresedett házzal, de nem részletezem), mert aki semmiért nem dolgozik meg, az semmit nem becsül.

2013. júl. 16. 15:25
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

" De igen, ez akkor is provokáció. Miért általánosítasz?

Írtál volna "egyes embereket", vagy ilyesmit.

Nem minden cigány koszos, és nem minden magyar tiszta."

Lehet hogy általánosítás, de azért nem a szappanhasználat jellemző a cigányokra... Gyere el hozzánk, és mutass a kisvárosban egy cigányt aki illatos :)"

Félig én is az vagyok, mégsem vagyok/voltam soha se büdös, se koszos!

28/N

2013. júl. 16. 15:54
 19/20 anonim ***** válasza:
15%
Elhiszem.Ilyen is van,ám nem ez a jellemző.
2013. júl. 16. 15:59
 20/20 anonim ***** válasza:

Sajnos, ilyen a természetük. Nem foglalkoznak azzal, hogy a saját családtagjaikat is megfertőzik.

Viszont azt is tudom, hogy vannak olyan magyarok, akik nem fürdenek naponta, kezet sem mosnak a piszkos dolgok, főleg a WC használata után. Biztos hallottál arról, hogy a káptalanfüredi táborban sok gyerek került kórházba, mert valamelyik nem mosta meg a kezét vécézés után, és így terjesztette el a fertőzést.

Tanulni kell az esetből.

2013. júl. 16. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!