Milyen párt kerülhet hatalomra szerintetek, ha összeomlik a nyugdíjrendszer?
Azt olvastam a nyugdíjrendszerről, hogy kb 10-20 éve van hátra.
És eddig minden párt mindenkitől elvont pénzt, csak a nyugdíjasoknak adtak, mert ők a legnagyobb és legmegbízhatóbb szavazótábor.
Milyen párt kerülhet hatalomra Mo.-n ha összeomlik a nyugdíjrendszer, és sokkal kevesebb lesz a nyugdíjas is?
Jó kérdés.
Majd amelyik szebbet ígér a nyugdíjasoknak.
A nyugdíjasokat semmi nem érdekli a nyugdíjukon kívül , birkák , arra szavaznak aki a legjobb nyugdíj lehetőségeket ígéri.
Sajnos Magyarország egy nyugdíjas diktatúra.
Szerintem korlátozni kellene a szavazatukat valamilyen módon , szerintem úgy hogy a szavazatuk fele annyit érjen.
"Azt olvastam a nyugdíjrendszerről, hogy kb 10-20 éve van hátra. "
Nagyon optimista előrejelzés.
Jelenleg semmiféle átfogó koncepció nincs a nyugdíjrendszert illetően, és ez a legnagyobb baj...
Tehát elképzelhető, hogy 10 éven belül volt nincs nyugdíj rendszer?
Csehország hogyan tudta ezt megoldani? Pedig ott is ugyanez a helyzet....
Csehország nem oldotta meg.
70 évre emelték a korhatárt úgy tudom
Elég helytelenül.
Majd kampós bottal mennek be dolgozni az emberek.
És a korhatár emelés csak ideglenes megoldás.
"Milyen párt kerülhet hatalomra szerintetek, ha összeomlik a nyugdíjrendszer?"
Az, amelyik az összeomlás (mit is értesz összeomlás alatt?) után a legtöbbet ígéri a nyugdíjasoknak.
"És eddig minden párt mindenkitől elvont pénzt, csak a nyugdíjasoknak adtak, mert ők a legnagyobb és legmegbízhatóbb szavazótábor. "
Ez annyiból tévedés, hogy a nyugdíjas (is) arra szavaz, aki a legtöbbet ígéri neki. Csak nyugdíjasokkal nem lehet (még) választást nyerni. Ahhoz kell még néhányszázezer megvezethető ember.
"Azt olvastam a nyugdíjrendszerről, hogy kb 10-20 éve van hátra. "
Megnyugtatlak, hogy MINDENÁRON ki fogják tolni ezt a határidőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!