Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vadkender legalizálásával...

Ozmium42 kérdése:

Vadkender legalizálásával kapcsolatos kérdések? (többi lent)

Figyelt kérdés

Tehát több kérdésem is van, és ezek a következők:

1. Teljesen be van-e tiltva Magyarországon a Cannabis minden alfaja? (sativa, indica...)

2. Mi a kifogásod az ellen, hogy a Cannabis sativát, amiből gyakorlatilag reménytelen elegendő THC-t kivonni, felhasználja a magyar ipar szövet-, papír-, stb. gyártásra? Illetve ide tartozik a kendermag, mint takarmány, olvastam valamit kenderolajról, stb. A lényeg a széleskörű felhasználás, ami alatt természetesen nem a pszichoaktív felhasználást értem.

3. Mi a kifogásod Cannabis indica szigorú gyógyszertári forgalmazása ellen (mint fájdalomcsillapító, nyugtató, esetleg rákellenes gyógyszer, bár utóbbival persze lehetnek fenntartások)

2013. máj. 22. 21:08
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
12%

Vadkender legalizálása?

Még csak az kéne!

Nálunk méteres vadkender nő mindenfelé a közterületeken, az önkormányzat nemigen csipkedi magát, bezzeg büntet, ha a kisember a földjén nem vágja le.

Rengetegen allergiásak rá.

Nem legalizálás, hanem fűnyírás kell.

2013. máj. 23. 00:11
 22/29 anonim ***** válasza:

Nem vagyok botanikus, de marihuánát mind indica mind sativa növényből állítanak elő. A vadkender pedig teljesen relatív kifejezés, igazából csak attól vadkender hogy nem nemesített, ember által gondozott növényről beszélünk.

Itt pl egy seedshop weblap címe, aminek a látogatása nem ütközik a törvénnyel, tájékozódás céljából nyugodtan nézd meg, pl angliában is van ilyen bolt ahol konkrétan ezeket a magokat BÁRMELY FÖLDI HALANDÓ MEGVEHETI.(Bécs-ben is van)

[link]

(ettől függetlenül Magyar ember itt sem vásárolhat, mindenkire érvényesek a magyar törvények bárhol is legyen az illető, és ha egy ilyen maggal elkapnak valakit itthon az börtönt kockáztat)

Ha megnézed a felhozatalt találsz bőven indica és sativa növényt is, a legtöbb keresztezett, pl 50%-50% de vannak tiszta fajok is. A kettőt nem poénból keresztezik, mindkettőnek más más hatása van.(bár nyilván ez is emberenként változó, de az indica és a sativa hatása jól elkülöníthető.)

"Az indicák fotelba szegező, testi, elnehezítő, vagy altató hatásával szembena sativa agyi, nevettetős, kreatív gondolkodásra serkentő hatású."

Cbd felelős a nyugtató hatásért(és akkor ebből már össze is rakhattad miért tulajdonítanak az indica-növényeknek altató hatást), a sima thc-től az ember megőrülne/beprázna, ezért is akarják korlátozni pl hollandiába a thc tartalmat, mivel olyan magas már egyes növényekben a thc tartalom a cdb hátrányára hogy hajlamosítja az embereket a "bad trip"-re.

2013. máj. 23. 00:12
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

21 es te jól el vagy tévedve. Én meg női hormonokat veszek magamhoz az ivóvízből, mégsem sírok hogy tiltsák be a fogamzás gátlókat. Meg tiltsuk be a közlekedést, a gyárakat, a gyógyszereket, a permetezőszereket stb.

Amúgy hallottam már érdekes történeteket az allergiával kapcsolatosan is, pl akik a városban majd meg fulladtak allergia miatt, kint a réten a sok pollen között teljesen jól voltak. + parlagfű allergia ellen vannak akik pont a parlagfű fogyasztását ajánlják, elvileg hatásos rá. Én sosem voltam allergiás így nem tudom, de lehet benne valami.

De ez is olyan abszurd érv a tiltás mellett, ez most komoly emberek?

2013. máj. 23. 00:16
 24/29 anonim ***** válasza:

Megkerestem a kendermagra vonatkozó szabályokat:

"...gyökérzettől és száraktól mentes homogenizált részében, növény érettségi állapotától függetlenül nem éri el a 0,2%-ot"

Na most ez egy nemesített marihuána fajnál 8%-20%.

Itt a rendelet:

[link]

(Mák + minden hasonló növényi drogról szó van benne)

Itt kigyűjtve milyen rendeletek vonatkoznak a kender termesztésre:

[link]

Remélem sikerült tisztázni 1-2 dolgot, legalább most én is utána néztem most kicsit részletesebben a jogi dolgoknak. Ez az erős szabályzás is lehet visszatartó erő az ipari kender termesztésnél ebben biztos vagyok, de mint láthatod nincs teljesen ellehetetlenítve a dolog.

2013. máj. 23. 00:52
 25/29 A kérdező kommentje:
A parlagfűre kitérve, korábban én is olvastam, hogy kitalálták, hogy csodaszer, de szerintem kamu. Azok a cikkek hemzsegnek az ostobaságtól, és minden tudományos alapot nélkülöznek. Kb. "ismertem egy embert, aki parlagfüvet evett, és ezért nem lett rákos" színvonal.
2013. máj. 23. 10:20
 26/29 anonim ***** válasza:

21:kiegészítés: A marihuána termesztéshez a férfi növényeket el kell pusztítani, csak a hölgyekre van szükség, így nem nőne egy város pollen szennyezettsége. Képtelenség. De a 21 században amúgy sem hiszem hogy nagy mérnöki kihívás egy szűrt légterű üvegházat összedobni.

Youtube kommentekben többen is írták az ilyen videók alatt hogy hatásos. De mondom, gőzöm sincs, az viszont biztos hogy nagyapáink idejében nem haldokoltak az emberek egy kis pollentől, a növény pedig nem hiszem hogy átalakult volna néhány évtized alatt. Érdekes téma minden esetre hogy alakul ki egy emberben egyik évről a másikra egy ilyen allergia. Szerintem egy próbát megérhet a parlagfüves tea minden allergiásnak, főleg hogy a régi időkben is ismert volt ez a tea, csak éppen elfelejtettük a népi gyógyászatot.

Akik pedig leszavazgatják a kommenteimet, várom az ellenérveket, építő jellegű ötleteket a témában, iszonyú bosszantó ez, névtelenül leszavazgatják az embert, de logikát nem látok benne mi alapján. Úgy érzem magam mintha párezer éve a boszorkány égetés ellen érvelnék. Ide olyan embereket tudok elképzelni mint hoffman rózsa, vagy a facebookos mosott agyú fideszes ismerősöm.

Az is konkrét hogy leszavaztátok az összehasonlításomat hollandiai árakkal, hát én besz*rok rajtatok emberek. Lehet azzal nem értettek egyet hogy ugyan annyiba kerülne a fű legálisan mint feketén. Ez így tényleg nem teljesen igaz, hollandiai coffe shoppokban ahol ráteszi a kezét a bevételre a kormány, a szállítók, a coffe shop üzemeltetője, a coffe shop kiszolgálói: na ott 5 eurótól kezdődnek az árak/g. Ami barátok között is 1500 forint. Itthon, feketén, vietnámi bevándorlók által és a maffia által szponzorálva: 2500-3000 ft /g + ajándék homokkal és penésszel és még a vietnámi család bevándorlását is szponzoráltad.

Ezért nem lesz soha parlament előtt az ügy, felhozná bármelyik párt, jönnének a leszavazgatóak, rögtön 2 felé osztaná a pártot, jönne az ellenzék és a sátán küldöttjének kiáltaná ki a pártot, ennyi pedig elég ahhoz hogy több ezer szavazót veszítsenek. Ennyi az ok.

Nem értem az embereket. És abban is biztos vagyok hogy el fogok húzni ebből az országból, kb az ország minden területén ilyen tudatlanság folyik, és változás legkisebb jele sem mutatkozik.

2013. máj. 23. 16:05
 27/29 Természetben az erő ***** válasza:
Googlezzétek le Rick Simpson-t. Most írhatnék egy esszét válaszként, de minden tanulmányt megtaláltok a neten, ha értetek angolul.
2013. máj. 25. 12:14
 28/29 anonim válasza:

2: "Mi a kifogásod az ellen, hogy a Cannabis

sativát, amiből gyakorlatilag reménytelen

elegendő THC-t kivonni"

Már nem azért de a sativának magas a thc tartalma, amire te gondolsz az szerintem a cannabis ruderalis :)

2014. máj. 30. 22:31
 29/29 A kérdező kommentje:

"Youtube kommentekben többen is írták az ilyen videók alatt hogy hatásos. De mondom, gőzöm sincs, az viszont biztos hogy nagyapáink idejében nem haldokoltak az emberek egy kis pollentől, a növény pedig nem hiszem hogy átalakult volna néhány évtized alatt. Érdekes téma minden esetre hogy alakul ki egy emberben egyik évről a másikra egy ilyen allergia. Szerintem egy próbát megérhet a parlagfüves tea minden allergiásnak, főleg hogy a régi időkben is ismert volt ez a tea, csak éppen elfelejtettük a népi gyógyászatot."

Nem tudsz egyetlen egy népgyógyászattal, vagy gyógynövényekkel foglalkozó irodalmat felmutatni bármelyik korból, de még egy népi anekdotát sem, hogy a parlagfűnek, ami csak a 20. században jelent meg Magyarországon, bármiféle hatásosságot fedeztek volna fel bárkinek a nagyszülei. Ez egy hatalmas blöff, és a parlagfű egy sima gyom. Az allergia szerintem nem új jelenség, és persze, hogy a behurcolt gyom pollen áradata kiváltja, nincs hozzászokva az európai ember immunrendszere, ártalmas dologként azonosítja. Ezen kívül sok más káros hatás ér minket manapság, ami régen nem.

Csodaszerré teszi-e ez a parlagfüvet? -> nem

Van-e bármilyen gyógyhatása? -> nincs

Ismeri-e a néphagyomány? - nem

Igyon-e teát, aki allergiás? -> csak ha szereti a keserű ízt, a placebot, illetve szeretne egy jó kis anafilaxiás sokkot kockáztatni.

2014. jún. 4. 03:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!