Miért ilyen a nyugdíjrendszer?
" Szóval miért is az én befizetett nyugdíjjárulékomból fizetik ki a mostani nyugdíjasokat? Miért nem abból, amit ők fizettek annó?"
Mert abból az akkori nyugdíjakat fizették.
" Nem vagyok nagy szakember, de nem annak lenne értelme, hogy mindenki a saját pénzéből fizeti ki magát?"
Ha így gondolkodunk akkor végülis az egész nyugdíjrendszer egy marhaság. Elteszed a pénzt öreg korodra és nem kell itt sopánkodni.
de régen egy kalapba folyt minden (mint ahogy most is).
így tehát az elgondolásod jó, de kivitelezhetetlen sajnos
"Mert abból az akkori nyugdíjakat fizették."
De miért? Milyen idióta rendszer az ahol befizetek a "magam" nyugdíjára és abból a népet fizetik. Milyen kommunista felfogás ez? Akkor fogom magam és nem fizetek semmit, hanem külön számlára gyűjtögetek.
"így tehát az elgondolásod jó, de kivitelezhetetlen sajnos"
Létszíves magyarázd meg, hogy miért kivitelezhetetlen?
"Jaja működne. De minek befizetni, ha utána úgyis megkapod? Én ökörségnek tartom az egészet. Ha közbe meghalsz akkor meg semmit sem kapsz csak fizetted egy életen át."
1)Ha otthon tartod a zsetont, akkor biztos lenne olyan is, hogy szorult helyzetben onnan pótolsz ki; ki is rabolhatnak; nem megy kamat
2)A családod örökölné, nem?
"Én ökörségnek tartom az egészet."
Az még nagyobb ökörség, hogy az állam bármikor kisegítheti magát onnan, vagy a manyupnál meg "eljátszák".
Vagy éppen attól függővé tenni az öregkorod, hogy a kisebbségnek milyen a munkahajlandósága a jövőben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!