Mi állhat a csecsemőktől kezdve mindenkire kiterjedő, kötelező, rendszeres szűrések és fizikális felmérések bevezetésének a hátterében?
Azt még csak-csak megértem, hogy a veszélyeztetett, idősebb csoportokat bizonyos kötelező szűréseknek vetik alá, de vajon minek kell egy 1 éves csecsemőt is fizikailag felmérni az államnak?
A csecsemők komolyabb vizsgálata valóban valami mutyit sejtet. Gondolom ha ott azt mondják hogy rendben van aztán pár év múlva kiderül, hogy szefós vagy debil akkor azt a környezeti hatásokra fogják majd és nem fizetnek semmilyen ellátást utána.
"Az államtitkárság az újszülötteknél teljes körű fizikális, ideggyógyászati, érzékszervi, fejlődés- és tápláltságfelmérést, valamint mozgásszervi és veleszületett anyagcsere-betegségek szűrését javasolja"
Minden normális ország -érthető okokból- igyekszik minél pontosabb, részletesebb adatbázist építeni a lakói egészségügyi állapotáról, illetve különféle módszerekkel (pl. megelőzés) megpróbálja javítani azt. Ennek baromi egyszerű oka van: az államnak érdeke, hogy egészséges, munkaképes polgárai legyenek most, és a jövőben is.
A gyakorlati megvalósítás már más kérdés, azt természetesen nagyon el lehet b*szni...
#8, na pont erre gondoltam, második voltam.
Az alapötlet jó lenne, de nálunk semmi sem az, ami. Sokminden jól hangzik elsőre, aztán kiderül, hogy a csukott üvegajtón akartunk bemenni. :(
A csecsőmőknél is fontos hogy időbe kiderüljenek a bajok.
A gyerekenél szerintem a szanciónálás is elfogadható azok a szülők elen akik nem engedik
Ez két dolog indokolhatja hogy az egéségeseb lakoság olcsób pl valakinek egy hétig adni valami kenőcsőt és egy egynapos beavatkozást mint két honapra ki irni amelóvbol és gyogyszerezni meg tőbórás mutétet fizetni egy orvos csapatnak.
A másik hogy majd a szankciókbol akar bevételt szerezni magának és a őzgépnek. Én a felnőtek szanciólánálásaval nem értek egyyet mert az el lehet szarni kőnyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!