Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért állítják sokan, hogy...

Miért állítják sokan, hogy Magyarországon "üres" az államkincstár?

Figyelt kérdés
Rengeteg dologra költünk, aminek a fele vagy értelmetlen, vagy felesleges.

2013. jún. 19. 00:58
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

Először a költségvetésről. Nem számít, hogy 20 millió, vagy 20 milliárd. Az számít, ez az összesnek hány százaléka. A magyar éves költségvetés 20 ezer milliárd forint nagyságrendű. Ha húszezer forintod van, és abból 20 forintot elherdálsz (kidobsz az ablakon), attól még nem rendül meg az életed. Kicsikét átcsoportosítod, alig veszed észre. Ha nem figyelsz, fel sem tűnik az eltérés.

Ha viszont a húszezerből 15 ezer kölcsön, amit törlesztened kell, akkor már csak a húszezredből 16-17 ezerrel számolhatsz, a többi a törlesztés. Amelyik évben egy egész részletet kell visszaadnod, akkor csak mondjuk 12 ezerből gazdálkodhatsz, az már zűrös. De még ez is mind semmi. Mert ha az évi 20 ezred nem biztos, mivel hülyeségeket csinálsz, akkor jönnek az igazi gondok. Ma eltervezed, hogyan használod el a 20 ezredet jövőre. De elhülyéskedted, és csak 17 ezred lesz. Kezdheted áttervezni, de a családod nem hagyja. Mit teszel, elzavarod őket? Megfenyíted? Lelkükre beszélsz? Hogy tűrjenek még? És meddig hiszik el neked? Talán azon kellett volna gondolkodni, hogy a 20 helyett jövőre 23 ezred legyen. Akkor könnyebb lenne. Meg azon, hogy a kölcsönadód ne a kamatot emelje (ugyanis egy szavadat se hiszi), hanem türelmesebbé váljon (ehhez nem a nyalás az egyetlen eszköz, sőt, van hatékonyabb!).

No a magyar költségvetésnek persze baj az új audi, meg a magas képviselői fizetés, de az igazi baja az, hogy minden évben kevesebbje lesz. Amije van, az is másokon múlik. Akikkel folyamatosan műbalhét folytat. De ők komolyan veszik. És értenek a gazdasághoz, látják, hogy minden évben kevesebb lesz a lehetősége a magyar kormánynak a 20 ezer milliárd előteremtésére, miközben a kiadásait növeli. És tudják, ez hová vezet. Zavarja őket persze holmi demokráciabeli problémák előidézése, de ettől elsősorban a mi fejünk fáj, nem az övék. Az övék attól fáj, ha a mi gazdaságunk romlása befolyásolja az övékét. Azt nem tűrik, és meg is tehetik, mert ők az erősebbek. Nekünk csak a hangunk erősebb.

Az üres államkincstár pedig azt jelenti, hogy nincs honnan elővenni a váratlan esetekre. Mindenki tudja, hogy nehéz időkben a jövő eseményeit is nehezebb kiszámítani. Ez ellen úgy védekeznek, hogy a költségvetésből tartalékot képeznek (ha tudnak), és ahhoz csak előre meghatározott és egyeztetett esetekben nyúlnak. Amikor a többség szerint szükség van az egyenletes működéshez a kiegészítésre. A többségbe az ellenzék beleértendő, csak a hülyék nem. Nálunk a trend az ellenkezője, ez zavarja őket, de csak amiatt, amennyiben az ő gazdaságukat érinti. Az "üres" nem szó szerint értendő, hanem egy trendet jelent, azaz az államkincstár tartalékainak folyamatos zsugorodását. Matolcsy éppen a minap markolt bele két kézzel, és szórta szét a terméketlen parlagon. Persze szerinte lesz eső. Ezt csak az eső nem tudja.

Hát valami ilyesmi. Pontos megfogalmazása sok oldalt tenne ki, vállalom inkább a "pongyola" jelzőt.

2013. jún. 19. 08:39
 22/35 anonim ***** válasza:
Kérdező, a linkjeid felét nem lehet megnyitni és csak a Jobbikot járatod le az idiotizmusoddal. Ilyen lóf.sznyi kárpótlások meg végkielégítések miatt nincs elég pénz szerinted? Vagy mondjuk azért, mert éppen csak a kaját nem az állam veszi neked.
2013. jún. 19. 11:02
 23/35 A kérdező kommentje:

62%-os

Te vicces és egyben szánalmas vagy. A linkjeimet külön bemásoltam a TE kedvedért, nem tehetek róla, hogy annyira f*gyatékos vagy, hogy nem tudod megnyitni. Ezeket az összeget költhetnénk értelmesebb dolgokra is. Bár nem tudom - de szerintem te voltál az, aki szerint nem is költünk ilyenekre, tudod, a "nettó hülyeség" - most meg már "hát ezeket nem is annyira nagy összegek", ember, szánalmas vagy. Az előző kommentem is neked szólt, gondolom a 30-as IQ-dal még nem tudtad felfogni, így hát marad a személyeskedés...

2013. jún. 19. 11:49
 24/35 MolotovPunk ***** válasza:
Kedves kérdező.Nem védem az MSZPt sem,tudom,hogy ők is hibáztak annak idején sok mindenben.(Főleg Orbán és Gyurcsány időszaka alatt.)Amit régen Bokros csomaggal össze szedtek,azt kezdték el pazarolni elég csúnyán mind két oldalról.Egyébkét a hanyatlás már 2000 környékén elkezdődött,majd a többi kormány folytatta,szintén jelenlegi hatalom is pazarol össze vissza meg hazudik.Ezt sok mindenki érzi és látja.Azt is,hogy az elmúlt 23 év alatt ez a legrosszabb antidemokratikus kormányunk.
2013. jún. 19. 23:29
 25/35 Salamon Bálint ***** válasza:
Az államkincstár nem hogy üres, de még tartozásai is vannak. A rengeteg fejlesztést nem is abból finanszírozzák, azokat mind az EU finanszírozza. Más kérdés, hogy azokat nem gazdaságélénkítésre, hanem főterek kipofozására költi a kormány.
2013. jún. 20. 12:54
 26/35 anonim válasza:
mert pj ladd ellopta a pitémet!!
2013. jún. 22. 01:15
 27/35 anonim ***** válasza:

"Te vicces és egyben szánalmas vagy. A linkjeimet külön bemásoltam a TE kedvedért, nem tehetek róla, hogy annyira f*gyatékos vagy, hogy nem tudod megnyitni. Ezeket az összeget költhetnénk értelmesebb dolgokra is. Bár nem tudom - de szerintem te voltál az, aki szerint nem is költünk ilyenekre, tudod, a "nettó hülyeség" - most meg már "hát ezeket nem is annyira nagy összegek", ember, szánalmas vagy. Az előző kommentem is neked szólt, gondolom a 30-as IQ-dal még nem tudtad felfogni, így hát marad a személyeskedés..."

Te nem vagy olyan kompakt mint én, hogy vicces és szánalmas is egyben, te szimplán csak egy ökör vagy. :) Na puszi a pocidra.

2013. jún. 22. 01:39
 28/35 A kérdező kommentje:

Te most ennyit gondolkodtál ezen a semmitmondó "válaszon", vagy ennyi idő volt kideríteni. hogy mit jelent a kompakt szó? :D

Mellesleg sikerült már felfognod és értelmezned, amiben teljesen megcáfoltalak, vagy azon még ülsz? :D Ha 2 mondaton ennyit gondolkodtál, akkor bele sem merek gondolni...de én várok, sok sikert. :) :DD

2013. jún. 22. 03:45
 29/35 anonim ***** válasza:

Nem, csak nem nézegetem egész nap gyk-n azt, hogy taknyos 13 évesek mikor írnak vissza.

De oké, nagyon igazad volt, elmegy havonta vagy 13 ezer háromszázöt forint arra, hogy annak a 6 darab holokauszt túlélőnek fizetünk egy kis alamizsnát. Ha ez egy 10 milliós országnak probléma, akkor valami egészen más lehet a baj.

2013. jún. 22. 11:10
 30/35 A kérdező kommentje:

Legalább olvasnád el a cikket, mielőtt hülyeségeket beszélsz.

1, Szerinted eddig nem is fizettünk ilyet, "nettó hülyeség", ugye? Aztán amikor már más is írta, hogy hülyeségeket írsz, akkor meg fizetünk, de nem annyit?

2, Ha elolvasnád a cikket, látnád, hogy megint csak hülyeségeket beszélsz.

3, Akármennyire is azt hiszed, hogy neked van igazad, nincs. Ha nem vagy képes felfogni, megérteni, nem gond, csak akkor maradj csöndben, mivel nem vagy kompetens a témában.

2013. jún. 22. 14:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!