Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A konzervatív, keresztény...

A konzervatív, keresztény értékek hívői nem nevetik ki magukat, hogy egy körülírhatatlan, mesekönyvi mendemondában hisznek és utálják a nagyon is reális melegeket?

Figyelt kérdés
Az egy dolog, hogy kinek kire áll fel/nedvesedik, az meg megint másik, hogy ki hiszi el egy mesekönyv állításait az istenkéről...

#homoszexualitás #kereszténység #istenke a felhők között
2013. júl. 3. 00:10
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:

A kereszténység kiemelése csak a Magyar politika témakör és a túlnyomó részt magyar belpolitikáról szóló GYK és a hétvégi Pride-felvonulás témája kapcsán volt, se zsidók, se hinduk, se muszlimok sincsenek akár csak %-ban mérhető mértékben jelen a magyar társadalomban ahhoz, hogy ők is említésre méltóak legyenek.

A vallás által nyújtott értékek közül szerintem semmi olyan nincs, amit a hétköznapi agy ne következtethetne ki magától. Szeresd felebarátod? Azaz állj pozitívan ahhoz az emberhez, akiről még semmit sem tudsz? Ennek természetesnek kellene lennie. Ne lopj, ölj, csalj? Szintén, szerencsére ott a BTK is ennek betartására. Az erény, a tisztesség nem a vallás becsülete, az ősemberek közt is volt becsület bizonyos formában, csak épp nem volt írásos történelmük, hogy ez megörökítsék.

Egyszerűen nem látok olyan értéket a társadalomban, ami a vallásnak kizárólagosan tulajdonítható, viszont számtalan megvetést igen. Nem csak a történelem során milliók kiirtásával járó hadjáratok, boszorkányüldözések, satöbbiről van szó, de a jelenkor konzervatív értékei is erre vezethetők vissza: legyünk xenofóbok, mert nem olyanok, mint mi, más a bőrük és a vallásuk, és ha ezer emberből mondjuk 20 bűnöz is, akkor egyből kezeljük tömegként az összest. legyünk homofóbok, mert egy könyv azt írta, hogy az rossz. ami 2000 évvel ezelőtt még reális ajánlás is lehetett netán, de a túlnépesedő Föld korában, amikor az sem biztos, hogy 100 év múlva lesz mit ennünk, annyian leszünk biztosan nem az.

Őszintén kérdezem: mi az az érték, ami a vallás nélkül nem lenne? Mert én csak egy csomó negatívumot tudok felsorolni, ami nem lenne

2013. júl. 3. 00:49
 12/47 A kérdező kommentje:

"Mivel az ember csoportokban élt mióta csak kifejlődött természeténél fogva ellene van minden szélsőségnek. "

Ez abszolút nem így van. Ha így lenne, a csecsemők megköpködnék azt, akiről "érzik" (???), hogy meleg, de ez nem történik. Mindenféle gyűlölet társadalmi, szociológiai nevelés eredménye.

A buuuzigyűlölő gént meg nem is említem, talán majd ne a Verd A Buuuzit Alapítvány International "kutatásait" olvasd, hanem valami komolyan vehető, peer-reviewval rendelkező tanulmányt. Ha olyat tudsz nekem linkelni, ami ezt állítja, akkor OK, az, hogy keresztény pénzemberek milyen papírokat rendelnek meg maguknak dollárszázezrekért az nem ér semmit.

2013. júl. 3. 00:52
 13/47 anonim ***** válasza:
17%

Kérdező, én csak röhögni tudok a vallásosokon, de a homókat sem szívlelem, mert szánalmas, lelki sérült emberek ők is. Mindkét oldal segítségre szorul szerintem.

Akkor engem most hova teszel?

2013. júl. 3. 01:05
 14/47 anonim ***** válasza:
20%

Zs idó lakosság jelentős az országban. Úgyhogy ezt itt elbuktad.

A vallás tanításairól ahogy említettem nem vagy vitaképes partner, hisz mesekönyvnek tartod és a vallás tanításai az általad említett példáknál kimerülnek szerinted.

A hadjáratok oka nem vallási ügy volt hanem a középkori túlnépesedés levezetése nem mellesleg kereskedelmi útvonalak biztosítása.

A vallásban mindenki egyforma, nincs xenofóbia. Zarándoklatoknál elkergetnék az idegeneket? Nem vagy vitaképes... R asszizmus? A konklávén hány né ger papot láttál? Miért Afrika a kereszténység modern kori központja? Biztos azért mert a keresztényke megvetik őket... Ja nem.

Érték? Nem is tudom... Mond csak melyik a világ legnagyobb segélyszervezete? Értékek léteznek a világban csak az a különbség hogy az Egyház erre épül. Nem értékteremtő az Egyház hanem értéktartó, egy olyan világban ahol az emberek állati szintre alacsonyodnak le.

A magatehetetlen csecsemőkkel példálózol? Basszus nem tudom eldönteni melyik tárgyi tévedésed a rosszabb... Nincs b uzigyűlölő gén, ösztön van. Az ovis gyerkőcök bármilyen apróságért kiközösítik azt aki különbözik a csoporttól. Ha azt látják, hogy a társukat két apuka hozza akkor felmérik, hogy ott gond van és kiközösítik a picit.

2013. júl. 3. 01:07
 15/47 anonim ***** válasza:
7%

Gordonnak sem tetszett a dicső, vonagló, homoszexuális hősünk tánca a színpadon, csodálatos és kulturált nótánkra, ez tisztán látszott az arcán!

Gordon egy keresztény, bigott, náczifajú szörnyeteg! Égesd meg! Égesd meg! Máglyára Gordont és az összes keresztényt!

2013. júl. 3. 01:15
 16/47 A kérdező kommentje:

70%, nem tudom mi ez a zsidófóbiád. Vallásokról beszélünk, nem a szélsőjobbos meggyőződésről, hogy mindenki, akinek nálunk több pénze van az zsidó.

Vallásos zsidók elhanyagolható számban vannak Magyarországon, ez nem kérdés.

De mint először is említettem, ez totál mellékes itt, ha úgy szeretnéd, cseréld le a kérdésben a keresztény szót vallásosra és örülj.

A vallás értékeire mindig csak utalsz, de sosem említed őket. Utalsz rájuk, hogy én nem érthetem meg őket, mert nem vagyok keresztény/vallásos. Akkor világosíts fel. Tudtommal ez minden világvallás központi dogmája, a nem-hívők bevonása az egyházba.

A rasszizmust te hoztad fel, de regionális szinteken az is értelmezhető probléma. Magyarországon nem kérdés, hogy van rasszizmus. Nem a cigánygyűlöletről beszélek, hanem a bevándorlóellenességről, ahol egy bevándorló vagy kizsákmányoló "zsidó", vagy egy aljanép muszlim. Az, hogy Afrika egy feltörekvő kontinens a vallásban szintén nem jön az eredeti kérdéshez, ami a magyar viszonyokat próbálta felvetni. Lehetnek ott feketék, de ők az otthonukban hatalmas többségben vannak, jóval nagyobban, mint az európaiak a sajátjukban. A rasszként keveredő társadalmakban a xenofóbia/rasszizmus nagyon is jelenlevő tény, az, hogy ilyen országok Afrikában nagyon kevesen vannak (tán egyedül Szudán, és ott tudjuk mi folyik) nem érv az egész katolikus egyház és követői szentségére.

A legnagyobb segélyszervezet? Ez most a Katolikus Egyházra akar utalni vagy a Vöröskeresztre? Csak utóbbit nevezném tényleges segélyszervezetnek, az meg régesrég vallásmentes. Az, hogy a legelmaradottabb országok utolsó falvában is építenek templomot és nagy becsesen hetente egyszer a pap ételt oszt csak 1%-ban segélyszervezetként működés és 99% propaganda, pont úgy, ahogy a szcientológusok is ajánlgatják az ingyenes "oktató" pszichiátraiellenes kiállításaikat.

A csecsemők (mint szellemileg érintetlenek), vagy ha a példa megértésének kedvéért egy olyan elméletben létező gyerek/felnőtt, akit robotok/célzottan kiválasztott nevelők nevelnek fel, akik minden egyéb társadalmi normát megtanítanak nekik, kivéve a szexualitást (de azt teljesen kihagyják), ők szerinted automatikusan viszolyognának a homoszexualitástól, amikor életükben először látnak olyat és heteroszexualitást is a korábbi totális aszexuális nevelésüknek hála? Kétlem. Ugyanúgy, mint ahogy egy köztulajdonon alapuló elképzelt társadalomból származó Maugli se tudna mit kezdeni a mi társadalmunkkal és a magántulajdon fogalmával addig, míg el nem magyarázná neki valaki.

Az óvodások kiközösítése már bőven nem a 0-ról indulás példája, óvodásként beszélnek, tanulnak, tv-znek, szüleikre hallgatnak, messze nem érintetlenek már.

2013. júl. 3. 01:41
 17/47 anonim ***** válasza:
40%
Te provokálhatsz bárkit, mert most úgy áll a világ, hogy a te fajtádat kell védeni? Akkor már most te vagy a "náci", és mi az áldozatok, nem? Ha istenke a felhők között a kulcsszó, akkor te meg nem vagy ember. Egy gusztustalan állat vagy :/
2013. júl. 3. 07:50
 18/47 anonim ***** válasza:
42%

Kérdező tényleg egy troll.

Keresztény rendezvények kapcsán mindig azzal jön a fajtája, hogy a vallás magánügy és nem tartozik senkire.

Akkor én is ezt üzenem a homároknak: a nemi identitás magánügy, nem tartozik másra, ne vonuljanak, ne próbáljanak erőszakosan téríteni.

Másrészről az ateizmus is egy vallás, méghozzá a legsivárabb, legdepressziósabb. Amolyan dark-os, emós vallás.

2013. júl. 3. 07:57
 19/47 anonim ***** válasza:
21%
figyelj univerzális értékrendet kell követni, mindeféle vallás meg hasonló hókusz pókusz nélkül. Azért mert meleg vagy (vagy nem) még lehetnek értékeid, valószínűleg vannak is. Tisztelet szeretet becsület egyenessé hit abban hogy mind egyenlőek vagyunk. Ezek lennének az alap dolgok. A sok felvonuló homár meg nem feltétlenül azért veri ki a biztosítékot, mert meleg, hanem mert VERI MAGÁT RÁ hogy meleg. Van különbség.
2013. júl. 3. 08:02
 20/47 anonim ***** válasza:
54%
Én nem azért vagyok jobb ember nálad (kedves kérdező), mert te meleg vagy, és én nem, és nem azért, mert én keresztény vagyok, és te nem, hanem azért, mert én keresztényként nem dörgölöm más orrába, hogy én ezért jobb lennék, nem eröltetem rá senkire, nem akarom hogy velem foglalkozzon mindenki, és nem húzom rá hogy gyűlöletkeltő az, aki máshogy gondolkodik. Elfogadom a más vallást, és még a melegeket is. Te viszont idejössz, a keresztények úgy ahogy vannak hülyék szerinted, és téged szeretni kell. Vallási, politikai, és bármilyen hovatartozás nélkül mondhatom, hogy önző vagy és szemét.
2013. júl. 3. 08:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!