Ha a nép a mai eszével rendelkezett volna 1990-ben (persze tudom hogy ez csak egy elméleti kérdés. ) akkor az úgynevezett rendszerváltó erőket szétverte-e volna és tűzzel-vassal ragaszkodott volna a Kádár János nevével fémjelzett addigi élethez?
És csak hogy reagáljak még a rendkívüli arroganciádra, nem én nem gondolom, hogy a világ a hülye.
Remekül bemutatja az igazam. Mesélj csak, miért is jó az a rendszer, ahol egyik pillanatról a másikra gazdasági világválság címszó alatt lehet éheztetni a népet? :O
Ha már ilyen gözgáz zseni vagy, kifejtheted nekem.
"Csak egy mondatban felvilágosítalak, hogy mennyire értelmezni sem tudsz. Az autós példa nem a 100%-os hatásfokra utalt, hanem a bőven 50 alattira. Több megy el, mint ami megmarad. Érted? Na mind1."
Milyen típusú autónál? Erre mi a forrásod?
"A kapitalista rendszered pedig egyáltalán nem működik."
Muhhahahahaha.
"Ha működne, akkor nem kellene nyugadtnak kizsákmányolnia afrikát, és a keletet."
Miért, kell? Nem kell, csak kérlek olcsóbb. Komolyan azt hiszed, hogy elsírná itt mindenki magát, ha nem lenne 5 fontos kínai cipő, hanem csak 20-30 fontos helyi gyártású?
"Ha működne, akkor nem lenne szegénység. Ha működne akkor nem lenne munkanélküliség."
Mi van? Ember, olyan még a világon nem volt, hogy létrejött volna egy rendszer, ami saját tőkéjéből munkanélküliség- és szegénység-mentes társadalmat teremtett volna. Vagyis van: Quatar, az egyik legmocskosabb kapitalista-fészek a bolygón, ahol annyi lóvéjuk van a gazdagoknak, hogy az állam minimális adózás mellett is annyit szét tud osztani a "csórók" között, hogy 0,4%-os munkanélküliség mellett 0% él a szegénységi küszöb alatt. És olyan disznó mód hajhászhatod a profitot, ahogy akarod.
"Ha működne, akkor nem lennének vallási álruhába bujtatott gazdasági érdek szerző háboruk."
Jah, igen, most jön az a rész, hogy el akarod mesélni, hogy például az USA-nak megérte megháromszoroznia az államdósságát egy olyan háború miatt, amiből közvetlen bevétele nincs, vagy valami hasonló, igaz?
"Nem mesélte anyukád, hogy a müzlid tejjel olcsóbb, mint ma a paprika? :D"
Nem egészen, a paprikát ugyanis ingyen kaptuk a nagyapámtól (máig is) ha nem lett volna, akkor maradt volna a sima vajaskenyér. Mellesleg még mai áron sem kerül annyiba az a paprika, amit a kenyérre szórok, mint az egy tányérba kerülő tej meg műzli, de hát miért nem döbbenek meg azon, hogy nem tudsz hatékonyságot számolni?
"Remekül bemutatja az igazam. Mesélj csak, miért is jó az a rendszer, ahol egyik pillanatról a másikra gazdasági világválság címszó alatt lehet éheztetni a népet? :O"
Éheztetni? Ki éheztet? Bemész a boltba, és megtagadják az élelmiszerrel kiszolgálást, vagy mi? Vagy megcsinálod a pörköltet, és bejön egy öltönyös ember, és elviszi?
Nem hallottál te a bioüzemanyagok előretörésétől és a szar időjárástól? (attól lett drága a kajád haver, nem a válságtól) Az arab tavasz előzményei nem pottyantak le? Szólj, ha ezek ismeretlen dolgok, mert szívesen kifejtem.
De mesélj a többi remek rendszerről, ahol persze soha nem volt éhezés, mondjuk egy jó kis rekvirálás miatt. Szegény nagyfaterom tudna mesélni arról, hogy milyen volt, amikor elhordták az összes kukoricát meg füstölt húst a kamrából, pont azzal a szöveggel, hogy megy a harc az olyan gonosz tőkések ellen, akik a pénzt imádják, de valamiért mégsem mennek be fegyveresen egy paraszt házába, és rabolják ki... na akkor tényleg éheztettek.
Elkezdtem egyébként írni neked kis válaszokat, mint te, de sajnos rá frissített a böngésző. Egy a lényeg kis barátom, hogy erőltett még a válaszod is.
Rengeteg, rengeteg értelmezési problémával küzdöl. Szánalmas. Ráadásul ahhoz képest, hogy egy közgáz zseni vagy, a logikád elég meredek. Kedvencem volt a gyógyszeres válasz, igazi gyöngyszem. Mit gondolsz, minek a hatására nem alszanak az emberek? Félnek a mumustól? :DDDDD Aludj még, láthatóan félsz az igazságot megvallani még saját magadnak is. Egyébként az általad annyira felmagasztalt külföldöd pontosan azért tud jól élni, mert kihasználja afrikat, és a keletet. Kérdezz csak meg nyugodtan egy bangladeshit pl. mennyi pénzért varrja neked az adidas polódat. Ha megkellene fizetni az ő munkájukat tisztességesen, szegény angolok éhen döglenének. A mű áll gazdaságuk ami a szaros pénzügyi szektorra épült egész konkrét Londonnal egyetemben húzhatná le a rolót. De neked onnan pestről a panelből gondolom ez még sosem tünt fel, de nehéz is úgy a világról véleményt alkotni, hogy még nem is láttad.
De mind1, mert ez olyan, mintha egy fanatikus keresztényt akarnék meggyőzni arról, hogy isten nem egy ősz szakállas öregember vmeik felhő tetején.
Éljen a profit!
És csak egy utolsó mondat.
Azért, mert te egy dobozban ülsz, nem azt jelenti, hogy nincs semmi a dobozon kívül! Én nem a régi dobozt követelem vissza FOGD MÁR FEL, NEM SÍROM VISSZA A RÉGI RENDSZERT!!! Mit nem fogtál fel belőle? Annyit írtam le, hogy az isteni amerikai terrorista haverjaid miatt nem lehetett életképes egyáltalán. Halálra volt itélve már rögtön, és ez attól teljesen független, hogy most itthon milyen volt! Értsd meg!!! Megtanítalak magyarul, ha gondolod, ha nem megy!
De attól, mert te még nem láttad mi van a dobozon kívül, nem azt jelenti, hogy nincs semmi!
Azért mert még nem volt semmilyen rendszer (ami a te véleményed szerint) jobb lett volna ennél, az nem azt jelenti, hogy NINCS. De a te fajtádnak köszönhetően aki nevetve szolgálja ki a rabszolga tartóit miatt nem lehet még meg sem szólalni, hogy nem jó ami van, mert egyből jönnek komcsizni, meg lehordani mindent.
Jahogy én azt akarom, hogy az a bangladesi, aki éppen csak megszületett, és SOHA SEMMIT NEM tud tenni azért, hogy érvényesülni tudjon a hazájában, van rá 0.0001% esélye, meg ha nagy nehezen kitud menni küföldre, akkor esetleg nem fog éhezni! Remek! Mindenközben a köcsög angol aki 2gaz szálat nem tett sose keresztbe 100annyit keres, mint ő. És steak zabáló nyomorék dolgozik 6órát egy nap, míg a bangla 16-ot. A bangla készíti el a terméket, megkapja az árának 0.01%-át. A cégvezetők meg a maradék 90%-et. Igazságos! Remek!
Fentartható, működő képes! Egészen addig, amíg van még mit kiszedni a földből, amíg van még mit meg kit kihasználni!
De persze ez téged nem érdekel, mert az még csak nem is európa. Csak közben nem veszed észre, hogy veled is ugyan ezt csinálják, csak neked még ott lóg a gumicsont a szádban, meg az illuziód hogy majd egyszer magyarország is egy remek hely lesz.
Lehet, hogy az lesz, de nem a kapitalizmus alatt, ebben totálisan biztos lehetsz kisbarátom.
És az, hogy téged nem érdekel más sorsa, meg hogy szerinted nem élhet az emberiség normális körülmények között, az a te lelki szegénységed bizonyítéka. Mert az azt jelenti, hogy TE nem lennél rá képes.
Válaszolgatnék a kis bugyuta, értelmezési problémákkal tele tűzdelt válaszaidra, de nem fogok.
Többszörösen bebizonyítottad, hogy nem tudsz olvansi, vagy csak nem akarsz tudni olvasni. Sajnállak, mert egy lelki nyomorék vagy sajnos.
"Kedvencem volt a gyógyszeres válasz, igazi gyöngyszem. Mit gondolsz, minek a hatására nem alszanak az emberek? Félnek a mumustól? :DDDDD"
Szakítás, magánéleti zűrök, zajos szomszéd, holnapi vizsga, betegség, munkahelyi stressz, iskolai stressz, beteg apu/anyu, utazás előtti izgalom, és még sorolhatnám.
Ezer oka lehet annak, hogy egy ember miért nem tud elaludni, egy igazi idióta kell ahhoz, hogy a rendszerre fogja en block az alvási problémákat.
A nemalvásba a kapitalizmust bevonni az erőltetett, nem az én válaszom.
"Aludj még, láthatóan félsz az igazságot megvallani még saját magadnak is."
Nagyon jól alszom, mert veled ellentétben én tényekkel is tisztában vagyok. Te meg múlt századi propagandát ismételgetsz, és aztán felháborodsz, hogy párhuzamba hozlak múlt századi propagandával.
"Egyébként az általad annyira felmagasztalt külföldöd pontosan azért tud jól élni, mert kihasználja afrikat, és a keletet."
A nyugat azért él jól, mert magas fizetések mellett alacsony árakat tud fenntartani. Ebben az alacsony árak bizony tényleg a szegényebb országok kizsákmányolásából erednek, a magas fizetések viszont nem. Az érem egyik oldalával vagy csak hajlandó foglalkozni, mert a hülyeségeidet azzal próbálod igazolni.
"Kérdezz csak meg nyugodtan egy bangladeshit pl. mennyi pénzért varrja neked az adidas polódat."
Nincs Adidas pólom.
"Ha megkellene fizetni az ő munkájukat tisztességesen, szegény angolok éhen döglenének."
Merthogy? Ember, 1500-2000 font körül van egy teljes munkaidős átlagbér, és 10 font körül egy új póló... szerinted mekkorára drágulna egy póló, ha a bangladesi munkások is "tisztességes" fizetést kapnának (ami szerinted mennyi?) hogy az angol éhen halna mellette?
Mellesleg látszik hogy rohadtul nem értesz hozzá, ugyanis ha "tisztességes" fizetést kéne adni a bangladesi munkásnak, akkor az angol rohadtul örülne, ugyanis már nem érné meg odakinn gyártatni a ruhát, és lenne több munka a szigeten, mivel akkor itt gyártanák.
Az sem zavar, hogy még most is vannak röhögve működő angol ruhamárkák, amelyek egyáltalán nem megfizethetetlenek?
Mitől válnának megfizethetetlenné egy bangladesi béremelés után?
"A mű áll gazdaságuk ami a szaros pénzügyi szektorra épült egész konkrét Londonnal egyetemben húzhatná le a rolót."
Milyen az az áll gazdaság? Emberi állakra épül?
Részletezd, hogy a drága bangladesi cipő hogyan döntené be az angol bankokat. Légyszi, ne kímélj, az egész folyamatot tárd fel nekem. :D
"De neked onnan pestről a panelből gondolom ez még sosem tünt fel, de nehéz is úgy a világról véleményt alkotni, hogy még nem is láttad."
Nem Pest, hanem Plymouth, és nem panel, hanem egy társasház egy sétáló utcában. Tényleg nem láttam sokat a világból, Magyarországon kívül csak Angliát, Franciaországot, Németországot, Belgiumot, Ausztriát, Hollandiát, Romániát, Szerbiát, Szingapúrt, és Ausztráliát néztem meg magamnak. Igazán szélesíthetném a látóköröm.
"De mind1, mert ez olyan, mintha egy fanatikus keresztényt akarnék meggyőzni arról, hogy isten nem egy ősz szakállas öregember vmeik felhő tetején."
Pedig tényleg nem egy ősz szakállas öregember, hanem csak simán nem létezik.
"Éljen a profit!"
Sokáig.
"És csak egy utolsó mondat.
Azért, mert te egy dobozban ülsz, nem azt jelenti, hogy nincs semmi a dobozon kívül! Én nem a régi dobozt követelem vissza FOGD MÁR FEL, NEM SÍROM VISSZA A RÉGI RENDSZERT!!!"
Ez már több, mint egy mondat. Dobozban meg az ül, aki légből kapott marhaságokkal érvel, mint például te.
Hiába írod, hogy nem sírod vissza a régi rendszert, ugyan olyan ökörségeket hozol elő, mint az a rendszer.
"Mit nem fogtál fel belőle?"
Felfogom, amit írsz, csak éppen átlátok rajta.
"Annyit írtam le, hogy az isteni amerikai terrorista haverjaid miatt nem lehetett életképes egyáltalán."
Nem szeretem a jenki világnézetet. A gazdaságit főleg. Kőgazdag ország, harmadik világbeli transzferekkel. Úgy viselkednek, mintha a nagyon gazdagra bűn lenne adót kivetni, és egészen az Obamacare-ig csodálkoztak, hogy az országban tízmilliók még az orvost sem tudják kifizetni. Rühellem, amikor egy állam nem képes azt a minimális szociális érzékenységet mutatni, ami azért egy civilizált embertől elvárható, és amire van is pénzük.
"Halálra volt itélve már rögtön, és ez attól teljesen független, hogy most itthon milyen volt! Értsd meg!!! Megtanítalak magyarul, ha gondolod, ha nem megy!
De attól, mert te még nem láttad mi van a dobozon kívül, nem azt jelenti, hogy nincs semmi!"
Itt már eljutottál a zagyválásig.
"Azért mert még nem volt semmilyen rendszer (ami a te véleményed szerint) jobb lett volna ennél, az nem azt jelenti, hogy NINCS."
Ebben igazad van. Csak éppen te egy olyan rendszer szövegével jössz, ami már VOLT.
"De a te fajtádnak köszönhetően aki nevetve szolgálja ki a rabszolga tartóit miatt nem lehet még meg sem szólalni, hogy nem jó ami van, mert egyből jönnek komcsizni, meg lehordani mindent."
Rabszolgatartás nincs. A rabszolgaság alaptétele, hogy nem kaphatsz fizetést a munkádért, nem házasodhatsz a gazdád engedélye nélkül, nem lehet gyereked engedély nélkül, és szabadon adható vehető vagy. Amíg ezek nem teljesülnek, addig egy idióta beszél rabszolgákról.
Lehet megszólalni, csak legyen értelme is annak, amit mondasz, mert te leginkább csak fröcsögsz, hülyeséget mondasz, és képtelen vagy válaszolni a legegyszerűbb kérdésemre is.
"Jahogy én azt akarom, hogy az a bangladesi, aki éppen csak megszületett, és SOHA SEMMIT NEM tud tenni azért, hogy érvényesülni tudjon a hazájában, van rá 0.0001% esélye, meg ha nagy nehezen kitud menni küföldre, akkor esetleg nem fog éhezni!"
Ezt a mondatot elrontottad, pontosan mit is akarsz?
"Remek! Mindenközben a köcsög angol aki 2gaz szálat nem tett sose keresztbe 100annyit keres, mint ő. És steak zabáló nyomorék dolgozik 6órát egy nap, míg a bangla 16-ot."
Na most mész el a büdös p.csába. Ne hogy már az angol legyen köcsög meg nyomorék, mert többet mer keresni, főleg nem, hogy itt is van kemény meló, amit nem fizetnek mesésen. Egy angol üzemben húztam annó az igát heti 50-75 órában, csak azért mert többet keresünk, mint mások, még nem jelenti azt, hogy nem dolgozunk meg érte.
Tahó.
"A bangla készíti el a terméket, megkapja az árának 0.01%-át. A cégvezetők meg a maradék 90%-et. Igazságos! Remek!"
Matematika, rosszul csinálod.
Az angol is csak egy 0.1% alatti töredéket kap az általa megtermelt javak értékéből.
"Fentartható, működő képes! Egészen addig, amíg van még mit kiszedni a földből, amíg van még mit meg kit kihasználni!
De persze ez téged nem érdekel, mert az még csak nem is európa. Csak közben nem veszed észre, hogy veled is ugyan ezt csinálják, csak neked még ott lóg a gumicsont a szádban, meg az illuziód hogy majd egyszer magyarország is egy remek hely lesz."
Ugyan már! Még mindig várom a magyarázatod arra, hogy hogyan drágul megfizethetetlenné az áru, ha nincs kit kizsákmányolni...
Magyarországról nincsenek illúzióim, ott nem lesz kapitalizmus a közeljövőben. Lesz helyett "szociális piacgazdaság"-nak hazudott oligarchia.
"Lehet, hogy az lesz, de nem a kapitalizmus alatt, ebben totálisan biztos lehetsz kisbarátom."
Ja, erre az a bizonyíték, hogy benyögsz egy korlátolt szöveget, okfejtés nélkül, amit el kéne hinni, mert csak.
Nevetséges.
"És az, hogy téged nem érdekel más sorsa, meg hogy szerinted nem élhet az emberiség normális körülmények között, az a te lelki szegénységed bizonyítéka."
Szerintem élhet, és élni fog. Nézd meg hogy élt a kínai 25 éve, és nézd meg, hogy mekkora a pekingi átlagbér most, a csúnya lélekszívó kapitalizmusban (annyi, mint a budapesti, csak Peking olcsóbb).
"lelki szegénységed bizonyítéka. Mert az azt jelenti, hogy TE nem lennél rá képes.
Válaszolgatnék a kis bugyuta, értelmezési problémákkal tele tűzdelt válaszaidra, de nem fogok.
Többszörösen bebizonyítottad, hogy nem tudsz olvansi, vagy csak nem akarsz tudni olvasni. Sajnállak, mert egy lelki nyomorék vagy sajnos."
Válaszolgatnál, ha egyáltalán értelmezni tudnád a felvetéseimet, de az a baj, hogy láthatóan semmit nem bírsz értelmezni, mert annyi tudásod van erről a gazdaság nevű izéről, mint egy zokninak a részecskefúzióról.
A tudatlanságod meg fröcsögéssel, taplósággal, és beszólogatással próbálod kipótolni.
Reménytelen vagy, és buta. Nagyon sajnálom.
'A válaszoló simán a nép ellensége.'
Ezt miből állapítod meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!