Hogyan reagálnátok arra, hogyha az állam forgatna egy filmet, ami arról szól, hogy egy csapat időutazó visszamegy az időben 10 évet, hogy megakadályozza, hogy Magyarország belépjen az EU-ba?
Szerintem tök unalmas lenne.
Az állam meg ne forgasson filmet, nem az a dolga.
Az időutazás már csak azért sem értelmezhető, mert ha meg akarsz változtatni valamit a múltban, például egy személy halálát, akár legyen ez Kennedy, majd visszautazol, és tényleg megakadályozod, akkor a te közelmúltbéli éned számára okavesztetté válik a visszautazás, így nem teszi azt meg, és mégsem akadályozod meg a történést.
Ugyanez a jövőre nézve. Ha látsz valamit a jövőben, az nyilván megtörtént, vagyis hiába tudsz róla, nem tudod megváltoztatni. Ha megváltoztatod a jelenben, miért láttad mégis a jövőben?
Ez tehát már elméletben sem lehetséges. De a kérdés is értelmetlen.
4 es ez csak a Multi verzum elmélet elfogadásával lesz értelmezhető ha vszia mész akor egy másik idősikba érkezel ahol bármit megtehetsz amire képes vagy mert egy párhuzamos univerzumb a vagy igy a saját multadon nem változathatsz.
Ha visza menék 6. ba és felszedném azt vőrős csajt akor vagy lecsuknának pedofiláért vagy egy ugyanujan nevű csak fiatalab srácnak segitek hogy felszedje és ő jőne ősze vele nem az én multam változna
A film meg szar lenecsak az adó kibasszása az ablakon.
Az "állam" nem forgat filmet. Maximum pénzeli (támogatja) a forgatást.
Furcsa lenne, ha ilyenre adna pénzt, de érdekes fikció lenne. A témaválasztás azt feltételezné, hogy az éppen hatalmon lévő döntéshozóknak tetszik ez a fikció, ezért eljátszadoznak a gondolattal, hogy "mi lett volna, ha", részben előrevetíti, hogy esetleg ilyesmin törik a fejüket most (pl elhagyni az EU-t).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!