Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van aki a Kádár rendszert...

Van aki a Kádár rendszert visszasírja?

Figyelt kérdés
2013. máj. 20. 21:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
72%

Mennyi ostoba, megetetett ember van itt, akik NEM éltek abban az időben.

Azokat a hiteleket, amit Kádárék vettel fel, már régen kifizettük.

Most azokat a hiteleket, és kibocsátott államkötvényeket kell vissza fizetnünk, amit azóta vettek fel a kormányok.

Az is tévedés, hogy csak a nyugdíjasok tartják jobbnak azt a rendszert.

A mai 40-50 évesek is emlékeznek arra, hogy akkor nem csak a szüleik, de ők is tudtak házat építeni, vagy lakást venni. Nekik is volt munkájuk, és nem éhbérért dolgoztak.

Nem voltak hajléktalanok stb.

2013. máj. 21. 06:36
 12/19 anonim ***** válasza:
Az a különbség, hogy most magad erejéből elérhetsz vmit ha akarsz. persze az más kérdés, hogy ebben az országban, ilyen mentalitású emberekkel körbevéve, plusz a válság, elég nehéz
2013. máj. 21. 08:45
 13/19 anonim ***** válasza:
Kádár hitelét visszafizettük?:D ne nevettess! 12 milliárdot lehet, hogy kifizettük, de a kamatjait még a mai napig fizetjük .... EZ TÉNY!
2013. máj. 21. 10:16
 14/19 MolotovPunk ***** válasza:
100%

Kádár hiteleinek nagy részét már rég kifizettük,nézz utána.

Ez is egy nagy hazugság,amit a médiumok többsége nyomat,hogy Kádárt lejárassák ezzel is.

Mint mondtam már,23 év alatt több kölcsönt vettek fel a demokratikusan megválasztott pártjaink,mint Kádárék valaha.

2013. máj. 21. 22:00
 15/19 Pro Patria ***** válasza:

MolotovPunk, még te is csak addig mész el, hogy annyit mondj, "nagy részét". Azaz az alapállítás, "mai napig fizetjük", igaz?

Kérdezem, ugyanis nem néztem utána.

De annyit azért hozzátennék: az elmúlt két évtizedből 12-őt ugyanúgy az MSZ(M)P kormányzott.

2013. máj. 21. 22:20
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Én fiatal vagyok és nem éltem abban az időben.

De a nagyszüleim egész életükben keményen dolgoztak,és mindig volt autójuk és felépítettek egy budai házat a munkájukból.(nem voltak párttagk se)

Ma a többdiplomás anyám és a kiváló szakember apám fizetéséből alig tudjuk fenntartani a házat,nemhogy felépíteni egyet..

2013. máj. 21. 22:22
 17/19 anonim ***** válasza:

Az, hogy több pénz maradt az országban, az nem Kádárnak köszönhető..

Akkoriban a magyar ember munkája itthon maradt .. .vagyis a profit közel 100% hazai vállalatok hazai embereket gazdagított meg ... Így itthon maradt a befektet energia.

Most a profit 90% külföldiek termelik meg, ennek töredéke marad itthon ...

2013. máj. 21. 22:39
 18/19 MolotovPunk ***** válasza:
Kádár rendszerben a szakmunkás képzés is kiváló volt,apámból ezermester szerszámkészítőt faragtak,igaz nem abban dolgozott később,mert más pályára vitte az élet.Jelenleg a szakmunkás képzés is borzasztó és sokan nem értenek a szakmájukhoz.Tudom,mert tapasztaltam,amúgy két ipari szakmám van nekem is.
2013. máj. 21. 22:51
 19/19 MolotovPunk ***** válasza:
100%

Túl sok lett az egyetemista véleményem szerint és alig van jó szakmunkás.Abból is egyetemistát akarnak,akartak faragni,akinek inkább ipari iskolában kéne lennie,mert jobban értene ahhoz,főleg,ha van kézügyessége is mellé.

Nem lehet mindenki egyetemista,valaki meg nem is akar oda menni,mégis szülei erőltetik bele abba.Láttam olyat is sajnos.

2013. máj. 21. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!