Az MSZP vagy a Fidesz a bűnösebb abban, hogy mára már minden párt leginkább a nyugdíjasok érdekében kormányoz, nekik udvarol a kampányban?
Ebben nem kell bűnösöket keresni.
A nyuggerek egy olyan bázis ami megkerülhetetlen.
És ez így helyes, hiszen ma a nyuggerek, holnap a dolgozók és azután a gyerekesek mehetnének a levesbe. Hiszen a politika lehet hogy az X ekkel kerül hatalomra, de a nagytőke pumpálja a pénzt bele. Belegondolni sem jó hogy mi lenne ha legalább azért a 4 évenkénti X ért nem kellene lobbizni a politikusoknak.
Bokros egy barom volt, még rosszabb mint Matolcsy.
Matolcsy is sok ambivalens gazdasági döntést generált, de Bokros gyakorlatilag megölte a magyar jövőt.
Olyan helyzetet teremtett hogy a magyarok alig privatizáltak a nyugati nagytőke számára megy cseresznyéstálat csinált az országból, amiből kedvükre kiválogathatták a legjobb falatokat. Mára ez teljesen egyértelműen öli a gazdaságunk fejlődését.
Nem a nyuggerek akik miatt itt tartunk, csak el kellene a faék, direkt, felfogástól távolodni egy kicsit és érthető lenne.
A szocik kezdték a 2002-es választási kampányban, hogy Orbán a Horn Gyula által elfogadtatott 19 000 Ft helyett "csak" 14 000 Ft-tal növelte a nyugdíjakat 1998-ban, de az MSZP majd visszaadja azt + bevezeti a 13. havi nyugdíjat is.
Persze, mára már a Fidesz sem jobb, belőlük is "nyugdíjaspárt" lett.
09:28
"...de Bokros gyakorlatilag megölte a magyar jövőt. "
Ja persze, utána évekig stabilan növekedett a gazdaság, jelentősen csökkent az államadósság.
Körülbelül mindent rosszul tudsz kedves kérdező.
Nem stimmel Bokros. Nem csak nekik udvarol. Az MSZP, valamint a Fidesz közé a "vagy" szót tetted, miközben az "és" szót kellett volna.
Ismered az ősi viccet: Hír: Leningrádban autót osztogatnak. Helyesbítés: Nem Leningrádban, hanem Sztálingrádban. Nem autót, hanem lakást. Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. A többi stimmel.
Ha finoman akarnék fogalmazni, azt mondanám kedves kérdező, hogy elmész ám a jó k.... anyád pi.... -ba.
50 felett vagyok. Más is megélheti ezt a kort. Számolgatom a nyugdíjamat, ami majd talán eljön tizen év múlva. Azt látom, amennyiben az átlagéletkohoz lesz szerencsém a befizetések 40%-át sem fogom viszontláni. Én köszönöm szépen nem szeretnék nyugdíjat kapni. Én a bruttó fizetésem 27%-át kitevő nyugdíjjárulékot, amit 33 éve vonnak tőlem és a munkaadómtól szeretném visszakapni.
Az nekem ezeddig 9 éves bruttó fizetésem. Ebből már holnap nyugállományba vonulhatnék, annyi nyugdíjjal amit at állam 65 éves korom után szám nekem. Téged fizet valaki, hogy ilyesmiket írj? Esetleg születésedkor szenvedett az agyad oxigénhiányt és emiatt nem tudod a a matematikai alapműveleteket 4. elemista szinten alkalmazni?
20:14
"Én a bruttó fizetésem 27%-át kitevő nyugdíjjárulékot, amit 33 éve vonnak tőlem és a munkaadómtól szeretném visszakapni. "
Ha 33 évig veszel minden héten lottószelvényt, mi a garancia rá, hogy visszakapod a befizetett összeget?
Feki-nyugdíjrendszer ugyanis éppen így működik.
Szerencsétlen....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!