Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kell a Margitszigetet...

Miért kell a Margitszigetet kiemelten megvédeni az árvíztől?

Figyelt kérdés
Jelentkeztem zsákolásra a vöröskeresztnél, és meglepve tapasztaltam, hogy a Margitszigetre rendeltek ki. Azért jelentkeztem önkéntesnek, hogy segítsek a magyarokon, az otthonaik, vagyonuk megvédésében, de a Margitszigeten mégcsak nem is él senki, sőt, már le is van zárva az egész. Az ottani "vagyont" meg valahogy nem érzem magunkénak... Ilyen őrült drága szökőkutat én legalábbis biztos nem vettem volna. Úgy érzem, nem a nép érdeke a Margitszigetet megvédeni, hanem az államé.

2013. jún. 5. 14:30
 1/9 anonim ***** válasza:
83%

Mert Budapest nagyon kevés része van veszélyben, konkrétan a Római-part meg a Margitsziget. A parti kerületek nagy része méterekkel van magasabban, mint a várt évszázados rekord.

Itt emberéleteket nem fogsz menteni, ha azt akarod, akkor irány a Szigetköz.

2013. jún. 5. 14:38
 2/9 anonim ***** válasza:
89%

Mert a szállodák meg egyéb dolgok ott vannak, és azt is védeni kell valamilyen szinten hogy azért mégse ússzon víz alatt mert lehetnek olyan károk ami miatt életveszélyessé válik minden és az rengeteg pénzbe kerülhet a helyreállítása. Azért egy minimális védelem nyilván kell oda.

Ha ember életet akarsz menteni akkor jelentkezz vidékre rengeteg olyan falu van főleg itt Komárom-Esztergom megyébe ahol szükséges a pakolás ezerrel.

2013. jún. 5. 14:42
 3/9 Komplikato ***** válasza:
100%

Túrsiztikai értéke van, meg a Népliget/Városliget mellett a legkönnyebben elérhető és elviselhető zöld terület is. Meg van ott ugye egy mini állatkert.

Erősen vitatnám, hogy más nincs veszélyben. A legutóbbi nagyobb árvíznél simán a felső rakparton volt a víz és most nagyobb lehet!

2013. jún. 5. 15:29
 4/9 anonim válasza:
Ha nem tudok lemenni vidékre, de segíteni szeretnék, akkor hogyan tudok jelentkezni pl a margitszigetre?
2013. jún. 5. 19:01
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Jelenleg úgy néz ki, hogy elegendő önkéntes jelentkezett segíteni, különösen, hogy éjszakai műszak mégsem lesz (az Vörökereszt önkénteseinek). A szigeten több parkot éppen mostanra tettek rendben, borzasztó lenne, ha minden kárba veszne. A kisállatkert lakói egyébként már ki vannak menekítve, remélem a teknősök is a tóból.
2013. jún. 5. 21:17
 6/9 anonim ***** válasza:
2013. jún. 6. 00:49
 7/9 anonim ***** válasza:
57%

Én sem értem miért kell akkora hangsúlyt fektetni a Margit szigetre néhány park meg szálloda miatt. Azzal, hogy ott felduzzasztják a vizet, szerintem max annyit érnek el, hogy majd nagyobb hévvel csordogál a víz a város felé.

Nálunk vidéken két sziget is van a környéken, mindkettő lakott, illetve üdülő rész. Egy másik hullámtér is van, az fekszik a legalacsonyabban, szintén félig meddig lakott... A város védelme érdekében ez kerül először elárasztásra, majd a másik alacsonyabban fekvő sziget töltését vágják át ha nagy a gond és ha még mindig veszélyeztetve lenne a város, akkor ott van a másik sziget is, amit végső soron el lehet árasztani, pedig itt közvetlenül ember életekről van szó, nem pedig 1-2 éppen felújított parkról meg szökőkútról. :) Megeszi a fene, ha ezért költenek ennyit a megvédésére, remélem van rá ésszerűbb magyarázat!

Szerintem vannak Budapesten sokkal fontosabb értékek is, amiket menteni lehetne, pláne ha a víz mászik a felső rakpartra.

2013. jún. 6. 12:16
 8/9 anonim ***** válasza:
Rengeteg emlékem a Margit szigethez köt, nagyon fájdalmasan érintene, ha eltűnne a sziget a víz alatt! Igenis fontos a védelme ennek is!
2013. jún. 7. 22:27
 9/9 anonim válasza:

Azért elég rosszul gondolod 7-es, hogy az árvízi védekezés pl. a Margitszigeten akkora visszaduzzasztást, vagy sebességnövekedést okozna, hogy ez lebontaná a pesti és budai alsó rakpartot. Ebből a szempontból elenyésző mértékű változást okoz a folyó viselkedését illetően.

Azzal a kapcsolatban, hogy miért mentik az a válasz, hogy azért, mert van rá lehetőség.

A többi szigetet nem könnyelműségből árasztották el, hanem azért, mert mindegyik alacsony fekvésű, és homokzsákokból pedig nem lehet időtálló 4 méter magas töltést építeni.

Amit lehet azt miért ne védenénk meg? Főleg, hogy Budapesten ez az az érték, amit illett mentesíteni, és így legalább a károk javítása helyett költheti Tarlós másra a pénzt.

2013. jún. 9. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!