Miért állítják sokan, hogy Magyarországon "üres" az államkincstár?
9-es vagyok, értelek kérdező, amúgy a külön bemásoltakból is 404-et írt az egyik, de mindjárt csekkolom megint.
Pont erre írtam hogy ezek nem a legnagyobb problémák, csak figyelemelterelések. A nagy pénz nem ezekre megy el.
És egyet értettem avval hogy az a 62%-os kissé valótlant állított.
Az államkincstárt konkrétan nem ez terheli a legjobban. Ne vessz el a részletekben. De mivel te pártoskodsz ezért egy ideig amúgy is a részletek rabja leszel.
Amúgy meg igen költenek, de nekem egy darab zsidó ismerősöm sem kap juttatást és kárpótlást. Ne kezdj gyűlölködni, főleg ne faji alapon mert az csak a probléma növelése lenne és nem pedig a megoldása. Nézd meg pl hogyan kezeltük a gondokat akkor amikor még a történelmi alkotmány érvényben volt és nem pedig ennyire pártoskodásra volt kiélezve a dolog. A problémák sokkal érettebben voltak kezelve.
Nem gyűlölködöm, és nem faji alapon különítem el az információkat. De az tény, hogy azokban az időkben - amikről te beszélsz - még teljesen más volt a helyzet. Azért ma már van egy cigányság, akik fel vannak hergelve a magyarság ellen, és van egy zsidóság, amely felhergeli a cigányságot a magyarság ellen. Természetesen nem kollektíven az összesről beszélek, csak egy részéről.
A magyarság mára elpuhult. Sajnos, de így van. És emellett birka egy nép. Csak egy példa: a 8 éves MSZP-SZDSZ-Bajnai ámokfutást - amelyet 2010-ben keményen megbüntettek a választók - mára kezdi elfelejteni a buta, birka magyar. Remélem érted, mire célzok. Én nem pártoskodom, egyszerűen csak azt látom, hogy a Jobbik valóban a magyar emberekért van. Ne menjünk bele a boncolgatásba, mert egy hosszú, és alapvetően értelmetlen vita alakulna ki belőle.
Én inkább konkrétan(!) arra lennék kíváncsi, hogy te mit csinálnál? Értem én, ne pártoskodjunk, hanem helyette?
Pedig pártoskodsz te is! Azt állítod, hogy a Jobbik a népért van. Ez nem igaz. Nem a zsidók uszítanak a cigányok ellen, hanem a jobbik a cigányok éls a zsidók ellen. A gazdasági programja viszont nélkülöz minden realitást. Csak egy szépen hangzó blöff.
Az "elmúlt 8 év ámokfutás" is csak a Fidesz propagandája. Nem kormányzott jól Gyurcsány, de Bajnai nagyon is jól kezelte a válságot. Ha a Fidesz ott folytatja, ahol ő abbahagyta, ma sokkal jobban állna az ország.
A cigánykérdés megoldására egyik pártnak sincs megvalósítható programja.
Ami a segélyekre fordított kiadásokat illeti: Nem csak a cigányok kapnak segélyt, hanem sok nem cigány is. De segély a GYES és a jómódúaknak juttatott családi adókedvezmény is. Ezek miért nem fájnak a Jobbiknak?
Sok-sok dolgot leírtál, menjünk végig rajtuk:
"edig pártoskodsz te is! Azt állítod, hogy a Jobbik a népért van. Ez nem igaz."
A magyar emberekért van, ezt számtalanszor bizonyították, törvényjavaslatok, módosító javaslatok, Magyar Gárda. Sőt, ezt még a parlamenten kívül csinálták! És még mielőtt jönnél a szokásos "rasszista gárda" szöveggel, ajánlom neked ezt a videót:
1. rész: http://www.youtube.com/watch?v=NcjpEHpQwt4
2. rész: http://www.youtube.com/watch?v=ItJ-ImMQ6Vk
Nem a zsidók uszítanak a cigányok ellen, hanem a jobbik a cigányok éls a zsidók ellen."
A Jobbik körülbelül 2007-től van jelen a köztudatban, de akkor is még csak bizonyos rétegekben! 2008 vége, 2009 eleje, de inkább az EP-választás után kerültek be a köztudatba országos szinten. Cigányprobléma, de főleg a magyarokhoz való hozzáállásuk már a 2000-es évek elejétől volt már érezhető. A Jobbik csak felvette a problémát, miszerint létezik cigánybűnözés. Kriminológiai fogalom, nézzél utána, a rendszerváltás előtt bevett használat volt, a jogi egyetemeken és a rendőrségnél tanították is.
"A gazdasági programja viszont nélkülöz minden realitást. Csak egy szépen hangzó blöff."
Az a helyzet, hogy ebből is látszik, hogy nincs róla fogalmad. És nem azért, mert azt állítod, hogy "nélkülöz minden realitást", hanem azért, mert ezen az oldalon - főleg a balliberálisok - folyamatosan a gazdasági programjának a minőségével jönnek. Szerintem valaki elkezdte, a többi balliberális meg folytatta. Konkrétumokat sem te, sem más ballibsi még nem mondott, hogy miért lenne rossz, csak rossz, és kész.
"Az "elmúlt 8 év ámokfutás" is csak a Fidesz propagandája."
Úgy gondolod? Akkor az alakuló ülésen miért csak 59(!!) MSZP-s képviselő volt jelen a parlamentben? 1 millió szavazót veszített az MSZP. Miért kapott a Fidesz 2/3-ot, és miért ilyen keveset az MSZP? Ugye nem gondolod, hogy az emberek csak úgy a Fidesz kérésére szavaztak le ennyien rájuk?!
"Nem kormányzott jól Gyurcsány, de Bajnai nagyon is jól kezelte a válságot. Ha a Fidesz ott folytatja, ahol ő abbahagyta, ma sokkal jobban állna az ország."
Na most az a helyzet, hogy Bajnai 11 hónapot volt miniszterelnök, előtte évekig volt a Gyurcsány-kormányban miniszter. Gyurcsány pedig 2004-2009 között volt miniszterelnök. Hogy lehet fideszes propaganda az elmúlt 8 év, ha te magad is bevallod, hogy Gyurcsány nem kormányzott jól?? Bajnaira rátérve: Az államadósság a GDP 82-83%-át tette ki 2010-ben.
Még a legoptimistább becslések szerint is "csak" 80,2% volt. Bajnai "jó" gazdaságpolitikája a megszorítások és egy elég nagy adag IMF-hitel volt. Persze, voltak nem megszorító intézkedések, 10-ből 1 db. Az pedig, hogy mennyire volt jó válságkezelő miniszterelnök, jelzi, hogy a magyar társadalom több, mint 50%-a elutasította, és új választásokat akart. Nyilván aki hithű balliberális, őt akarta, de a többség nem éppen. És a gazdasági mutatókon is látszott.
"A cigánykérdés megoldására egyik pártnak sincs megvalósítható programja."
40. oldal, IV/4. "Vissza a cigányútról".
Jó olvasást!
"Ami a segélyekre fordított kiadásokat illeti: Nem csak a cigányok kapnak segélyt, hanem sok nem cigány is."
Az mit takar, hogy "sok nem cigány is"? Magyarra gondolsz? Mert akkor egyértelműsíts. Van magyar, meg van cigány. Csakhogy tisztázzuk.
"De segély a GYES és a jómódúaknak juttatott családi adókedvezmény is. Ezek miért nem fájnak a Jobbiknak?"
GYES. Talán kezdjük azzal, hogy miért is fájna ez a Jobbiknak? Miért fájna az, hogyha valaki tisztességesen(!!) fel akar nevelni egy-kettő vagy adott esetben több gyereket, akkor kapjon a államtól pénzt? Ennyire sötét vagy, de komolyan? Mikor így is fogy a magyarság sajnos. A porontybizniszt kellene megszüntetni, hogy nagyon sok cigány csak azért vállal gyerekeket, mert így több pénzt kap a szociális hálón keresztül. Azt a pénzt pedig nem a gyerekekre, a családra költi, hanem cigire, alkoholra. Ezt kellene megszüntetni, aki pedig azért vállal gyereket/gyerekeket, mert az az élet nagy boldogsága - és nem pénzforrás - azokat pedig segítenie az államnak, akár GYES formájában. Az adópolitikáját pedig megtalálod abban a linkben, amit küldtem a cigánykérdésnél. Olvasd el azt is! (Bár lemerem fogadni, hogy a címét sem tudod, még csak nem is láttad, de persze állítod, hogy a gazdasági része rossz. Balliberálisoknál ez így szokott menni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!