Miért, kitől és hogy akarja megvédeni az anyanyelvet Schmitt Pál?
Már akkor se értettem, amikor a beiktatásakor az elnöki programja egyik fő céljaként az anyanyelv védelmét jelölte meg. Kitől és mit akar megvédeni? A nyelv egy örökké fejlődő valami, úgy természetes és jó mindig, ahogy van. Vagy azt gondolja valaki, hogy a mai nyelvhasználat értéktelenebb mint az 500 vagy 1000 évvel ezelőtti, és akkor most tőlünk, a mai használóktól kell megvédeni a saját nyelvünket?
+
"Kitől és mit akar megvédeni?"
Az újítóktól. Gondolj bele mi lenne ha sok újítás lenne. Schmidtnek még azt is meg kellene tanulni, nem csak azt amit most nem tud.
A helyesírás és az idegen szavak túlzott használata között elég nagy különbség van.
Schmitt megpróbál magyarul írni, csak rossz a helyesírása. A megvédés pedig azokra vonatkozik, akik meg sem próbálnak magyarul írni.
Arra jöttem rá, hogy ő valójában Fülig Jimmy! Nézzétek meg, ugyanúgy írnak!
,,Eszt a naplót aszért kesztem irni, mert egy különös felvilágosítás követkesztében Őfelsége amikor bucsusztam többrendbeli figyelmeztetésre hivta fel a következőkben"
,,Most mégiscsak lejírom, hogy a napló mitől jön rá az emberre; mer nekem magamtól sohasem jutott volna az eszembe."
,,Hiába 5-öl 6-ol. Esz fiksz! Esz hadüzenet. Áll Timátum!"
A "mélyrepüléstől".
>> Messerschmidt <<
12:58
Ezt Schmitt Pál, vagy Fülig Jimmy írta? :) :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!