Van aki a Kádár rendszert visszasírja?
Majd mindjárt jönnek páran akik leírják, hogy "há igen mert akkoriban mindenkinek volt munkája" -.-
csak azt nem nézik, hogy:
1. Ez nem azért volt mert a szocik valami fantasztikus gazdaságot valósítottak volna meg amiben mindenkinek jut munka, hanem mert KÖTELEZŐ volt, a gyáraknak kötelező volt alkalmaznia az embert, és úgy működtek, hogy hiába kellett a gyárnak csak 300 ember, felvette ennek a dupláját is mert muszáj volt. Ezért is volt fenntarthatatlan, ezért is termelt akkora adósságot.
2. Azok akik többre vágynak mint egy gagyi gyárimelós, ipari munkás, többre egy 2 szobás lakótelepi lakásnál, egy trabinál, tehát így a full legalja munkásosztálynál, azok sztem nem sírják vissza.
Igen, vannak - főleg azok akiknek most bizonytalan a helyzete.
Akkor is volt, aki többre vágyott és tett is érte. Ráadásul volt lehetőség is: az esztergályos bácsi akihez járok esztergáltatni szokta mesélni, hogy mennyit állt naponta a gép mellett, aztán otthon állatokat tartott (mint a legtöbben itt faluhelyen) és volt pénze házat építeni, relatíve gyorsan "összeszedni" az elérhető tartós fogyasztási cikkeket amire akkoriban az emberek vágytak: kocsi, színes TV stb.
Lehet mindenki beállítása munkába nem volt gazdaságos lépés, de aki gyárkapun belül volt, az legalább nem lopott odakint és elfoglalta magát - ha mással nem, akkor udvarsöpréssel. Adósságot meg csináltak bőven a szabadon választott kormányaink is, szóval érdemes lenne társadalmi hatásaival együtt vizsgálni a dolgot: vannak jó elemei annak a berendezkedésnek is, meg a mostaninak is. Csak nagyon nem találjuk a jó kombinációt.
(mielőtt bárki nekem esne: nem vagyok vörösszemű, meg narancssárga sem.
Ezzel csak az a gond,hogy már egyre többen sírják vissza azt a rendszert.Azok is ,akik valaha szidták azt.
Persze vannak olyanok is,akik valós és valótlan sérelmek miatt jönnek azzal a Kádár ellenes propagandával,hogy eladósodott az ország és stb.
Azt el felejtik mondani,1989 után napjainkig 23 év alatt több kölcsönt vettek fel,mint Kádárék 40 éve alatt.DE annak legalább volt (látszata),épült az ország,volt melóhely,meg nem éhezett egy gyerek sem,meg kukából sem ebédelt senki.Jelenlegi rendszernek meg a pénz rámenőssége látszott csak.Amiben kb pár ezer ember meg gazdagodott gyorsan.A szegények és nincstelenek száma viszont rohamosan nőtt.
Most már családokat is kitesznek utcára simán.
Szerintem inkább őket kéne megkérdezni,hogy nekik mi a véleményük a Kádár korszakról meg jelenlegi helyzetről.
Na, pontosan az ilyen hamis ideák miatt: "Nem éhezett egy gyerek sem." -> És mindenki boldogan élt, míg meg nem halt.
Nem hiszem, hogy bárki ilyen leírt mondatot komolyan gondol. Inkább csak akarja annak gondolni. Hinni akar egy hamis világban, annak nosztalgiájában.
"Teljesen mindegy,mit gondolsz."
- Na, ez ismerős hozzáállás.
Meghagylak téged a hamis kapaszkodóban. Amúgyis "hiába mondanék bármit". Mindenkinek szüksége van ilyesmire.
A teljesen mindegy szót arra értettem,hogy csak arra vagyunk jók,hogy szavazzunk,aztán utána le vagyunk tojva.
Mostani kormánynál lehet ezt legjobban észre venni.
Persze előzőek is hibáztak.
Jön a választás meg a mézes madzag,majd mikor nyernek be keményítenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!