Ez miért felejtitek el sokan?
2002-2006-ig, a listát folytathatja aki akarja.
Az első négy év , és akkor nem beszélünk a következőről. Én megszenvedtem könyvelőnként az mszp változásait, a sok emelést és amit műveltek. Az egyszerű ember ezeket miért felejti el.
bevezették a szuperbruttót, kevesebb lett a jövedelmünk. emiatt kaptam anno eleget a munkavállaloktól.
És az, hogy elvették a családoktól a családi kedvezményt, ami akor már csak 3 gyerek után járt. (2007)
hogy a gyest levitték 2 évre.
hogy elvették a nyugdíjakat. a 13. havit.
hogy nem emeltek az orvosoknak semmit.
az áfát a választások előtt lecsökkentették 20%-ra, aztán visszaemelték.
devizahiteseknek nem myújtottak semmilyen segítséget.
nézzetek utána, hogy mi történt 2006-2010 között. Ne csak gyűlőlködjünk a mostani kormányon, legyenek konkrétumok is, mindkét oldalról és akkor össze lehet hasonlítani.
"A "nagytőke támadja Magyarországot" című történetek nem az utóbbi három év szüleményei, ezek már akkor is léteztek, amikor még nem Orbán volt kormányon."
Igen csak akkor meg volt a kiszolgálójuk, aki minden szavukra ugrott és tette amit várnak tőle.
Most éppen azért támadják az országot, mert a jelenlegi kormány nem szolgálja ki az elvárásaikat, inkább őket is adóztatja, fizetésre kényszeríti, ha itt szereznek nálunk vagyont.
A "részben" szó azért van, mert ha azt írtam volna, hogy teljes egészében, az nem lenne teljesen igaz. A bank, a telekomcég stb. annyit hárít át a különadókból (egyébként itt jelezném, hogy pl. a köznyelvben Matelcsy néven futó nettó 2 Ft/perces telekomadót igenis teljes egészében áthárítják, és még áfa is terheli - az adót adóztatják, érted, ugye? -, amit meg szintén te fizetsz meg), hogy a lehető legtöbb maradjon a profitja. Az adó átalakítja a cég bevétel- és költségszerkezetét, az adó áthárítása nem úgy működik, hogy ha kivetnek a bankra egy tízmilliárd forint összegű adót, akkor egyszerűen elosztják ezt a tízmilliárd forintot a különböző szolgáltatások díjai között, aztán megy minden a régiben. Nem, a bank az adó egy részét (jó nagy részét egyébként) áthárítja, egy kis részét lenyeli. Ha nem fix összegű adót vetnek ki, hanem százalékosat, akkor azt jórészt áthárítják, kis részben lenyelik, kis részben pedig tőkekivonással megspórolják. Ha a tőkekivonás nagyobb kárt okoz, mint amekkora extra bevételt hoz az államnak a különadó, akkor az adót nem érte meg kivetni. Aki a banki különadókat ellenzi, az általában nem a bankokat sajnálja, hanem azokat a vállalkozásokat, amelyek az adó következtében csak nehezebb feltételekkel vagy magasabb kamattal jutnak hitelhez.
"Elegünk lett abból, hogy mindent közvetlenül tőlünk vegyenek el."
És miért nem abból lett elegünk, hogy elvesznek tőlünk mindent? Miért csak az a baj, ha közvetlenül minket fosztanak ki? Az miért nem baj, ha közvetve teszik?
És akkor a Fidesz dicsérete:
"Nem emeli az állam adósságot"
De milyen áron? Ceausescu a nyolcvanas években fejébe vette, hogy ő bizony vissza fogja fizetni Románia államadósságát az utolsó centig. Románia államadóssága ma a GDP 20%-a körül van, és ez a rendszerváltás óta lett felhalmozva, mert előtte Ceausescu éhenhalt emberek élete árán kicsengette az államadósságot. Akkor Ceausescu jófiú volt, gondolom én, mert nem emelte az államadósságot... Kicsavart példa, igen, de remekül rámutat arra, hogy a kormány teljesítményét nem szabad egyetlenegy mutatóval mérni, mert nagyon torz képet kaphatunk.
"növelte a nyugdíjakat is"
Válságban, amikor aktív emberek elveszítik állásukat, vagy megmarad az állásuk, de a befagyasztott nomináljövedelmük az évek során elinflálódik, akkor nem dicsőség az osztogatás, szerintem. Az, hogy a nyugdíjasok akkor is reálemelést kapnak, amikor más szív, szerintem nem fair, különösen, hogy ez az emelés azok pénzéből van, akik szívnak.
"és a minimálbért"
A BRUTTÓ minimálbért emelte meg úgy, hogy a nettó az új adórendszerben kb. ugyanannyi maradjon reálértéken. Ennek természetesen több helyen elbocsátás vagy fekete foglalkoztatás lett a vége. Éljen, bravó, gyönyörű teljesítmény.
"még sok hasznos lépései voltak"
Pölö?
Én az előző kormányok által követett irányt sem szerettem, de mint fentebb már írtam, az, hogy az előző kormány rossz volt, még nem jelenti azt, hogy a mostani meg jó, és az, hogy a mostani kormányt szidom, nem jelenti azt, hogy gyarmatosítani akarom az országot és Bajnai-mániás vagyok.
"Most éppen azért támadják az országot, mert a jelenlegi kormány nem szolgálja ki az elvárásaikat, inkább őket is adóztatja, fizetésre kényszeríti, ha itt szereznek nálunk vagyont."
Jó, és akkor 2010 előtt miért támadták az országot? Mondom, ezek a történetek már akkor is léteztek, márpedig az szerintem nem logikus, hogy van egy báb, aki a nagytőke minden kívánságára ugrik, ennek ellenére a nagytőke mégis megtámadja az országot. Ha erre nem tudsz nekem elfogadható magyarázatot adni, akkor én inkább maradok azon a véleményen, hogy a nagytőke kivonulása és megjegyzései nem azért vannak, mert a nagytőke utálja a magyarokat, hanem pusztán azért, mert máshol többet kereshetnek a tőkéjükön, mint itt.
"Jó, és akkor 2010 előtt miért támadták az országot?
"..van egy báb, aki a nagytőke minden kívánságára ugrik,
ennek ellenére a nagytőke mégis megtámadja az országot.
..a nagytőke kivonulása és megjegyzései nem azért vannak,
mert a nagytőke utálja a magyarokat, hanem pusztán azért,
mert máshol többet kereshetnek a tőkéjükön, mint itt."
---> pontosan ezért utálja a nagytőkés társadalom
és a támogatóik, Magyarországot ! <---
Itt megadóztatjuk őket is.
Azért legalább nagy vonalakban tegyük a helyére a dolgokat.
Amit leírtál azok nagy részben nem a tényeket tükrözik.
Most nem megyek bele a részletezésbe mert csak odáig jutnánk ahogy látom, hogy én mondom, hogy kék az a kék, te meg mondod, hogy olyan lilás-kék, amire már vöröset is lehet mondani, ha jobban megnézzük, szóval az mégis csak vörös és nem kék. mApróbálod elmagyarázni, hogy mit kellene látnom a tények helyett.
Amiket leírtál az mind csúsztatás és mellé beszélés a "hazudtunk reggel éjjel meg este" jegyében további folytatása a hazudozásnak.
Elkezdesz egy témát és megváltoztatod a tényeket.
Úgy mondod, mint amikor valaki hallotta, hogy talán megbotolhatott a Juluis néni (szegény dehogy botlott, de mondani mindent lehet) és a harmadik mondatban már temetik is.
Az előző rendszerben Gyurcsányéknál és Bajnainál a legnagyobb egyetértésben volt a kormánnyal az Unió. Akkor mindenben kiszolgálták őket, eladták Magyarországot kamat fizetési kötelezettségre. Az Unió meghatározta, sugallta, hogy mit vár el tőlük megszorításként és mindent szó nélkül teljesítettek. Azért nem volt akkoriban semmi probléma velük, az országgal.
Szóval ez is ferdítés de még jobb ha a nevén nevezem és hazugságot mondok.
Az emberek tudom, hogy felejtenek és ezt akarják most kihasználni. Épp ideje lenne felfrissíteni mi történt akkor. Legjobb lenne az illetékes "bohóc" elvtárs szájából hallani a dolgokat, akinek az óriás plakátokon csak a füle volt három emelet, Ó igen... nemigaz? Na majd mindjárt..
Most ki is támadja Magyarországot?
Az MSZP, Bajnai pártja, a Jobbik és az összes többi ellenzék itthon, kint az EU-ban, és Amerikában.
Miért támadnak minket?
Elsősorban a hazai pártok azért, mert ők akarnak hatalomra kerülni.
Aztán azért mert a jelenlegi kormány nagyon elkényeztet minket kisembereket mert mindenben a mi érdekünket, Magyarország érdekét nézi. Attól félnek az Unióban is, hogy majd más országok is fellázadnak a mi példánkon és mindenki függetlenedni akar az eddig kiszolgált multimilliárdos rétegtől és elvesztik az aranytojást tojó tyúkot. Még ezért támadnak minket kintről és a multik nyomására.
Még más szempontból ehhez az ellenzék azért asszisztál, mert csak így lehet esélyük egy esetleges megerősödésre ha a feledékenységre játszanak és a jelenlegi tényeket félre magyarázzák.
Ha netán sikerülne bármelyik baloldali pártnak Ist.neadja vezető szerepbe kerülni, akkor már megtehetnének bármit, ami vissza tereli Magyarországot a 2010 előtti idők nyomorúságos, viszontagságos hitleri elnyomással és kínoztatással egy szinten lévő életébe. Akkor az életet olyan kínná tette az MSZp, hogy sokn, nagyon sokan bele is pusztultak a kiszolgáltatottságba az elnyomásba, a hajláéktalanná válás keserűségébe és a meglévő egzisztencia semmivé válásába. Tudom, mert átéltem. Nem sokon múlott, hogy még itt vagyok. Teljesen összeomlottam akkor 2005-től. Azért tudom és írom, mi volt akkor ha valaki már nem emlékezne.
Nagyon sokan még abban az időben megnyomorodva, máig sem tudtak kijönni a mély szegénységből. Azóta kezdtem igazán politizálni mert ezt nem lehet mégegyszer engedni. Meg kell frissíteni az emberek emlékezetét, mit tettek akkor.
Nem lehet mindent rendbe tenni 8 év rombolása után ennyi idő alatt, hiszen tudjuk, hogy építeni mindig több időbe és pénzbe kerül, mint rombolni.
Amikor GY.F. jött haza Brüsszelből akkor bő mellénnyel hangoztatta, hogy "mit építsünk ebből a sok pénzből". Aztán csak a leépítések folytak tovább.
Amit építettek mint a kormány negyed és az autópálya meg az alagút az alföld sík homokjában, az csak a pénz elköltésére volt jó, hogy aztán vissza vándoroljon nokiás dobozokban meg ki tudja miben a jó része. Az autó pálya egy romhalmaz lett. A kormányzati negyed csak pénz temető és mi lett a vége?
Az alagút a sivatagban, hát.. még a vakond is tudja, hogy homokba lukat ne fúrjon, mert mind a fejére omlik.
Igaz, végül a fejükre is omlott 2010-ben. megelégelték az emberek az ország és a nép kifosztást, hogy minden többszörösére emelkedett, csak a bérek csökkentek így mást választottunk. Olyant akivel most is az ország több mint fele meg van elégedve.
Csak azt nézzük, hogy külföldön, ahol az EU kiszolgálói vannak kormányon, ott mennyi ember elégedetlenkedik és hatalmas tömegek vonulnak az utcára rendszeresen tüntetni.
Itthon legfeljebb akkor megy ki a nép, ha már nagyon támadják a kormányt, hogy mellé álljon és megvédje az ellenzék és a nyugati tőke támadásától azzal, hogy megmutatjuk, hogy kiállunk érte. Kiállunk a hazánkért, ha már egyszer az életben jött egy olyan kormány akinek vége mi is számítunk, nem a tőke és a vagyon az egyedüli cél.
A lényeg a jó szándék, még ha nem is sikerül minden egyből tökéletesen, de legalább újra és újra megpróbáljuk, hogy végül megtaláljuk a jó utat.
Azokkal a baloldallal még csak esély sem lenne a kilábalásra, mert ők teljesen mást akarnak.
Már megmutatták 2010 előtt, hogy mit.
A jelenlegi kormány mellénk állt és nem akarja eladni gyarmatként a kis hazánkat, inkább megpróbál mindent megtenni, hogy a kisembereknek könnyebb legyen. megpróbál munkaadó vállalkozói rétegek bővítésén is dolgozni megfelelő kedvezményekkel, mert amíg nem növekednek vagy sokasodnak a vállalkozások, addig csak alig növekszik a munkahelyek száma. Munkát a fejlődő vállalkozó tud adni.
Még miért támadják most Magyarországot?
Ez végül is valahol érthető. Az a tény is hozzá jön, hogy elviselhetetlen sokaknak, hogy most a Fidesz ekkora előnnyel nyerte meg a választást. Azt tudjuk mindannyian, hogy amikor átvette Orbán Viktor az ország vezetését, akkor Gyurcsány magából kikelve fogadkozott, hogy megbánja még azt is, hogy megszületett, valami ilyesmit rikácsolt. Azt nagyon sajnálom, hogy ezt nem ismételték meg vagy, hogy akkor nem készültem rá és nem vettem fel videóra. Csak láttam és hallottam és csak egyszer élő közvetítésben.
Azért volt ennek is visszhangja.
Itt: [link] Szóval itt kezdődött.
Az országot kinek kell felépíteni?
Mindenkinek aki itt él és itt dolgozik, vagyis a népnek, a multiknak, akik itt szerzik a hasznukat, szintén ki kell venni a részüket ebből. Ez a jelenlegi rendszer nem azt jelenti, hogy ne lenne szükség az emberek adó forintjaira. nagyon is szükség van minden forintra, de a dolgozó embernek is meg kell élnie még akkor is hanem vagyunk Dubaiban, ahol már alanyi jogon jár minden 14 évét betöltött személynek luxus autó és luxus lakás. Mi még sajnos nem tartunk ott.
Korábban mindennek az ára csak emelkedett és a fizetések nem csak csökkentek a kiszervezések miatt, az ember tömegek kezdték egyre növekvő mértékben elveszíteni a munkájukat és emiatt szét estek családok. Nem tudták fenntartani a lakást házat a csökkenő fizetések ill. az elvesztett munkahelyek miatt.
Ezért nőtt a hajléktalanok száma és a médiából naponta számtalanszor csak az ilyen-olyan fedezetű hitelekről zengtek ódákat, hogy az milyen hasznos nekünk. Nem igaz, hogy nem tudták az akkori gazdasági szakemberek a kormányban mi lehet ennek nagy valószínüséggel a vége. De mivel a tőkéseket kellett támogatni az emberek pénzéből így nem törődtek ezzel.
Közben így lassan felszámolták szinte az országot, az emberek és Magyarország vagyonkáját sok évre előre. Felszámoltak éves szinten ezermilliárd forintot előre, mostanra és későbbre is, amit az MSZP által felvett kölcsönök után kell megfizetnünk.
Arról, hogy mit tett az MSZP még Bajnaival és Gyurcsánnyal az élen és Mesterházival is a háttérben, itt lehet mindjárt többet megtudni, illetve lehet emlékezni, hogy soha el ne felejtsük,
hogy mi jöhetne megint ha a hatalom közelébe kerülne bármelyikük. (aztán megmondanák, hogy "nem értettünk hozzá, sajnálom" mint a libáknál.)
Tudjuk mi volt és mi lenne megint !
Mit emeltek? (árakat), és mit csökkentettek? (jövedelmeket) abban az időszakban.
Itt lehet további részleteket hallani az "illetékes elvtárstól":
http://www.youtube.com/watch?v=Q-K6SujDnwQ
és ezt is érdemes végig nézni:
http://www.youtube.com/watch?v=tzaP2Iq9JPQ
Most ezt akarják és újra együtt, mint 2008 -ban és előtte tették. Tényleg ezt akarjuk? Akarhatja ezt bárki is?
EZT MIÉRT FELEJTJÜK EL SOKAN?
----------------------------
Ebben a leírt néhány dologban az a baj, hogy mivel minden kormány tesz olyan dolgokat is jóakarat mellett vagy épp anélkül ami jó, olyant ami másoknak jó, nem nekünk és olyant is ami nekünk lenne jó de kevésbé sikerül tökéletes a terv szerint.
Te kiragadod azokat negatív példának, ami csak részben sikerült a Fidesznek és azt hozod fel példának. Azt viszont elfelejted, hogy nem az a lényeg, hogy néhány dolog nem teljes értékűen működik, hanem azt kell szembe állítani, hogy jelenleg az emberek érdekében dolgoznak és Magyarországot segíteni próbálják.
Abban a bizonyos 2-szer 4 évben viszont mennyi ember vesztette el mindenét és hányan pusztultak bele abba a kormányzásba. Hányan lettek földönfutók és hányan lettek súlyos betegek amiatt a kormányzás miatt, amiről az akkori miniszterelnök is úgy nyilatkozott..: "Nem csináltunk semmit négy évig! Nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön.. ..trükkök százai, amitől nyilvánvalóan nektek nem kell tudni.. ..jönnek akiknek ez a szakmájuk és azt mondják, Magyarország le van írva. stb." Itt tovább: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=SQk..
Most megpróbálnák ugyanezt folytatni ugyanaz a társaság, ugyanúgy. Felszámolnák amit Magyarországért tett a jelenlegi kormány és vissza hoznák a 2010 előtti időszakot, vagy indulna újra egy már jól levizsgázott libakereskedővel az élen, aki beismerte, "nem értettünk hozzá". Ilyen egyszerű náluk a felelősség vállalás.
Szóval ebből nem kérünk, még ha a volt miniszterelnök azt is mondta, "Meg lehet magyarázni!"
Nem kell megmagyarázni. Nagyon is sokan végig szenvedtük végig, így tudunk mindent róla, minden kegyetlenséget, saját tapasztalatból.
"Te kiragadod azokat negatív példának, ami csak részben sikerült a Fidesznek és azt hozod fel példának. Azt viszont elfelejted, hogy nem az a lényeg, hogy néhány dolog nem teljes értékűen működik, hanem azt kell szembe állítani, hogy jelenleg az emberek érdekében dolgoznak és Magyarországot segíteni próbálják."
Igen kiragadtam néhányat egy nagy rakás hülyeségből. Még csak nem is a legsúlyosabbakat említettem, hanem amik hirtelen eszembe jutottak, meg amiket te említettél, mint jó pontok. Az meg, hogy segíteni próbálnak... Yoda mester megvan? Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld. Amikor idióták próbálnak segíteni, annak általában az a vége, hogy többet ártanak, mint használnak. Ennek ékes példája a Fidesz-kormányzás.
Orbán pedig nem hazudik kevesebbet és kisebbeket, mint Gyurcsány, csak ami itt 2006-ban történt, abból egyértelmű, hogy a népnek nem azzal van baja, ha hazudnak neki, hanem azzal, ha ezt elismerik. Gyurcsány bilije is akkor borult ki, amikor elismerte, hogy végighazudta az elmúlt másfél-két évet, és közben úgy tett, mintha kormányzott volna. Nem amiatt lettek tüntetések és tévéostrom, hogy Gyurcsány hazudott és úgy tett, mintha kormányzott volna - hanem amiatt, hogy ezt BEVALLOTTA. Orbán ellen meg azért nincs tüntetés, mert ő nem vallja be.
Egyik sem jobb a másiknál. Mint fentebb már leírtam, de úgy tűnik, nem sikerült felfogni: én a "Gyurcsány-Bajnai szövetséget" sem akarom újra kormányon látni. De az Orbán-Orbán szövetségből is baromira elegem van. Azt is szenvedjük, azt sem kell magyarázni, te pedig mégis magyarázod.
"Nem amiatt lettek tüntetések és tévéostrom, hogy Gyurcsány hazudott és úgy tett, mintha kormányzott volna - hanem amiatt, hogy ezt BEVALLOTTA. Orbán ellen meg azért nincs tüntetés, mert ő nem vallja be. "
BEVALLOTTA?! Mi van? Csak én emlékszem úgy, hogy lebukott? A bevallás és a hazugság kiderülése nem ugyan az a kategória. Akkor lett volna bevallás, ha kiáll a tömeg elé és elmondja, hogy ez van, de nem ez történt, a kis gitt egylete előtt jött ki a sodrából, szidta fél órán keresztül az országot és elmondta, hogy igazából sz*rt se csinált, majd ezt szivárogtatta ki valaki. Ha neked ez bevallás, akkor tőled meg kellene nagyon gyorsan vonni a szavazójogot és újra járatni veled az általános iskolát, mert nem érted a szavak jelentését.
"Igen kiragadtam néhányat egy nagy rakás hülyeségből."
Ez tényleg igaz, hogy sok hülyeséget hordanak össze mostanában a Fideszre.
Kitalálnak olyan dolgokat, aminek köze nincs a valósághoz, ami viszont jó lépésként nem a tervezett módon sikerül, azt félremagyarázzák. De ha egyszer másképp nem tudják rontani a jó hírnevét, akkor koholni kell olyanokat amit rájuk lehet fogni. Ez most így működik a baloldalon, de a jobbiknál is hasonlóan, ahogy látom a parlamenti dolgokban.
"Orbán pedig nem hazudik kevesebbet és kisebbeket"
Ez meg így tényleg a legnagyobb hazugság.
Habár ő maga mondta egyszer, hogy "ne azt figyeljék amit mondok, hanem amit teszek".
Ez nem hazugság, diplomácia. Részben mert előre bocsátotta, hogy az Unió és talán az ellenzék előtt nem hangoztat mindent, de meg teszi az ország érdekében amit szükséges.
"Orbán ellen meg azért nincs tüntetés, mert ő nem vallja be."
Amit tesz azt elismeri, de amit nem tesz azt nem kellene ráfogni.
Tüntetés van és nem csak Orbán mellett de a jelenlegi kormány melletti elégedettségi menet az ami már többször is megtörtént óriási számú ember tömeggel. Amikor hangoztatja az Unió és az ellenzék a szokásos hazugságait, akkor kimegyünk és megmutatjuk hogy hányan vagyunk képesek megmutatni magunkat mellette, hogy mi mindannyian a Fidesz mellett állunk, és még vannak azok is akik oda nem jöttek el.
A lényeg a szándék. A jó szándék sikere könnyebb jobb élethez vezet.
Ami egy lépésben azonnal nem jól alakul, azt később lehet módosítani, de addig is legalább van min rágódni az ellenzéknek és van mit felhasználni a szidalmaknál és van mit félre magyarázni. :)
Viszont ha valaki másoknak akar jót (bankok, nagytőke, EU birodalmi igények), az nekünk nem feltétlenül jelent könnyebbséget, sőt meg is szenvedtük keményen abban a bizonyos időszakban. Tehát ha valaki nem nekünk, magyaroknak akar jót, akkor nincs értelme egyáltalán foglalkozni vele.
Ezen múlik minden.
A Fidesz és Orbán Viktor képviseli a többség érdekeit, az érdekeinket Európában is és bárhol. Eddig senki mástól ilyent nem kapott a magyar ember. Ezt vártuk volna az előző kormányoktól is, de helyette hátba támadtak minket és visszaéltek a hatalmukkal, amint ez véletlenül kiderült abból a zártkörű kiszivárgott titkos Gy.F. beszédből, amit korábban linkeltem, aztán fellázadt az ország, ami már szinte borítékolva volt az elkövetett dolgaik után. Már régen tudtuk, hogy hazudik és végül lelepleződött. Igazolódott a közmondás, "hazug embert hamarabb utolérik mint a sánta kutyát".
Mert ha bármilyen kormány nem a népnek akar jót és nem Magyarország érdekeit nézi első sorban és csak a terheket rakja az emberek nyakába személyes haszonszerzés okán, akkor már megette a fene azt a kormányzást. Már pedig eddig senki más nem akarta ennyire a magyar többség, az ember tömegek érdekét képviselni itthon és külföldön. Épp ezért a Fidesznek nincs alternatívája, aki legalább hasonló könnyítést kínálhatna és adna is.
Nem az számít elsősorban, hogy alakul minden jól egyből a tervezett módon, és mi az amin később még kell módosítani, de legalább a mi érdekünkben teszi a dolgát és számíthatunk rá mindenben. Elég rugalmas ahhoz, hogy folyamatosan változtasson az igényeknek és a végeredménynek megfelelően.
A Fidesz-t 2/3-os többség választotta. Felhatalmaztuk, hogy vezesse az országot az érdekünkben. Így aki őt, őket bántja az minket bánt és Magyarországot támadja, mert felhatalmaztuk erre, így meghatalmazottként jár el a teljes támogatásunkkal, még most is. Ezt mutatta már több alkalommal is a Békemenet és a közvélemény kutatások is.
Mit tenne a többi párt, ha kormány közeli helyzetbe kerülne?
A jobbik üldözné a roma kisebbséget és a zsidókat és még igen drasztikus és veszélyes lépéseket is megtenne közben, különben ők még szimpatikus is lehetnének.
A baloldali pártok mindegyike vissza állítaná a 2010 előtti állapotot, adókat és elvonásokat mindenhol. Akkora elvonás sorozat pozitív oldal nélkül még sohasem volt korábban, mint azokban az időkben.
Más párt viszont nem létezik. Így marad a Fidesz mint eddig a leginkább emberbarát csapat, akikhez eddig még hasonló sem akadt, amióta létezem.
"BEVALLOTTA?! Mi van? Csak én emlékszem úgy, hogy lebukott?"
Ami biztos, az az, hogy az öszödi beszéd elhangzott, mégpedig Gyurcsány szájából. Bevallotta, ha nem is ország-világ előtt. Ami pedig találgatás, az az, hogy ki szivárogtatta ki a hangfelvételt. Az én véleményem az, hogy a kiszivárogtatás Gyurcsány tudtával és beleegyezésével történt. Ha figyelembe vesszük emellé, hogy Gyurcsánynak a lemondása sem lemondás volt, hanem a vonatkozó jogszabályok nevetséges kitekerése (konstruktív bizalmatlansági indítványt nyújtott be önmaga ellen), akkor szerintem ezt a közvetett elismerést nevezhetjük vallomásnak. Orbán soha még csak hasonlót sem csinálna, sőt mióta egyszer bekapcsolva hagyott mikrofon mellett mondta el, hogy milyen büszke, hogy nincs az új tábornokok között pocakos, azóta valószínűleg akkor is óvatosan beszél, amikor nincs körülötte mikrofon.
"és újra járatni veled az általános iskolát, mert nem érted a szavak jelentését."
Nem tudom, te hogy vagy vele, de én hatévesen kezdtem általános iskolába járni, beszélni meg másfél-kétévesen kezdtem. Nem az általános iskolában tanultam meg a legtöbb szó jelentését, hanem otthon, a bölcsödében és az óvodában.
"Habár ő maga mondta egyszer, hogy "ne azt figyeljék amit mondok, hanem amit teszek"."
És te ezt felrovod azoknak, akik ezt a tanácsot megfogadták. Te valószínűleg továbbra is csak azt figyeled, amit mond. Esetleg azt is, amit csinál, csak azt rózsaszín szemüvegen keresztül. Öreg hiba.
A Békemenetről: egy Ausztráliába kivándorolt magyar blogján olvastam egyszer valami ilyesmit (nem biztos, hogy pontosan ugyanezekkel a szavakkal, de kb. stimmel): "itt ritkábban vannak tüntetések, mint Magyarországon, és olyankor sem a kormány mellett, hanem ellene. Pedig Ausztrália egy gyarmat. Értitek? Egy gyarmat!"
"A lényeg a szándék. A jó szándék sikere könnyebb jobb élethez vezet."
Na neeeem. A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve. Mint már írtam, hiába vagy jó szándékú, ha nem értesz ahhoz, amit csinálsz, akkor a jó szándékoddal több kárt okozol, mint hasznot.
"Már régen tudtuk, hogy hazudik és végül lelepleződött."
Akkor miért nem lázadtunk fel ellene "már régen"? Tudtuk, hogy hazudik, csak az nem zavart minket. Azt, hogy egy politikus hazudik, valamiért természetesnek vesszük. Na de hogy még el is ismeri, hát az felháborító! Szánalmas ez a gondolkodásmód, szerintem.
"A Fidesz-t 2/3-os többség választotta."
Ez nem igaz. A Fidesznek a választások eredményeként a parlamentben kétharmados többsége lett. Ha tisztán listás választási rendszerünk lenne, akkor ez valóban csak úgy lenne elképzelhető, hogy a szavazatok kétharmadát is ők szerzik meg. Ez azonban nem így történt, országosan a listás szavazatok 52-53%-át szerezték meg, és a körzetekben is átlagosan kb. így teljesítettek. Ha ehhez még hozzávesszük a 64%-os részvételi arányt is, könnyen azt kaphatjuk, hogy az összes választójoggal rendelkező állampolgár egyharmada (kb. 8 millióból kb. 2,7 millió) szavazott a Fideszre. Kétharmad a kanyarban sincs.
"Ez nem igaz. A Fidesznek a választások eredményeként a parlamentben kétharmados többsége lett. Ha tisztán listás választási rendszerünk lenne, akkor ez valóban csak úgy lenne elképzelhető, hogy a szavazatok kétharmadát is ők szerzik meg. Ez azonban nem így történt, országosan a listás szavazatok 52-53%-át szerezték meg, és a körzetekben is átlagosan kb. így teljesítettek. Ha ehhez még hozzávesszük a 64%-os részvételi arányt is, könnyen azt kaphatjuk, hogy az összes választójoggal rendelkező állampolgár egyharmada (kb. 8 millióból kb. 2,7 millió) szavazott a Fideszre. Kétharmad a kanyarban sincs."
Akkor alkossad meg a tökéletes választási törvényt, ami egyszerre veszi tökéletesen figyelembe a helyi és az országos eredményeket. Az, aki pedig nem megy el szavazni, önként átruházza másra a döntés jogát... vagy csak sík mint az Alföld, akkor viszont tök mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!