Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azok a balliberálisok, akik...

Azok a balliberálisok, akik szerint ha Magyarországon újra lenne csendőrség, meg Gárda, miért mondják azt, hogy visszasüllyednénk az 1940-es évekbe?

Figyelt kérdés
Franciaországban működik csendőrség, Olaszországban működik nemzeti gárda. Sőt, Svájcban, Portugáliában, Németországban is működnek hasonló szervezetek, mint a csendőrség, vagy a nemzeti gárda. Csak nem gondoljátok, hogy ezek az országok is visszasüllyedtek a '40-es évekbe? Vagy csak Magyarországon nem szeretnétek, hogy közbiztonság legyen?

2013. jún. 25. 11:39
1 2 3 4 5 6
 41/60 A kérdező kommentje:
Mert a rendőrséget gyakorlatilag az ország bármelyik területére ki lehet vezényelni, a csendőrség ezzel szemben egy helyi rendfenntartó egység. Magyarul olyan emberek, akik ott élnek, ismerik a falut vagy várost. A másik pedig az, hogy ha bármilyen nagyobb megmozdulás van - tüntetés - vagy akár baleset stb. akkor a rendőröket - ha segítség kell - elvezényelhetik onnan. A csendőröket ezzel szemben nem. Ez úgy, ahogy én látom, én így képzelném el.
2013. jún. 25. 13:45
 42/60 A kérdező kommentje:
Érted már?
2013. jún. 25. 14:37
 43/60 anonim ***** válasza:
Már értem. Így rendben van.
2013. jún. 25. 15:20
 44/60 Salamon Bálint ***** válasza:

A rendőrséget máshol csendőrségnek, máshol miliciának, még több helyen picilia-nak nevezik. A feladatuk ugyanaz. Hogy helyiből áll a rendvédelmi szerv, az nálunk a Körzeti Megbízott.

A gárda ami működik mondjuk az USA-ban, az egy állami szerv. Nálunk soha nem volt ilyen szervezet.

2013. jún. 25. 15:43
 45/60 A kérdező kommentje:
Adott egy x nevezetű falu, amelynek nincsen rendőrkapitánysága, xy faluban mellette viszont van, és onnan járnak át a rendőrök x faluba járőrözni. Na de ha xy faluban egy nagyobb volumenű bűncselekmény történik, akkor x faluból vissza fogják vezényelni xy faluba a rendőrséget. És itt lenne a csendőrségnek feladata, hogy helyben van, és nem vezényelhető el.
2013. jún. 25. 16:11
 46/60 anonim ***** válasza:

Az Európai Csendőrség (European Gendarmerie Force, EGF, Eurogendfor) katonai/félkatonai szervezet (katonai rendőrségnek is nevezhető), melyet az Európai Unió néhány állama válsághelyzetek kezelésére hozott létre. 2006. január 23-án lépett hivatalosan működésbe, székhelye az olaszországi Vicenza.

A szervezet az EU, az ENSZ, a NATO, vagy más szövetségek, ad-hoc koalíciók szolgálatába állítható.

Ez egy fél ktonai szervezet amihaz ha kedve tartja csatlakozhat magyarország is

Az Eurogendfort kezdettől fogva arra szánták, hogy a válságkezelés minden lehetséges típusát lebonyolíthassa.

vagyis VÁLSÁG hejzetekre van pl előnt egy várost a duna és ot tartsa fen arendet vagy háború esetén.

A rendőrség megerősitésre kéne inkáb azt a pénzt kőlteni nem pedig egy ij szervezetre.

Amugy ti szélsójoberkomcsik hőbőrőgnétek a legjoban ha egy ijen szervezetet nélunk olaszországboll irányitana az EU NÁTÓ és ENSZ hogy ez az automiánk megsértése.

És a jpgkőre max megegyezne a rendőrségével ha lecsukásrol van szó.

2013. jún. 25. 16:36
 47/60 A kérdező kommentje:
Én azért hőbörgök, mert írni sem tudsz helyesen, de próbálsz okoskodni. Már leírtam, hogy én hogyan képzelném el a magyar csendőrséget.
2013. jún. 25. 17:16
 48/60 anonim ***** válasza:

gondolom azelőt keztem el irni mielőt a ki irtad vona.

Amugy ezt mért nem lehet megoldani a rendőrség bővitésével . Akor lene akit afaluban hagyhatnának.

Vagy ugy gondolod hogy a csendőrők alkalmatlanok lenének egy nagyb volumenű esethez kimeni ha elhinák a rendőrőket akor kelenének ha meg mindenkit hivnak mindenki kell tehát lene egy szervezet ami egyes feladatokra alakalmatlan lene.

Ez mivel lene jobb mint egy erőseb rendőrség?

2013. jún. 25. 17:44
 49/60 A kérdező kommentje:
Már leírtam a dolgokat.
2013. jún. 25. 18:49
 50/60 anonim ***** válasza:
HOLL?
2013. jún. 25. 19:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!