A konzervatív, keresztény értékek hívői nem nevetik ki magukat, hogy egy körülírhatatlan, mesekönyvi mendemondában hisznek és utálják a nagyon is reális melegeket?
Aki a Bibliát mesekönyvnek nevezi és képtelen belátni hogy a vallási tanítások túlmutatnak a benne foglalt történeteken az szerintem nem megfelelő vitapartner.
Az ateisták is megvethetik a melegeket csak nem azért mert az Isteni rend ellen való hanem azért mert természet-ellenes.
Az egy dolog, hogy ki miben hisz nem hisz vagy a vonzalma tárgya milyen nemű. Az számít hogy ezt elő tudja-e adni értelmes tanult ember módjára vagy megmarad a te alpári stílusodban. Mellesleg a melegek megvetése miben különbözik a vallásosság megvetésében? Elmagyaráznád nekem kérlek? Te mint kiemelt személy kijelented, hogy a hívők és a homofóbok tudatlan senkik, majd a tudatlan senkik stílusában közlöd hogy a vallásos emberek megvetendőek.
Érdekes. Érdekes és nevetséges.
Nem trollkodom, maximum olyan extrapoláltan fogalmazok, mint a másik oldal a saját érveléseinél. Meleg se vagyok, de ezerszer inkább lennék az, mint vallásos.
Azt pedig nem lehet érvnek tartani a kereszténységgel kapcsolatban, hogy sokan hisznek benne, régen is sokan hittek. Ha én elindítom a Sajtosrúd Egyházát és 300 év múlva mindenki a Szent Sajtosrudat fogja imádni, akkor azt se lehet majd leszólni?
A melegek és a vallásosak "megvetése" (szerintem inkább kinevetése) abban különbözik, hogy előbbit senki sem választja, hanem azzal születik. Utóbbi egy a társadalom által fabrikált szerkezet, amibe egyesek önként és dalolva szállnak bele, mások távolról is megnézik.
Szóval te utálhatsz és megalázhatsz másokat, de téged nem utálhatnak és nem alázhatnak meg, mert meleg vagy?
Jó kis érvrendszer, mert te nem tehetsz arról, hogy b*zi vagy, naná. Mi is meleggyűlölőnek születtünk, bocs.
Mit offolsz, 69? A kereszténységről szól a kérdés, nem rólad.
Meleggyűlölettel meg senki nem születik, ahogy politikai meggyőződéssel sem, mivel ez egy társadalmi konvenció.
A hit nem kézzel fogható ezért nem is érthető sok embernek. Erre nem születni kell szerencsére ez nem deviáns magatartásforma. A világvallások tanítják az embert és vezetik az életében. A sajtos akármid ellenben egy nagy rakás semmi, egy polgárpukkasztás. A kereszténységet kiemelni ostobaság, ott az iszlám ( mi is a büntetése a deviáns viselkedésnek ott ahol vallási ítélethozatalok vannak? Nem mondom el nézz utána) a hinduizmus se nézi jó szemmel. Bár Indiában van külön kaszt a transzvesztitáknak de érthető okokból a társadalom legalján. Gyorsan ennyit a milliárd fős vallásokról. Egyébként a zsidók a legmelegellenesebbek. Az általad lehordott kereszténység még ugyan toleráns ezzel a csoporttal szemben.
A homoszexualitást senki nem választja ezért nem is érdem, ő ettől nem lesz több, beleszületett szevasz. Ha viszont tudatosan vallást választ magának az ember az az ő cselekedete. Azzal ő több lesz. Tudatosan tesz valamit. Beleszületni valamibe meg... Gratulálok hozzá, nagy érdem.
"Meleggyűlölettel meg senki nem születik,"
Egyébként de. Mivel az ember csoportokban élt mióta csak kifejlődött természeténél fogva ellene van minden szélsőségnek. Nem tolerálja azt ami nem olyan mint a csoportja. Ezért is mondtam a legelején, hogy az ateisták a természet ellenességet hozzák fel érvként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!