Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A baloldali politika miért...

A baloldali politika miért akarta "A múltat végképp eltörölni"?

Figyelt kérdés
2013. júl. 15. 11:14
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
45%
Pont azért, mert az a lényege, hogy a múltban elnyomás volt, de a baloldal megoldja, hogy a jövőben jólét legyen.
2013. júl. 15. 11:20
 2/39 anonim ***** válasza:
31%
Az első jól írja.
2013. júl. 15. 11:22
 3/39 anonim ***** válasza:
31%
múlt eltörlésén,a kizsákmányoló kapitalizmust értették szerintem,ahol a munkásnak nem sok maradt.Szóval a tőke elleni harcot.
2013. júl. 15. 11:23
 4/39 anonim ***** válasza:
75%
Téged félrevezettek. Egyrészt nem a baloldali politika akarta, hanem néhány kommunista vezető. Ez a néhány kommunista vezető messze nem meríti ki a baloldali politikát. Másrészt nem árt tisztázni, mi is az a múlt, amit el akartak törölni. Függetlenül attól értelmes-e, érdemes-e. No a múlt alatt az igazságtalan kizsákmányolást értették - először, amíg ártó körök el nem kezdtek minden bárgyú és eszement dolgot bele nem magyarázni. De attól az még nincs benne. Ha értelmesen és értőn tovább tanulmányozod e dal szövegét, erre magad is rájöhetsz.
2013. júl. 15. 11:23
 5/39 A kérdező kommentje:

"Föl, föl, ti rabjai a földnek,

Föl, föl, te éhes proletár!

A győzelem napjai jönnek,

Rabságodnak vége már.

A múltat végképp eltörölni,

Rabszolga-had, indulj velünk!

A Föld fog sarkából kidőlni,

Semmik vagyunk, s minden leszünk!

Ez a harc lesz a végső,

Csak összefogni hát,

És nemzetközivé lesz

Holnapra a világ."

Ezt énekelte a mszp is az egyik nagygyűlésén. Ezért gondoltam azt, hogy még mindig fontosabb érték számukra, mint a magyar himnusz.

2013. júl. 15. 11:26
 6/39 anonim ***** válasza:
75%

Nemtom kérdező, én kb. 2 másodpercet gondolkodtam rajta, hogy vajon miért akarták és rájöttem.

Neked nem lenne elég hozzá mondjuk 5 perc, hogy rájöjj?

2013. júl. 15. 11:29
 7/39 A kérdező kommentje:

Mszp miért támogatta a privatizálásokat, miért adták el a magyar vállalatokat a nemzetközi tőkének, amik a nép tulajdonában voltak?

Közben meg internacionálét énekelnek.. kicsit fura ez nekem.

2013. júl. 15. 11:32
 8/39 anonim ***** válasza:
Nekem nem fura. Azt csinálják, amiből hasznuk van, mint minden politikus.
2013. júl. 15. 11:34
 9/39 anonim ***** válasza:
Mert úgy voltak vele ,hogy mégis jó az a magántulajdon,főleg ha a vagyon náluk van.
2013. júl. 15. 11:38
 10/39 anonim ***** válasza:
Ez az Internacionálé, a munkásmozgalmak éneke. Franciaországban keletkezett a XIX. században, onnan indultak ki a munkásmozgalmak is.
2013. júl. 15. 11:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!