Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A felnőtt és idős szavazók...

A felnőtt és idős szavazók többsége miért ilyen átgondolatlan és elvakult?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, szóval nem egy nagy kort megért. És elszomorít, amit politika és szimpatizálás címszó alatt látok. Igen sok ember átgondolatlan, és mintha egy filmet néznék, ahol agymosott katonák harcolnak valami ellen, és nem valamiért (a pártjukért).

Az utóbbi időben 2 nagy párt van ugye, és mindkettő volt már hatalmon. Egyik sem kormányozta ezt az országot jobban, mint a másik. (Ha jobban kormányozta volna, nem itt lennénk.) Egyiken sem látom, hogy ténylegesen tenne valamit az országért, csak magát fényezi a másik pártokat leszólja.

Ha egy párt, már rosszul csinálta a saját 4 évét, hogy szavazhat bárki is rájuk? Én egy olyan kis tábort erősítek, hogy nem a beszédeket nézem, hanem hogy milyen az életszínvonalam és az alapján döntök? Vagy ezek a pártok az ország felének megfelelő színvonalat biztosítottak? Mert azt csak vagyoni alapon tehették gondolom. Tehát van egy párt, aki a gazdagoké, és egy, aki a szegényeké, vagy mi?

És ha valaki tesz egy kijelentést valamiről, miért támadják le, hogy bizonyos párt bérence? Miért liberálisoznak/náciznak/kommunistáznak mindenkit le mindenhol, aki nem ért valamiben egyet velük? Már rám is rám húzták szinte az összes pártot, mert nem azt írtam néhány forumon, amit a másik gondolt.

És ha valaki egy párt mellet van, miért ragaszkodik a párt állításához, ha minden tény ellent mond neki? Az emberek nem gondolkoznak, vagy mi történt? Mert ez alapján, ha összerakjuk a 2 nagy párt szavazóinak számát, az ország nagy része nem látja, hogy az ország egyszerűen nem tart így sehova?

#szavazóréteg
2013. jún. 6. 02:00
 1/8 anonim ***** válasza:
55%

mert akkor azt kéne mondania hülye voltam, tévedtem

meg sok ember tekintélyelvű és elájul a politikusoktól

2013. jún. 6. 02:04
 2/8 anonim ***** válasza:
81%

Jól látod és jól gondolkozol.

Amit nem tudsz, az mindössze annyi, hogy az emberek döntéseinek, választásainak hátterében zömében nem racionalitás, hanem érzelmi megfontolás áll.

(pl. szerelmet is kémia által választ, nem ésszel, hivatást is indíttatésból és nem patikamérlegen kiszámolva az előnyöket)

Az idős(ebb) emberek már nagyon sok érzelmi megrázkódtatást átéltek. Van aki nem tud szabadulni az '50-es évek Rákosista diktatúrájának emlékétől. Emiatt történjen bármi számára csak egy dolog lesz fontos, hogy baloldal bukjon.

Van, akiket a '90-es évek és "azelmúltnyócév" liberális szemete billentette ki a lelki egyensúlyából és emiatt a lényeg számára, hogy jobbra és még jobbra húzódjon.

Aztán van, aki a 2002-es bődületes kettészakítás miatt süvölt a Fideszre és csak az a lényeg számára, hogy ők takarodjanak el.

Aki ezeket a bőrén átélte. Akinek megnyomorították az életét (mindegy, hogy 1950-ben, vagy 2002-ben), az ezt soha nem fogja tudni megbocsátani és racionálisan dönteni.

2013. jún. 6. 05:36
 3/8 anonim ***** válasza:
nem biztos, hogy elvakultak, Csak a tapasztalataik alapján ítélnek. Te is elvakult vagy, mert nincsenek még tapasztalataid, és hiszel annak a kis pártnak, amelyikkel szimpatizálsz.
2013. jún. 6. 07:35
 4/8 anonim ***** válasza:
54%

"Te is elvakult vagy, mert nincsenek még tapasztalataid, és hiszel annak a kis pártnak, amelyikkel szimpatizálsz."

Azt nem mondanam, hogy elvakult, inkabb arrol van szo, hogy meg nem caslodott eleget, es emiatt pozitivan all hozza a politikahoz :) Olyanokra szavazni, akik mar bizonyitottak az alkalmatlansagukat, biztosan nagyobb ostobasag, mint azokra, akiknek erre meg sosem volt lehetosegük. Persze atto függoen, hogy kirol van szo, lehet, hogy jobb is ez igy!

2013. jún. 6. 09:30
 5/8 anonim ***** válasza:

Az emberek úgy tűnik szeretnek kétbites világban gondolkodni, mert az egyszerűbb. A világot osszuk fel jobb- és baloldalra, és mindent soroljunk be eszerint.

Megjegyzem, én azt furcsállom, kedves kérdező, hogy még te is, aki ezen háborogsz, folyamatosan két nagy pártról beszélsz, holott a legutóbbi választáson inkább egy nagy párt, és két középpárt volt a felállás).

Ennél persze azért egy kicsit összetettebb a dolog:

Hogy hogyan képesek az emberek a magukat már sokszorosan lejáratott nagy pártokra szavazni? Szerintem úgy, hogy inkább valamelyik párt ellen szavaznak, mintsem egy másik párt mellett. Tehát ha valaki utálja X pártot, akkor azt nézi, hogy ki lehetne a legesélyesebb kihívója annak a brancsnak.

Nagyon kis pártra nem fog szavazni, hiszen az rizikós. Ha nem ugorja meg az 5%-os küszöböt, akkor elveszett a szavazata. Marad tehát valamelyik másik nagy párt, amit szintén utál, de szerinte az a kisebbik rossz. Erről -mármint hogy az a kisebbik rossz- másokat is igyekszik meggyőzni, ezért annak a pártnak csak az előnyeit emeli ki.

Én mindenesetre valahogy így magyaráznám az általad feszegetett jelenséget. Persze lehet hogy tévedek.

2013. jún. 6. 10:17
 6/8 anonim ***** válasza:
36%

"Aztán van, aki a 2002-es bődületes kettészakítás miatt süvölt a Fideszre"

2004 decemberében volt a kettészakítás és a liberálisok kampányoltak nemzettestvéreink megtagadása mellett.

2013. jún. 6. 11:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Üdvözöllek Magyarországon, az ostoba, arrogáns, megalkuvó szolgák hazájában, kedves kérdező!
2013. jún. 6. 12:09
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Voltak elgondolkodtatók, amelyek szerintem reális válaszok a kérdésemre. Bár érdekes, hogy az átgondolt, érvelt válaszokat itt is lepontozták. Nem értem, egy ember véleményét miért kell lepontozni. Én mindegyikre nyomtam egy zöldet :)

#3-as: Az általam szimpatizált pártnak sem hiszem el minden szavát, szóval nem hinném,hogy elvakult vagyok. #4-es látja jól, hogy miért kis pártra szavaznék.

#5-ös: Úgy az előtte lévő választásokra is értem, nekem úgy tűnt, hogy 2 pártnak volt igazán nagy a visszhangja. De lehet, hogy csak a környezetemben. Azért írtam így, de vehetjük nyugodtan úgy is, ahogy írtad a felállást.

2013. jún. 6. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!