Vadkender legalizálásával kapcsolatos kérdések? (többi lent)
Tehát több kérdésem is van, és ezek a következők:
1. Teljesen be van-e tiltva Magyarországon a Cannabis minden alfaja? (sativa, indica...)
2. Mi a kifogásod az ellen, hogy a Cannabis sativát, amiből gyakorlatilag reménytelen elegendő THC-t kivonni, felhasználja a magyar ipar szövet-, papír-, stb. gyártásra? Illetve ide tartozik a kendermag, mint takarmány, olvastam valamit kenderolajról, stb. A lényeg a széleskörű felhasználás, ami alatt természetesen nem a pszichoaktív felhasználást értem.
3. Mi a kifogásod Cannabis indica szigorú gyógyszertári forgalmazása ellen (mint fájdalomcsillapító, nyugtató, esetleg rákellenes gyógyszer, bár utóbbival persze lehetnek fenntartások)
Nem értem, miért tulajdonítasz nekem ilyen hátsó szándékot, 8-as.
Én csupán arra kérdeztem rá, hogy az alacsony THC tartalmú növényből (amiből egy szántőföldnyit is elszívhatnál, hogy érezd a THC hatást) miért nem gyártanak papírt, kötelet, ruhákat stb. mint RÉGEN, illetve miért nem használják további célokra. Több ezer éve ismert és használt növény, amit rengeteg módon felhasználtak, és leszögeztem, hogy még véletlenül sem az elszívásra gondolok (amúgy sincs értelme ennél az alfajnál).
A kendermagot a baromfiak előszeretettél megették, illetve olajat is préseltek belőle, ennek manapság gyógyhatást tulajdonítanak, de ezt én is óvatosan és fenntartásokkal kezelem.
Úgy tudom, hogy az USA-ban ez engedélyezve van, és rendszeresen ellenőrzik a THC tartalmat, ami nem haladhat meg egy bizonyos határértéket.
A kábítószerként használható indica alfaj pedig egy ettől külön téma. Ugyanúgy lehetne forgalmazni, mint ahogy ma is forgalmaznak két üreskeresztes szereket, mint az etilmorfin, például. Nagyon szigorú ellenőrzés alatt van, a gyógyszerész mindenféle dokumentációkat vezet hatszáz példányban, a rendőrség jár ellenőrizni a gyógyszertár készleteit és dokumentumait. Nem úgy osztogatják, mint az aszpirint, és nem adnak ki belőle akkora mennyiséget, amivel vissza lehet élni, és csak olyannak adják ki, akinek szüksége is van rá, tehát nem az unoka fogja ellopni.
Valaki írta, hogy Magyarországon van feldolgozóüzem, erről lehetne bővebb információt kérnem?
Nem a szer hibája elsősorban, hanem a magyar társadalomé.
A rák gyógyítását még hitelt érdemlően nem sikerült bizonyítani, a végstádiumú halálos betegbe ilyen alapon bármit bele lehetne nyomni, a következményekkel neki már úgyse kell törődnie, asztmásból meg lenne kapásból vagy hárommillió Magyarországon.
akkor még egyszer! az indiai kender (nem vadkender) mindkét alfaja (indica,sativa) egyaránt tartalmaz thc-t! nemhogy egy szántóföldnyit,de egy grammot se tudnál anélkül elszívni,hogy utána órákig ne legyél beállva!
a mai napig vadkendert mondanak a tv-ben ,ha lefoglalás van! a vadkender az valóban minimális thc tartalmaz,azzal sűrűn találkozhatsz kukorica ,búza tábláknál. de nem abból készítették a kötelet,meg a ruhákat!
[link] de van több is.
Szerintem nem lehet egyszerű ilyen kender termesztői engedélyt szerezni+valószínűleg olcsóbb a fa papír, ezért szorulhatott vissza.
Volt valahol egy reklámfilm a szegedi kender termesztésről youtube-n, most nem találom, lehet törölték.
dickharta a tv-t ne vedd már viszonyítási alapnak. Én dőlve szoktam röhögni az ilyen lefoglalós tudósításokon, egyszerűen szánalmas, népbutítás amit a tv-ben előadnak kenderrel kapcsolatban.
Ha érdekel az ipari kender termesztés akkor itt egy könyv:
Bócsa Iván - A kender és termesztése
Indica és Sativa is tartalmazhat nagy mennyiségben thc-t, nemesítéstől függ. Amit a termesztők megvásárolhatnak abból nem tudnál úgy elszívni egy grammot hogy be is állj,meg ne legyen iszonyú hányingered és még jól is érezd magad. Max 0,1% thc-t tartalmazhatnak ha jól tudom, de ebben nem vagyok biztos. Vadkender is többet tartalmaz, még se látsz hippiket a szántóföldek mellett.
Ja és ha valaki fogyasztásra akar előállítani cannabist akkor azt máshogy kell gondozni, ezért nem lehet ipari célnak álcázva élvezeti célra füvet termelni. Teljesen más a kettő. Nem írom le pontosan, mert a modik törölnék a hozzászólásom, de aki tájékozódni akar annak ott a google.
12: Én a rákos betegeknél a fájdalomcsillapításra gondoltam, de egyébként angol forumokon tényleg a rák csodaszerének kiáltották ki olaj formájában, nemtudom ebből mennyi igaz, ezért lenne jó ha nem tabutéma lenne hanem foglalkozhatnának vele a tudósok.
Nemtudom ti hogy vagytok vele, de én inkább használnék egy természetes fájdalomcsillapítót, mint egy nagyjából teljesen mesterségeset. Sorra jelennek meg a cikkek a fájdalom csillapítók mellékhatásairól hosszú távon, hirtelen szívleállás és egyéb finomságok.
Ezt most találtam facebookon, nagy fideszes emberke linkelte, olyan szöveggel mellette hogy óvakodjon tőlük mindenki aki jót akar az országnak + belekeverte azt is hogy bajnai ellenzi a rezsi csökkentést, és nyilván évente emelné. 4-en lájkolták, 3 idős, 1 fiatal.(egyik párt mellett sem állok ki, nem ez a lényeg)
Ezért írtam az első hozzászólásomban, hogy ezt egy pártnak nagyon kockázatos meglépnie egy párnak az még csak orvosi legalizációt is, Én csakis 2/3 többséggel merném ezt meglépni. De szerintem olyan nem lesz egyhamar, főleg nem olyan párttól akik legalizáció pártiak.
Ezért nem jó a mosott agyúság, és a szűklátókörűség.
Utánanéztem a taxonómiának Wikipédián, és jól össze is zavarodtam, mert mást írnak az angol és magyar nyelvű szócikkek.
A lényeg azonban az, hogy az angol nyelvű cikkből azt hámoztam ki, hogy a taxonómia vitatott. Az egyik verzió szerint a Cannabis indica és a Cannabis sativa külön faj. E szerint az indicától nem lehet betépni, mert magasabb a CBD tartalma, mint a THC, és előbbi nyugtató, és gátolja is a THC hatását részben. Ezt erősíti meg a magyar szócikk. A vadkendert Cannabis sativa subs. spontanea-ként sorolja be, a culta (termesztett) mellett.
A másik szerint a Cannabis sativa faj két alfaja a Cannabis sativa subs. sativa és a Cannabis sativa subs. indica, és itt valóban a sativa alfajból (subspecies) nyerik a magot és a rostot, az indicaból pedig a kábítószert. A Cannabis sativa subs. sativa var. spontanea pedig az elvadult vandkender.
Van még a ruderalis, ami az angol szócikk szerint azonos a Cannabis sativa subs. spontaneaval, máshol külön fajként ír róla, a magyar szócikk szerint a sativa faj változata (var.), és alacsony a THC tartalma.
Ki tudja ebből hámozni valaki, hogy mi az igazság? (Mindenesetre dickharta verzióját egyik változat sem támasztja alá)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!