Miért félnek ennyire Bajnaitól mikor semmit rosszat nem tett?
Azért fosnak annyira tőle, hogy már a választások előtt másfél évvel kampányt indítottak ellene, mert esetleg komoly kihívója lehet a Fidesznek hosszú távon.
Ugyanis a magyar választó több okból is szavazhat a Bajnaira.
Egyrészt azért, mert tud számolni, és szépen visszanézi, hogy tulajdonképpen szinte az összes gazdasági mutató fölfelé nézett, és jobban állt, amikor még a Bajnai figyelt a miniszteri székben. Lehet ezért hazudozott Kósa 2010-ben közeledő államcsődöt, meg üres államkasszát, hogy kicsit azért csúnyábbnak tüntesse fel a 2010-ben átvett egyáltalán nem vészes helyzetet.
Másrészt még az is Gordont erősítheti, hogy Orbán még anno elismerte Bajnai munkáját 2010-ben (nem véletlen) és igazából érveik nagyon nincsenek is ellene az ezeregyszer megcáfolt libás marhaságon kívül. Ez roppant veszélyessé teszi a kormány számára, mert azok az emberek, akiknek még működik az emlékezőképessége, és emlékeznek arra, hogy miket ígérgetett a Fidesz 2010-ben, azok hirtelen rokonszenvesnek is találhatják ezt a Bajnai gyereket, akinek a programja és a politikai már annyira nem is annyira nagyon baloldali, és nem is eszelősen szélsőséges, mint mondjuk a Fideszé...
Kissé kellemetlen lehet, hogy egy volt MSZP-s miniszter jobboldalibb lassan a Fidesznél, de hát ez van.
De szerintem Orbán legesleginkább attól fél, hogy a több millió kiábrándult fideszes, akik a 2010 óta tartó ámokfutástól bizonytalanok lettek, azok a választásokra a jó öreg magyar reflex-el protest-szavazóként a konkurens kormányra szavaznak, ahogy eddig is tették - esetünkben a Bajnaira.
Ezért félnek ennyire tőle, nem azért, mert csúnyát csinált.
Bajnai egy liberális kapitalista üzletember.
Kell-e Magyarországnak liberális vezetés? - Nem!
Akarjuk-e, hogy a bankok és multik helyett ismét a magyar polgárok viseljenek minden terhet? - Szerintem nem!
Akarunk (tudunk)ingatlanadót fizetni? - Én nem!
Akarjuk-e az elmúlt 20 év megoldásait? - Nem!
Amúgy nem félek Bajnaitól, csak nem szeretném ha hazánknak ismét liberális vezetése lenne.
Ki fél tőle?
Nem tett semmi rosszat?
Ugyanabban az országban élünk?
Gyerekek, nehogy már ez a szerencsétlen, színtelen, szagtalan, alamuszi nyuszi, 170 cm alatti nyüzüge kertitörpe legyen a miniszterelnök!
Két mondatot nem tud hiba nélkül, érthetően kimondani.
A milla tüntetésen kész kabaré volt a nyökögése. Önmaga paródiája.
Medgyessy 2.1
Miért kell a törpékhez ragaszkodni?
Horn, Orbán, most Bajnai?
Nem volt elég a komplexusos, kisnövésű Napóleonokból?
(Oké, tudom, most majd lepontoznak a kisnövésű férfiak...)
The Evil Twin tökéletesen megválaszolta, kb ez a helyzet.
Egyetlen olyan miniszterelnökünk volt, aki kifogásolhatatlan munkát végzett, akit nem érdekelnek a populista baromságok és aki nem volt politikus (sokkal inkább valódi gazdasági szakember).
A kiábrándult jobbosoknak (pl nekem - és a jobboldal szigorúan gazdasági szemszögeit nézve) az egyetlen értelmes alternatíva.
Elsőrangúan kiszolgálja a nyugat és a multik érdekét, kiszolgáltatva Magyarországot.
Ha valakit látványosan nyomnak Nyugatról/Keletről, az már gyanúra ad okot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!