Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kelet Európában tényleg össze...

Kelet Európában tényleg össze fog omlani a nyugdíjrendszer? 👀

Figyelt kérdés

Várhatóan csökkenteni fogják a nyugdíj ellátás összegét ezekben az országokban?

[link]

2013. máj. 27. 20:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
...és akkor még mondja valaki, hogy nem okkal vagyunk mi 30-40-esek dühösek a mai nyugdíjasokra.
2013. máj. 29. 14:12
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy ki mondta, hogy túl sok a nyugdíjas, ki számolta meg?A politikusok?És azoknak el lehet hinni?Na és ki ellenőrízte le?Senki.Akkor meg, miről beszélünk?....

Bla-bla az egész, újabb próbálkozás a lehúzásra, mint minden, ami "fentről" jön.

2013. máj. 29. 14:14
 13/18 anonim ***** válasza:

Végignéztem a videót. Eddig is lehetett tudni, hogy a lakosság csökken az alacsony szaporulat és a kivándorlás miatt. Azt is lehetett tudni, hogy a cigánysággal késöbb nagy gondok lesznek.

Még a probléma megoldására is ködös választ adott. Szerinte a probléma megoldás az lenne, ha a keleti országok költségvetésébe pénzt pumpálna az EU. Máshogy nem igazán lehet értelmezni, amit mond, mert:

1.: Az emberek ki fognak menni nyugatra a jobb élet miatt.

2.: Nem fog a keleti részen olyan életszinvonal lenni, hogy maradni akarjanak az emberek.

3.: A szabad munkaerő áramlás korlátozása nem kivitelezhető, mert ez az EU alappillére (Hogy korlátoznák? Képzett munkaerő nem mehet? Kinek kell a képzetlen?).

Az alapvető népességfogyás problémájára meg nem adott választ. Egyszerűen azt mondta, hogy 2015-2050 között lesz egy hatalmas társadalmi vállság az EU keleti részén és lezárta a problémát.

2013. máj. 29. 14:24
 14/18 anonim ***** válasza:

" Amúgy ki mondta, hogy túl sok a nyugdíjas, ki számolta meg?A politikusok?És azoknak el lehet hinni?Na és ki ellenőrízte le?Senki.Akkor meg, miről beszélünk?.... "

És azt ki mondta neked, hogy túl sokan élnek létminimum alatt? Csak nem a politikusok? Azt mennyivel hihetőbb?

2013. máj. 30. 11:40
 15/18 anonim ***** válasza:

11: "..és akkor még mondja valaki, hogy nem okkal vagyunk mi 30-40-esek dühösek a mai nyugdíjasokra."

Én nem vagyok rájuk dühös, pedig az a korosztály vagyok. Mégis mit kellene tenniük? Visszautalni a pénzt a közösbe, kimenni a temetőbe és elásni magukat? Aki végig dolgozta az életét, attól én egy percig sem sajnálom a nyugdíját.

Én azokra haragszom, akik egy mozdulattal besöpörték a manyupos pénzeket mondván megvédik, de úúúúgy, hogy abból egy fillért se fogok látni soha.

2013. máj. 30. 11:52
 16/18 anonim ***** válasza:

Társadalombiztosítási mérleg tavaly 100 milliárdos hiánnyal számolt.

Ez a tétel megfelel egy 0,5% kamat csökkentéssel ...

Jelenleg a kamatteher minden évben 1200 milliárdba kerül. Ezt nem akarták csökkenteni a simor féle jegybank elnökök. Arányaiban nyugdíjrendszer még fenntartható..

2013. máj. 30. 11:59
 17/18 anonim ***** válasza:
nehéz elmagyarázni, de a manyup pénz veszélyesebb mint gondolnánk és pont akkor omlott volna össze, amikor az első kifizetéseket végre kellett volna hajtani ... Ugyanis rengeteg kamatot energiát szívott el a gazdaságból, ugyanakkor a magyar emberek hozzá se nyúlhattak ehez a pénzhez vagyis oylan befektetésért fizettünk kamatot, ami igazából meg se mozdul a magyar gazdaságban ...
2013. máj. 30. 12:01
 18/18 anonim ***** válasza:
manyup egy rögként szívta magához a pénzt a kamatot, de az állam közben összeomlott volna mellette ... Ha az állam csődbe megy, az első az lesz, hogy az állami befektetéseket elviszik az országból és a manyupot biztosan nem felejtették volna itt...
2013. máj. 30. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!