Vadkender legalizálásával kapcsolatos kérdések? (többi lent)
Tehát több kérdésem is van, és ezek a következők:
1. Teljesen be van-e tiltva Magyarországon a Cannabis minden alfaja? (sativa, indica...)
2. Mi a kifogásod az ellen, hogy a Cannabis sativát, amiből gyakorlatilag reménytelen elegendő THC-t kivonni, felhasználja a magyar ipar szövet-, papír-, stb. gyártásra? Illetve ide tartozik a kendermag, mint takarmány, olvastam valamit kenderolajról, stb. A lényeg a széleskörű felhasználás, ami alatt természetesen nem a pszichoaktív felhasználást értem.
3. Mi a kifogásod Cannabis indica szigorú gyógyszertári forgalmazása ellen (mint fájdalomcsillapító, nyugtató, esetleg rákellenes gyógyszer, bár utóbbival persze lehetnek fenntartások)
1: Gőzöm nincs, de ismerve a hazai viszonyokat szerintem igen.
2-3: Engem az sem zavarna, sőt támogatom ha a pszichoaktív felhasználását is legalizálnák. Annyira elterjedt hogy értelmetlen harcolni ellene viszont nem lenne baj ha nem a mindenféle hígított szutykot szívnák hanem tiszta anyagot plusz rengeteg plusz adóbevétel lenne és akkor talán nem nekünk kéne a világon a legmagasabb áfát fizetni.
1. Nincs betiltva, szegeden pl jelenleg is van kender feldolgozó gyár. Az ipari kender magokat csak engedéllyel lehet megvásárolni, ezek bejegyzett, alacsony thc tartalmú, nemesített fajták.
2. ---
3. Semmi, egyedül az hogy a magyar emberek vannak annyira tájékozatlanok és sötétek hogy egy ilyen intézkedés miatt elvesztené a szavazótáboruk felét az a párt aki ezt megkockáztatná bevezetni, ezért sajnos valamilyen szinten megértem az összes nyomorult pártot hogy nem hajlandók ebben a témakörben változtatni. Én is várom a pillanatot mikor lesz egy olyan párt aki nyíltan fel meri vállalni ebben a vitatott témakörben a véleményét.
Szerintem egy felnőtt, értelmes embernek joga van magának mérlegelnie egy aránylag veszélytelen szer használatáról. Én ilyen téren teljesen liberális vagyok, aki akar most is bármihez hozzájut, a törvény gyenge, az emberek kíváncsiak, ezzel a maffiát pénzelik és a dealerek gyógyszerészeti tudására bízzák magukat. Ezért a tiltás több kárt okoz a társadalom számára mint használ, a tiltás ezért nem célravezető szerintem.
Egyedül az erősen addiktív drogokat tiltanám teljesen(heroin vagy nikotin pl) és az orvosilag teszteletlen drogokat. A cannabis fogyasztást-termesztést lehetne pl pszichológiai teszthez kötni, akiknek baj van az elméjével annak már alkoholt sem lenne szabad megvennie, de én pl egészséges vagyok, felháborodnék azon ha az alkoholisták miatt nem ihatnék meg néha egy sört, vagy egy kis bodza/eper pálinkát.
Nem akarok senkit drogozásra buzdítani, a legegészségesebb testileg nyilván az ha valaki teljesen távol tartja magát ezektől a szerektől, de a propaganda és a tiltás biztos nem az az út ami a leginkább célravezető. Tájékoztatás, megelőzés, élhető társadalom megteremtése, a másik ember elfogadása, a már kialakult problémák megoldása és nem szőnyeg alá söprése lenne a követendő szerintem.
Dohány egyébként kitűnő permetező szer, sok féle élősködőt távol tart. :) Bár így átgondolva a nikotin tiltása sem lenne teljesen ésszerű, csak azért vágtam rá mivel én nem dohányzom. Utáltam is pl diszkókban, de amióta kitiltották azóta nekem semmilyen problémát nem okoznak a dohányzók.
Nyilván nem ilyen fekete fehér a dolog, de ha nem trafikmutyira költenék a pénzt hanem mondjuk ezt is pszichológiai teszthez kötnék és picit komolyabban átgondolnák ezt az egészet biztos vagyok benne hogy egy jól működő rendszert lehetne kialakítani, amiben a káposzta is megmaradna és a kecske is jóllakna.
honnan vetted te,hogy a sativában kevesebb a thc? :O
hát nem!
amúgy meg 'üldözi még a rendőrség is,a fogyasztását,de elfogy mégis'.. :)
'szigorú gyógyszertári forgalmazás' :) kíváncsi lennék,hány betegeskedő nagypapától lopná el az unokája!
engem nem zavar,hogy illegális. valószínűleg drágább lenne ,ha legális lenne és a nemzeti dohányboltban árulnák! mindjárt rátennék a jövedékit..
pedig tényleg rengeteg betegségre jó lenne! pl. depresszióra.
Mivel némelyik alfaj vadon is nő, betiltani elég nehéz lenne betiltani.
Ipari felhasználása most is folyik tudtommal pontosan a Cannabis sativa var. spontanea nemesített példányaiból. Csak csak a lelkes legalizálásért küzdők általában a magasabb THC tartalmú szert szeretnél "ipari" célokra felhasználni.
Takarmányként még nem hallottam róla. Elhiszem hogy egészséges meg minden, de az állatok is megeszik ezt konkrétan? Az emberrel ellentétben az állatnak esélyed sincs megmagyarázni, hogy ez jó neki.
A paraszolvencia fellegvárában, a gyógyszerként kapható fűvel szerinted semmilyen visszaélés nem történne? A rákellenes hatása is enyhén megkérdőjelezhető.
Maradjunk annyiban, hogy a mostani legális narkotikumok (alkoholos italok meg a különböző dohánytermékek, energiaitalok stb...) legálisak a többit a táradalom nem képes intézményesített keretek között a társadalom rendelkezésére bocsátani.
Hollandiában kb itthoni fekete áron vásárolhatsz tiszta, biztos forrásból származó füvet ami nem penészes, dohos, homokos és nem 0,8 gramm az 1 gramm. Szóval nem feltétlen lenne drágább. Kb annyi az előállítási költsége mint a dohánynak és ez lesz 2500 forint a végére.
Ez hihetetlen nagy pénz, bele sem lehet ebbe gondolni.
Ha érdekel valakit megkeresem azt a videót amiben magyar hatósági személy aki ezzel foglalkozik beszél arról hogy kik látják el fűvel a magyar fekete piacot. Luxus házakban átalakított szobákban termesztik, van hogy 400 ezer forintot fizetnek egy bérelt lakásért havonta. A maffia hálózat tagjai leginkább vietnámi bevándorlók, feltételezhető hogya razzia után másnap már a város másik felében kezdik a termesztést egy másik csapattal, mivel a "keménymagot" nem tudják felderíteni.
Ha túl sok választ írok bocsi. :D
Takarmány: A magját használják takarmányozásra, ebből készül jelenleg is kender olaj kivonat pl. A madaraknak is kedvelt elesége, bőségesen megtalálható benne egy csomó aminosav és vitamin.
Azt hogy visszaélés történik-e az nem a cannabis hibája, most komolyan, ez lehet egy érv a teljes tiltása mellett? Azért nem választhatja mondjuk egy rákbeteg, egy asztmás stb stb a természet által előállított gyógyszert, mert esetleg mások visszaélhetnek vele? Ennyi erővel minden gyógyszert be lehetne tiltani amire kereslet van a fekete piacon. (van egy pár ilyen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!