Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azok a balliberálisok, akik...

Azok a balliberálisok, akik szerint ha Magyarországon újra lenne csendőrség, meg Gárda, miért mondják azt, hogy visszasüllyednénk az 1940-es évekbe?

Figyelt kérdés
Franciaországban működik csendőrség, Olaszországban működik nemzeti gárda. Sőt, Svájcban, Portugáliában, Németországban is működnek hasonló szervezetek, mint a csendőrség, vagy a nemzeti gárda. Csak nem gondoljátok, hogy ezek az országok is visszasüllyedtek a '40-es évekbe? Vagy csak Magyarországon nem szeretnétek, hogy közbiztonság legyen?

2013. jún. 25. 11:39
1 2 3 4 5 6
 11/60 A kérdező kommentje:

1, Nem azt mondtam, hogy csendőrség vagy nemzeti gárda működik Németországban, hanem ahhoz HASONLÓ! Bundespolizei. Ami egy különálló egység a rendőrségtől.

2, Ki mondta, hogy pártegyesület? Hozza létre a kormány, az állam!

3, Miért repítene vissza minket a '40-es évekbe? Azért, mert valami a '40-es évekből való, de működött, már rögtön sátáni?

Magyarázza már el valamelyikőtök, hogy miért???

2013. jún. 25. 11:57
 12/60 anonim ***** válasza:
52%

"rendőrséggel mehetne a rivalizálás"

Ket szervezetet allitanal ra ugyanarra a feladatkörre? Ez aztan marha költseghatekony, meg egy szervezetre sincs penz rendesen, meg azt is szetlopjak. Ha meg felosztanad a feladatköröket, annyi lenne a rivalizalasnak. Te piacositanad a rendvedelmet? Mar varom hgoy mikor fognak Török security-sek vagy inkalosok igazoltatni.

2013. jún. 25. 11:59
 13/60 A kérdező kommentje:

68%-os

Te annyira sötét vagy, de komolyan. És te éltél Németországban? A csendőrség egy helyben lévő rendvédelmi egység lenne. Nem kapna plusz jogosítványokat, mint a rendőrség. Specializálódhatna bizonyos területekre a bűncselekmények terén.

2013. jún. 25. 12:01
 14/60 anonim ***** válasza:

"7., köszi nem vagyok baloldali, szivem!

De kivancsi vagyok hogy a fennallo törvenyek mellett mit tudna tenni meg egy a rendorseg mellett muködo csendorseg, ill. a garda. Ha a rendorok a fennallo törvenyek keretein belül ennyit tudnak csak, akkor miert tudnanak masok többet tenni?"

Nem pont neked szántam.

Igazad van , első lépésként a rendőrség jogkörét kellene szélesíteni.

Utána , a roma jogvédőket,ilyen szervezeteket kriminalizálni ,eltávolítani ,mert csak akadályozzák a rendőrség és a bíróság munkáját.

2013. jún. 25. 12:01
 15/60 ConnectCare ***** válasza:
100%
Arra gondoltam, hogy pl. Olaszországban a Polizia és a Carabinieri (ami kb. a csendőrségnek felel meg) igenis versenyez egymással, mert nem mindegy, hogy melyiknek nagyobb a társadalmi megítélése. Sok esetben utána a pénz is attól függ, hogy melyiket ismerik el jobban. Így próbálják egymásnál jobban csinálni a dolgokat, hogy ne a másik szervet ismerje el csak a társadalom, ők "meg mehessenek vissza a balettbe ugrálni".
2013. jún. 25. 12:02
 16/60 anonim ***** válasza:
100%

1. Te azert nem vagy tul tajekozott. A Bundespolizei az orszag szövetsegi jellegebol adodoan van jelen Nemetorszagban, mivel minden szövetsegi allamnak külön rendorsege van, a Bundespolizei a szövetsegi szintu bunüldözest kezeli. Inkabb hasonlit az FBI-hoz, mint a gardahoz

2. A gardat hozza letre az allam? :D Ez jo, ezt meg nem hallottam.

3. Ha visszaadod nekik a regi jogköreiket, akkor igen. Ha meg nem adod nekik vissza akkor minek a rendorseg melle meg egy teszetosza banda?

Tessek.

2013. jún. 25. 12:02
 17/60 A kérdező kommentje:

"1. Te azert nem vagy tul tajekozott. A Bundespolizei az orszag szövetsegi jellegebol adodoan van jelen Nemetorszagban, mivel minden szövetsegi allamnak külön rendorsege van, a Bundespolizei a szövetsegi szintu bunüldözest kezeli. Inkabb hasonlit az FBI-hoz, mint a gardahoz"

Tehát egy különálló egység a rendőrségtől, hasonló vagy ugyanazon jogkörökkel.

"2. A gardat hozza letre az allam? :D Ez jo, ezt meg nem hallottam."

És még én nem vagyok tájékozott...Olasz Nemzeti Gárda? USA Nemzeti Gárdája?

"3. Ha visszaadod nekik a regi jogköreiket, akkor igen. Ha meg nem adod nekik vissza akkor minek a rendorseg melle meg egy teszetosza banda?"

Ezzel semmit nem válaszoltál meg. "Ha visszaadod nekik a régi jogköreiket, akkor igen". Miért? Fejtsd ki! Hátha így megérted. Régen működött, ma is működne. Nyilván modernizálva.

2013. jún. 25. 12:06
 18/60 anonim ***** válasza:
91%

"Te annyira sötét vagy, de komolyan. És te éltél Németországban? A csendőrség egy helyben lévő rendvédelmi egység lenne. Nem kapna plusz jogosítványokat, mint a rendőrség. Specializálódhatna bizonyos területekre a bűncselekmények terén."

De akkor minek? Hogy az ilyen imbecilisek, mint te ravarrhassak a mellükre hogy Magyar Kiralysag Csendorsege es nosztalgiazhass arrol, hogy milyen jo is volt, hogy a Horthy korszakban könnyebben pofozkodhattam, es kar hogy most mar nem tehetem meg? :D

2013. jún. 25. 12:07
 19/60 A kérdező kommentje:

Amit bemásoltál, benne van a válasz te idióta. :DDDDDDDD

Úristeeeeeen..xDD

Inkább arra reagáljál, hogy még életedben nem hallottál olyat, hogy egy nemzeti gárdát az állam létrehoz, de okoskodsz itt. :DDDD

2013. jún. 25. 12:11
 20/60 anonim ***** válasza:

"Tehát egy különálló egység a rendőrségtől, hasonló vagy ugyanazon jogkörökkel."

Es eltero illetekesseggel. Magyarorszag miota szövetsegi allam?

"És még én nem vagyok tájékozott...Olasz Nemzeti Gárda? USA Nemzeti Gárdája?"

Es? Te a Magyar Gardarol kerdeztel, nem egy esetleges nemzetirol.

"3. Ha visszaadod nekik a regi jogköreiket, akkor igen. Ha meg nem adod nekik vissza akkor minek a rendorseg melle meg egy teszetosza banda?"

"Miért? Fejtsd ki! Hátha így megérted. Régen működött, ma is működne. Nyilván modernizálva."

A rendorsegnek olyan szelesre vannak szabva a jogkörei, amit a mostani allami keretek engednek. A csendoröktol meg azert volt szokas felni, mert a pofonbaszkodtak azokat, akik nem viselkedtek. Mai jogallami keretek között ez nem lehetseges. A gond azzal van, hogy ami becsületes emberek reszvetelevel muködik, az nem muködik, ha civilizalatlan allatok reszvetelevel. Ezert volt 2 eve a kirakatbehajigalas Londonban, ami ellen a rendorseg eleinte tehetetlen volt, ezert volt balhe vagy 5 eve Parizsban a kocsigyujtogatasok eseteben, amit az itthoni sajto ugy hozott le hogy diaktuntetes, valojaban pedig bevandorlok voltak.

2013. jún. 25. 12:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!