Populistafiu kérdése:
Szerintetek Székelyföld lehet teljesen önálló ország valamikor?
Figyelt kérdés
Mit gondoltok?2013. máj. 30. 14:49
1/34 anonim válasza:
Nem, és annál hamarabb lesz minden erdélyi boldog, minél hamarabb elfogadják ezt a tényt (meg azt is, hogy Magyarországhoz se kerülnek vissza).
2/34 A kérdező kommentje:
ezt mondd a skótoknak, baszkoknak, katalánoknak, dél tiroliaknak is:)
2013. máj. 30. 14:54
3/34 A kérdező kommentje:
Koszovóról ne is beszéljünk...
2013. máj. 30. 14:55
4/34 anonim válasza:
Nem. Nem alkot olyan egységes és a környezetétől elkülönülő egységet mint az általad említettek. Még az autonómiához is kevesek.
5/34 anonim válasza:
Lehetne, ha a székelyek összekapnák magukat és mi is tudnánk segíteni őket, lehetőleg a románok tudta nélkül.
Mondjuk ehhez összetartás, tervezés, szervezés, kitartás, akarás és intelligencia kéne, amik a magyaroknál nem túl előtérbe helyezett tulajdonságok. Lehetne úgy is mondani, hogy nem igazán vagyunk zsidók.
6/34 A kérdező kommentje:
Miért? Székelyföld elég nagy terület, szinte teljesen magyarok lakják, és elég jól körbehatárolható földrajzilag. Dél-Tirol például jóval kisebb régió, sőt még az autonómiát kapó osztrákok számaránya is kevesebb
2013. máj. 30. 15:03
7/34 rémuralom válasza:
A felsoroltak közül a skótok az egyetlenek, ahol a kormány, amelynek fennhatósága alatt állnak, hajlandó elfogadni a függetlenedést. A katalán függetlenség csak a katalánoknál téma, a spanyol kormány élből elutasítja ez egész bohózatot. Szerbia, ha valaha is el fogja ismerni Koszovó függetlenségét, az kizárólag azért lesz, mert esetleg ezt szabja feltételül pl. az EU a felvételükhöz. Baszkföld és Dél-Tirol esetében pedig nem tudom, hol hallottál bármiféle függetlenedésről.
8/34 A kérdező kommentje:
Dél-Tirol teljesen autonóm terület úgy tudom
2013. máj. 30. 15:05
9/34 anonim válasza:
Kevesebb mint 60%-a magyar, sőt lehet hogy a legutóbbi népszámlálás óta már az 50%-ot se haladja meg. Az hogy mekkora semmit nem jelent. Ott kvázi semmi nincs. Nem tudnák magukat ellátni. Az más kérdés hogy még akkora összetartás sincs bennük, hogy bármiféle autonómiát kiharcoljanak.
10/34 A kérdező kommentje:
eddig mindenhol azt olvastam, hogy a magyarok aránya 80 százalék körül van Székelyföldön...nem tudom hol olvastad a 60 százalékot
2013. máj. 30. 15:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!