Nincs többnejűség és melegházasság mert az elmúlt 4000 év zsidó-keresztény erkölcsi örökségét "támogatjuk"? És mi van, a görög-római örökséggel? Mivel finnugor nép vagyunk egyáltalán nem távolabbi dolog tőlünk, mint a szintén "import" kereszténység.
Imel,
Az olyat mint te a Wc-n kéne lehúzni... Hahaha!
"Az ilyen kijelentések, miszerint " a házasságuk még a társadalomnak is jót tesz", pedig már szembetűnően áthágják az objektív véleményformálást."
Azt ezt megelőző fellengzős okoskodásodra nem reagálok, azzal megmagyaráztd, a gyűlöleted, és a tényekkel szembemenő homofóbiádat. Viszont, készüt egy dán felmérés, miszerint a melegek házasságban tovább élnek, valamint elfogadóbb társadalomban is. És boldogabban élnek, és ez nyilvánvalóan a társadalom egészére jó hatással van, ha nem érted miért, akkor kicsit kevesebb gyűlölettel fuss neki újra.
"A homoszexualitás pedig igen, természetellenes, mert a természet rendjével szembe megy."
A szavak jelentésével, mint olyannal már nem is foglalkozol?
"Ha természetes lenne, nem lenne szükség a nőkre, tökéletesen működne a világ nélkülük is, meleg párokkal."
https://www.youtube.com/watch?v=MHDCAllQgS0
A hazugságaid és ostobaságod további részeivel nem foglalkozok.
"Ez megint egy, a melegséggel foglalkozó (illetve azokat propagáló, az elfogadásukért munkálkodó) oldalról szedhetett adat, minekután ilyen felmérés hivatalosan soha nem készült, így csak egy hasraütésszerű tipp, amely elég távol áll a realitásoktól. "
Felétételezed, hogy meleg oldalról van, így nem használható. Szép :) rengeteg kutatás volt erről, és mindig 5% körüli a melegek aránya. Ha a tényeket már megint hazugságnak nézed, én már nem is próbálok ilyen sötétséggel küzdeni.
Bezzeg, ha az eredmény azt jelenti, hogy monduj 1%, akkor egyből indulhatnának a vonatok, meg a krematóriumok, ugye?
"Azt ugye tudod, hogy a legliberálisabb, leginkább a szeretetre és az elfogadásra épülő, egységes elbánást kérő könyv a Biblia? "
Azt ugye tudod, hogy amígy nem olvastad el a Bibliát, addig nem kéne hazudoznod róla? Vagy csak simán átlépted azokat a részeket, amik népirtásra és gyilkosságra, vagy nemi erőszakra és rabszolgatartásra szólítanak fel?
"De legyen a magánügye, és mivel betegség, ne kérje senki, hogy úgy tegyünk, mintha evidens, hétköznapi dolog lenne, mert _nem_ az, és először _nektek_ kellene elfogadnotok magatokat, hogy, igen, beteg vagyok."
Igen, de beteg vagy, mert a homofóbiát pszichológusok valóban tudják kezelni és kezelik is :) A melegek nem lesznek attól betegek, hogy néhány náci azt akarja.
"Bőven sok örökbefogadásra váró pár van ma is várólistákon. Nem amiatt vannak árvák, mert ne lenne rájuk igény, hanem mert nagyon hosszas és bürokratikus az eljárás."
És ki mondta, hogy a melegek "kiüríthetik" az árvaházakat? Senki, de a meleg párokkal megnőne a jobbnál jobb örökbefogadó párok száma. És nem azért mert minden meleg pár tökéletes szülő, hanem azért, mert nagyobb körben tudnak minnél megfelelőbb szülőket keresni.
Ostoba vagy, hazug és részlehajló. Részemről a vitát befejeztem.
Orbán azzal, hogy összekapcsolta a melegházasságot és a többnejűséget, csak ködösít. Melegházasság több európai országban és az USA több tagállamában létezik, többnejûség pedig - mint töben is mondták - Nyugaton soha nem volt.
Ami a zsidó-keresztény erkölcsi örökséget illeti, a Bblia csak a bizonyított aktust szankcionálja ( "aki férfivel hál, mint nõvel szokás ..." ).
+++
Senkit nem kell lehúzni a wc-n, még azt sem, aki megeszi Orbán link szövegét és nem veszi észre, hogy minket megvédeni épp Orbántól, a Viktátortól kell. :)
"Orbán azzal, hogy összekapcsolta a melegházasságot és a többnejűséget, csak ködösít. Melegházasság több európai országban és az USA több tagállamában létezik, többnejûség pedig - mint töben is mondták - Nyugaton soha nem volt."
- De, volt. Volt például a vikingeknél is, a kereszténység felvétele előtt. De a magyaroknál is így volt, még Géza fejedelem is több feleséget tartott, noha ő már kikeresztelkedett. (Mondhatod, hogy mert mi barbár keletiek voltunk, de a germán skandinávoknál kevés európaibbat találunk. És ez még nem is több ezer évvel ezelőttre vonatkozik.)
"Ami a zsidó-keresztény erkölcsi örökséget illeti, a Bblia csak a bizonyított aktust szankcionálja ( "aki férfivel hál, mint nõvel szokás ..." )."
- ...Amikor a liberális gondolkodást (ami természetszerű, hisz mint szintén egy kisebbség tagja, nyilván az ilyen politikai érdekképviseletet támogatod te magad is, ami pedig a melegeket) össze próbálod egyeztetni a hithű judaizmusoddal.
Az eredmény ez az erőltetett érvelés, amiről magad is tudod, hogy miért képmutató. Egy házasságnak ugyanis része ez is.
Érdekes az is, hogyan vágod le a mondat második felét az idézett mózesi mondatnak a Tórából.
"Egy férfi, aki másik férfival hál, ahogyan nővel szokott, mindketten utálatosságot követnek el, haljanak meg, vérük fejükre száll." (3 Móz. 20. 13)
Azaz hited szerint nemcsak a házasságot, de magát a meleg párkapcsolatokat (akár alkalmilag) teremtőket is meg kellene ölni.
De mivel kéz kezet mos, ezért, izraelitaként, te is kiállsz a melegekért és a cigányokért, mint ahogy ez oda-vissza is megy. Kimondatlan szerződés ez.
Csak ilyenkor kilóg a lóláb.
"Azt ezt megelőző fellengzős okoskodásodra nem reagálok, azzal megmagyaráztd, a gyűlöleted, és a tényekkel szembemenő homofóbiádat."
- Ez tökéletes. "Nem válaszolok". Érvet? Minek...? Egyszerűen így van, és kész. Aki mást mond, az gyűlöl, az ostoba, arra nem válaszolok.
"Viszont, készüt egy dán felmérés, miszerint a melegek házasságban tovább élnek, valamint elfogadóbb társadalomban is. És boldogabban élnek, és ez nyilvánvalóan a társadalom egészére jó hatással van, ha nem érted miért, akkor kicsit kevesebb gyűlölettel fuss neki újra."
- Egy: én a társadalomra kérdeztem rá, nem konkrétan a meleg emberekre. Eddig is tudtuk, hogy a házasság meghosszabbítja az életet - ez a többi embernél is így van.
De miben jobb a melegek sorsa miatt a többi embernek? Ne fojtsd magadba a szót, pont, ahol a lényeg lenne, ott hallgatsz el, méghozzá abban, hogy ez miért jó a többségi társadalomnak, fölényes arroganciával elmismásolva az érveket. Szembetűnő.
(És tegyük hozzá, milyen káros hatása lehet annak, ha ez nyíltan, leplezetlenül történik, és egyfajta evidenciává válik. Mint az ikerpárok esetével rámutattam, a hajlamot is növelheti. Persze, ez neked nyilván nem rossz, de a társadalom szempontjából igen, főleg, hogy 30 éve már, hogy így is kevesebb gyerek születik, mint ahányan meghalnak közülünk.)
"A homoszexualitás pedig igen, természetellenes, mert a természet rendjével szembe megy.
-> A szavak jelentésével, mint olyannal már nem is foglalkozol?"
- Na! okíts már a szó jelentéséről. Kérlek.
Mert ez így viszontválasznak megint izzadságszagú, és gyenge.
"A hazugságaid és ostobaságod további részeivel nem foglalkozok."
- Igazi, előírásszerű liberális hozzáállás. Ami nem tetszik, ott elfordítom a fejemet, az nem létezik, arra nem válaszolok - mert nem tudok. Egyszerűen kitörlöm. Aki mást mond, az hazudik.
Csakhogy diktatúrákban szokás a "nem kívánatos elemeket/részeket" megsemmisíteni, eltávolítani. Kulturált keretek között nem így vitatkozunk. Attól, hogy valamire rámondod, hogy nem úgy van, még nem cáfolod meg.
"Felétételezed, hogy meleg oldalról van, így nem használható. Szép :)"
- Így van, ugyanis nem objektív. Egy dohányipari termékeket forgalmazó weboldal sem fog a cigi káros hatásait bemutató tanulmányt közzétenni. Ennek átlátásához nagy logika kell, belátom.
Azonban én erre nem annyit mondtam: "Jól van, ostoba vagy és gyűlölsz, ha nem érted meg, nem is mondom, miért."
Hogy miért? Mert nekem vannak érveim, és megerőltetés nélkül fel is tudom mutatni ilyen helyzetben.
"rengeteg kutatás volt erről, és mindig 5% körüli a melegek aránya. Ha a tényeket már megint hazugságnak nézed, én már nem is próbálok ilyen sötétséggel küzdeni."
- Még mindig nem mutattál rá arra az apró anomáliára, hogy mégis hogy a lópikulába készülnek ilyen felmérések, ha nem írható össze, ki meleg, ki nem az...
Másnak talán elég ez a lekezelő hangnem arra, hogy meghajoljon mérhetetlen tudásod előtt, engem azonban csak a logikailag felépített alátámasztások győznek meg.
"Bezzeg, ha az eredmény azt jelenti, hogy monduj 1%, akkor egyből indulhatnának a vonatok, meg a krematóriumok, ugye?"
- Már megint hova vizionálsz te genocídiumot? Komolyan, te esténként az ágyad alá is benézel, hogy nem-e bujkál ott egy náci, aki az életedre akar törni, vagy gyorsvonattal visz a táborba, míg te békésen az igazak álmát aluszod?
"Azt ugye tudod, hogy amígy nem olvastad el a Bibliát, addig nem kéne hazudoznod róla? Vagy csak simán átlépted azokat a részeket, amik népirtásra és gyilkosságra, vagy nemi erőszakra és rabszolgatartásra szólítanak fel?"
- Mármint azokra a részekre gondolsz, amik jóval Jézus születése előtt készültek, és semmi közük az ő később alkotott tanításaihoz?
"De legyen a magánügye, és mivel betegség, ne kérje senki, hogy úgy tegyünk, mintha evidens, hétköznapi dolog lenne, mert _nem_ az, és először _nektek_ kellene elfogadnotok magatokat, hogy, igen, beteg vagyok.
-> Igen, de beteg vagy, mert a homofóbiát pszichológusok valóban tudják kezelni és kezelik is :)"
- Hát ez már tényleg a vicc kategóriáját súrolja.:D
"A melegek nem lesznek attól betegek, hogy néhány náci azt akarja."
- Az elfogadás először magadban kell, hogy kezdődjön.
"És ki mondta, hogy a melegek "kiüríthetik" az árvaházakat? Senki, de a meleg párokkal megnőne a jobbnál jobb örökbefogadó párok száma. És nem azért mert minden meleg pár tökéletes szülő, hanem azért, mert nagyobb körben tudnak minnél megfelelőbb szülőket keresni."
- Akkor elmondom mégegyszer, lassabban: kilométer hosszú várólisták vannak ma. Nem a válogatásra szolgáló "alapanyag" szűk körével van baj, most is örökbefogadásra váló párok garmadája van. Így "van miből" válogatni - melegek nélkül is. Hanem az, hogy nagyon hosszú és bürokratikus az eljárás, az átvizsgálás, a háttér biztosításának ellenőrzése, a betegségek, az egészséges környezet, az alkoholizmus vagy az erőszak létének felderítése, a hivatalos papírmunka. És szerintem tudatosan is lassítják a folyamatot, hogy a komolytalan, hirtelen felindulásból való jelentkezőket ezzel is kiszűrjék.
"Ostoba vagy, hazug és részlehajló. Részemről a vitát befejeztem."
- És punktum!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!