Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért állítják sokan, hogy...

Miért állítják sokan, hogy Magyarországon "üres" az államkincstár?

Figyelt kérdés
Rengeteg dologra költünk, aminek a fele vagy értelmetlen, vagy felesleges.

2013. jún. 19. 00:58
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Te még nem is írtál ide, ehhez a kérdéshez. Mit nem állítottál?
2013. jún. 19. 05:42
 12/35 anonim ***** válasza:

[link]

Ezért üres.

2013. jún. 19. 05:43
 13/35 A kérdező kommentje:
Utolsó, te vagy az a 62%-os, aki egyszer már írt ide ehhez a kérdéshez? Ha igen, akkor nézd meg a linkeket. Külön bemásoltam azt, amit nem lehetett megnyitni, szóval egyel alatta meg fogod tudni, ha te vagy az.
2013. jún. 19. 05:45
 14/35 anonim ***** válasza:
Nem én írtam.
2013. jún. 19. 05:49
 15/35 anonim ***** válasza:
Mondjuk engem nem is érdekelnek ezek a cigány integrációs programok, én nagyon jól tudom, hogy mennyit verünk el rájuk feleslegesen (pláne azért is, mert a pénz nem a cigányokhoz kerül, de még úgy sem lenne túl sok értelme, ha oda kerülne), az off-shore vagyon még ennél is sokkal súlyosabb probléma.
2013. jún. 19. 05:53
 16/35 anonim ***** válasza:
Tele vagyunk zsetonnal, csak rosszul van elosztva, nem azokhoz kerül a pénz, akik megérdemlik azt.
2013. jún. 19. 05:55
 17/35 anonim ***** válasza:

9-es vagyok, értelek kérdező, amúgy a külön bemásoltakból is 404-et írt az egyik, de mindjárt csekkolom megint.

Pont erre írtam hogy ezek nem a legnagyobb problémák, csak figyelemelterelések. A nagy pénz nem ezekre megy el.

És egyet értettem avval hogy az a 62%-os kissé valótlant állított.

Az államkincstárt konkrétan nem ez terheli a legjobban. Ne vessz el a részletekben. De mivel te pártoskodsz ezért egy ideig amúgy is a részletek rabja leszel.

Amúgy meg igen költenek, de nekem egy darab zsidó ismerősöm sem kap juttatást és kárpótlást. Ne kezdj gyűlölködni, főleg ne faji alapon mert az csak a probléma növelése lenne és nem pedig a megoldása. Nézd meg pl hogyan kezeltük a gondokat akkor amikor még a történelmi alkotmány érvényben volt és nem pedig ennyire pártoskodásra volt kiélezve a dolog. A problémák sokkal érettebben voltak kezelve.

2013. jún. 19. 06:39
 18/35 A kérdező kommentje:

Nem gyűlölködöm, és nem faji alapon különítem el az információkat. De az tény, hogy azokban az időkben - amikről te beszélsz - még teljesen más volt a helyzet. Azért ma már van egy cigányság, akik fel vannak hergelve a magyarság ellen, és van egy zsidóság, amely felhergeli a cigányságot a magyarság ellen. Természetesen nem kollektíven az összesről beszélek, csak egy részéről.

A magyarság mára elpuhult. Sajnos, de így van. És emellett birka egy nép. Csak egy példa: a 8 éves MSZP-SZDSZ-Bajnai ámokfutást - amelyet 2010-ben keményen megbüntettek a választók - mára kezdi elfelejteni a buta, birka magyar. Remélem érted, mire célzok. Én nem pártoskodom, egyszerűen csak azt látom, hogy a Jobbik valóban a magyar emberekért van. Ne menjünk bele a boncolgatásba, mert egy hosszú, és alapvetően értelmetlen vita alakulna ki belőle.

Én inkább konkrétan(!) arra lennék kíváncsi, hogy te mit csinálnál? Értem én, ne pártoskodjunk, hanem helyette?

2013. jún. 19. 06:57
 19/35 anonim ***** válasza:

Pedig pártoskodsz te is! Azt állítod, hogy a Jobbik a népért van. Ez nem igaz. Nem a zsidók uszítanak a cigányok ellen, hanem a jobbik a cigányok éls a zsidók ellen. A gazdasági programja viszont nélkülöz minden realitást. Csak egy szépen hangzó blöff.

Az "elmúlt 8 év ámokfutás" is csak a Fidesz propagandája. Nem kormányzott jól Gyurcsány, de Bajnai nagyon is jól kezelte a válságot. Ha a Fidesz ott folytatja, ahol ő abbahagyta, ma sokkal jobban állna az ország.

A cigánykérdés megoldására egyik pártnak sincs megvalósítható programja.

Ami a segélyekre fordított kiadásokat illeti: Nem csak a cigányok kapnak segélyt, hanem sok nem cigány is. De segély a GYES és a jómódúaknak juttatott családi adókedvezmény is. Ezek miért nem fájnak a Jobbiknak?

2013. jún. 19. 08:05
 20/35 A kérdező kommentje:

Sok-sok dolgot leírtál, menjünk végig rajtuk:

"edig pártoskodsz te is! Azt állítod, hogy a Jobbik a népért van. Ez nem igaz."

A magyar emberekért van, ezt számtalanszor bizonyították, törvényjavaslatok, módosító javaslatok, Magyar Gárda. Sőt, ezt még a parlamenten kívül csinálták! És még mielőtt jönnél a szokásos "rasszista gárda" szöveggel, ajánlom neked ezt a videót:

1. rész: http://www.youtube.com/watch?v=NcjpEHpQwt4

2. rész: http://www.youtube.com/watch?v=ItJ-ImMQ6Vk

Nem a zsidók uszítanak a cigányok ellen, hanem a jobbik a cigányok éls a zsidók ellen."

A Jobbik körülbelül 2007-től van jelen a köztudatban, de akkor is még csak bizonyos rétegekben! 2008 vége, 2009 eleje, de inkább az EP-választás után kerültek be a köztudatba országos szinten. Cigányprobléma, de főleg a magyarokhoz való hozzáállásuk már a 2000-es évek elejétől volt már érezhető. A Jobbik csak felvette a problémát, miszerint létezik cigánybűnözés. Kriminológiai fogalom, nézzél utána, a rendszerváltás előtt bevett használat volt, a jogi egyetemeken és a rendőrségnél tanították is.

"A gazdasági programja viszont nélkülöz minden realitást. Csak egy szépen hangzó blöff."

Az a helyzet, hogy ebből is látszik, hogy nincs róla fogalmad. És nem azért, mert azt állítod, hogy "nélkülöz minden realitást", hanem azért, mert ezen az oldalon - főleg a balliberálisok - folyamatosan a gazdasági programjának a minőségével jönnek. Szerintem valaki elkezdte, a többi balliberális meg folytatta. Konkrétumokat sem te, sem más ballibsi még nem mondott, hogy miért lenne rossz, csak rossz, és kész.

"Az "elmúlt 8 év ámokfutás" is csak a Fidesz propagandája."

Úgy gondolod? Akkor az alakuló ülésen miért csak 59(!!) MSZP-s képviselő volt jelen a parlamentben? 1 millió szavazót veszített az MSZP. Miért kapott a Fidesz 2/3-ot, és miért ilyen keveset az MSZP? Ugye nem gondolod, hogy az emberek csak úgy a Fidesz kérésére szavaztak le ennyien rájuk?!

"Nem kormányzott jól Gyurcsány, de Bajnai nagyon is jól kezelte a válságot. Ha a Fidesz ott folytatja, ahol ő abbahagyta, ma sokkal jobban állna az ország."

Na most az a helyzet, hogy Bajnai 11 hónapot volt miniszterelnök, előtte évekig volt a Gyurcsány-kormányban miniszter. Gyurcsány pedig 2004-2009 között volt miniszterelnök. Hogy lehet fideszes propaganda az elmúlt 8 év, ha te magad is bevallod, hogy Gyurcsány nem kormányzott jól?? Bajnaira rátérve: Az államadósság a GDP 82-83%-át tette ki 2010-ben.

[link]

Még a legoptimistább becslések szerint is "csak" 80,2% volt. Bajnai "jó" gazdaságpolitikája a megszorítások és egy elég nagy adag IMF-hitel volt. Persze, voltak nem megszorító intézkedések, 10-ből 1 db. Az pedig, hogy mennyire volt jó válságkezelő miniszterelnök, jelzi, hogy a magyar társadalom több, mint 50%-a elutasította, és új választásokat akart. Nyilván aki hithű balliberális, őt akarta, de a többség nem éppen. És a gazdasági mutatókon is látszott.

"A cigánykérdés megoldására egyik pártnak sincs megvalósítható programja."

[link]

40. oldal, IV/4. "Vissza a cigányútról".

Jó olvasást!

"Ami a segélyekre fordított kiadásokat illeti: Nem csak a cigányok kapnak segélyt, hanem sok nem cigány is."

Az mit takar, hogy "sok nem cigány is"? Magyarra gondolsz? Mert akkor egyértelműsíts. Van magyar, meg van cigány. Csakhogy tisztázzuk.

"De segély a GYES és a jómódúaknak juttatott családi adókedvezmény is. Ezek miért nem fájnak a Jobbiknak?"

GYES. Talán kezdjük azzal, hogy miért is fájna ez a Jobbiknak? Miért fájna az, hogyha valaki tisztességesen(!!) fel akar nevelni egy-kettő vagy adott esetben több gyereket, akkor kapjon a államtól pénzt? Ennyire sötét vagy, de komolyan? Mikor így is fogy a magyarság sajnos. A porontybizniszt kellene megszüntetni, hogy nagyon sok cigány csak azért vállal gyerekeket, mert így több pénzt kap a szociális hálón keresztül. Azt a pénzt pedig nem a gyerekekre, a családra költi, hanem cigire, alkoholra. Ezt kellene megszüntetni, aki pedig azért vállal gyereket/gyerekeket, mert az az élet nagy boldogsága - és nem pénzforrás - azokat pedig segítenie az államnak, akár GYES formájában. Az adópolitikáját pedig megtalálod abban a linkben, amit küldtem a cigánykérdésnél. Olvasd el azt is! (Bár lemerem fogadni, hogy a címét sem tudod, még csak nem is láttad, de persze állítod, hogy a gazdasági része rossz. Balliberálisoknál ez így szokott menni.)

2013. jún. 19. 08:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!