Mi a problémátok az új szociális temetkezési rendelettel?
Én kiásom, de akkor a temetés kerüljön 50 ezer forintba. Nem az itt a probléma hogy ásni kel vagy nem hanem az hogy amikor rád sóznak egy gagyi farostlemezből készült koporsót 150-ért meg szemfedőnek nevezett műszálas rongyot 50 ezerért és így tovább akkor elvárom hogy a seggemet is kinyalják.
# 11/12
Az állami temetés igénylőkre vonatkozik akiket eddig ingyen temetettel az állam annak ezentúl a rokonának ki kell ásnia a gödröt. Nem azoknak kell ásni aki 300. ezerért temetnek el.
A 70-es években sem temettek már senkit háztól. Sőt, nagyon kevesen voltak azok is, akik otthon haltak meg.
Már a háború előtt is csak a kis falvakban, vagy a nagyon szegények ásták a sírt, és vitték ki Szent Mihály lován a halottat a temetőbe.
Nagyapám 1938-ban halt meg. Az egyik Temetkezési Vállalkozó ravatalozta fel a háznál, tette koporsóba. Majd a beszentelés után lezárta a koporsót. Lovas kocsival vitték ki a temetőbe, és az emberei által megásott sírba tették. A sírt is ők hantolták be.
Ez a törvény megállta volna a helyét 150 évvel ezelőtt, de nem ma.
Tökmindegy hogy én fizetem vagy az adómból fizeti az állam a lényeg hogy először azon kéne munkálkodni hogy a temetkezési vállalatok ne ilyen pofátlan árréssel dolgozzanak kihasználva azt hogy az embereket. Utána jöhetnének ilyen baromságok mint hogy ki ássa ki a gödröt.
"Az állami temetés igénylőkre vonatkozik akiket eddig ingyen temetettel az állam annak ezentúl a rokonának ki kell ásnia a gödröt."
Mi van azzal, akinek nincs olyan rokona, aki ezt meg tudná csinálni? Az megy a dögkútba vagy mi lesz?
Van arra vonatkozóan bármilyen számadat, hogy éves szinten a szociális temetések mennyibe kerülnek az országnak, továbbá ez mekkora része a költségvetésnek?
Mert én is a spórolások, felesleges költségek lefaragásának a híve vagyok, na de nem nagyon hiszem el, hogy ez az ami hazavágja az éves költségvetését az országnak és ez jelentős megtakarítást eredményez.
Közmunkásokkal sírásás: hápersze! Nem vagyok a közmunka ellen, azt is támogatom, hogy szemetet szedjenek vagy árkot tisztítsanak, de sírt ásni meg halottat mosdatni már nem olyan feladat, amire akárki alkalmas.
"Amúgy akkor azzal sincs bajod, ha mostantól általános legyen, hogy a nők otthon szüljenek?"
Mért lenne? A szülés nem betegség, mégis újabban minden hülye orvoshoz rohangál vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!