Ha a nép a mai eszével rendelkezett volna 1990-ben (persze tudom hogy ez csak egy elméleti kérdés. ) akkor az úgynevezett rendszerváltó erőket szétverte-e volna és tűzzel-vassal ragaszkodott volna a Kádár János nevével fémjelzett addigi élethez?
De ti miért az ember egós viselkedéséből eredendő problémákkal jöttök? Meg miért azzal, hogy vezetőink logikai bukfenceket vetettek akkoriban is?
Én nem azt a rendszert védem, nem esett le? :O
Én nem egy konkrét rendszert védek, hanem egyrészt a mostanit minden erőmmel elitélem, mert ennél aljasabb nem igen volt még magyarországon, másrészt pedig arra próbáltam rá világítani, hogy az emberek nem az akkort sírják vissza, hanem azt mondják, hogy még akkor is jobb volt, mint most. Mert mondhatsz akármit, akkor legalább tudtak enni:)
De mind1, nem szeretnék az akkori helyzetbe bele menni, mert tudom nagyon jól miféle emberek léteznek, meghallják a komcsi szót, és egyből megvannak rettenve...
Elmondtam, hogy az elmebeteg elvtársakat szűrd ki, hát abban nincs benne, hogy a gazdaságunk dilettáns módon volt kialakítva?!
Az a rendszer hibája volt? Ami meg az embereket illeti, már mint, hogy akkor is loptak az sem a rendszer hibája, hanem az olyan egoista vadbarmok miatt, akik a mait is irányítják. És a mai világban az van elő adva, hogy ez a normális emberi viselkedés, nem lehet mit tenni ellene. Az egós, egyéni érdekek vannak elő térbe helyezve, ezzel sugallva azt, hogy ez így megváltoztathatatlan. Persze, aki így él, és ezen nem is szeretne változtatni, annak ez mind jól hangzik, és szivesen el is hiszi. De vannak olyanok, akik viszont nem, és ők nagyon jól tudják, hogy bullshit az egész.
Egyébként csak hogy érzékeltessem a mai helyzetet:
felkelsz reggel, gyorsan eszel valami abszolut minősíthetetlen szemetet, aminek az elő állításánál ezen szempontok voltak előtérbe helyezve : olcsó legyen, gyorsan elő állítható, drágán eladható.
Magyarán : szarból szart, jónak beállítva. Király!
Aztán beülsz az autódba ami több energiát pazarol el, mint amennyit valójában hasznosítani tud és elmész a munkahelyedre.
Csak hogy az autódról is szóljak pár szót : gondolom a benzinedet nem kell ecsetelnem, szóval az autód tömve műanyaggal, gumival. Szempont újra az, hogy olcsó legyen, tömegtermelésre alkalmas, és minél drágábban eladható. Fontos még, hogy véletlenül se akard megtartani 3-5 évnél hoszabb időre. Tehát magyarra fordítva : szarból szart, jónak beállítva.
Be értél a munkahelyedre, az értéket amit elő állítasz (jobb esetben, a munkahelyek 70%-a főleg a jól fizető nem állít elő zero értéket sem, csupán a fentarthatatlan rendszer elfajzott korcsosulásának a kielégítéséhez szükséges) annak megkapod az 5%-át mint fizetés, esetleg. Inkább fél. Aztán ha itt végeztél, mehetsz haza megint az autóddal, haza érvén főzhetsz valamit, ami manapság 7napból 5napon szemét kell, hogy legyen. Mert manapság már azt sem teheti meg a magyar, hogy heti 2 nél többször húst egyen. Jahogy már a nem húsos kaja is drága?! Marad a paprikás krumpli, szigoruan kolbász nélkül. Örülsz, ha este megnézheted az aktuális kereskedelmi csatorna reklámait, ma már a discoveryn is csomagcsatát nézhetsz, ahol azt tömik a búrádba, hogy a pénz a király, az a fontos, semmi más. Ez van mindenütt. Este aludhatsz, már ha tudsz. Ha nem akkor kapsz nyugtatót, altatót. Szigoruan azért, hogy jól aludj. Aznap. Aztán az, hogy esetleg 1-2 év mulva, már elképzelhetetlen lesz, hogy benzo és melatonin nélkül el tudj aludni, az mellékes. Hiszen a gyógyszergyártó cég is cég, a profit az első. Őket egyáltalán semmilyen érdeke nem fűzi ahoz, hogy te ne szedd életed végéig. Sőt, az ellenkezője az igaz.
Az életed 99%-ban azt csinálsz, amit a profit orientált nagy kapitalista cég meghatároz neked. Dolgozhatsz kis cégnél is, de csak a név lesz más, végül ugyan annak dolgozol.
2013, szabad a világ, sosem voltunk ilyen szabadok, sosem éltünk ilyen jól!
Ahogy a dalai láma is leírta, és jól érzékelteti a helyzetet:
A mai ember oda adja az egészségét a munkának, hogy majd abból a pénzből meggyógyuljon. Pontosan erről van szó.
Feláldozunk minden időt az életünkből a munkáért, a pénzért, hogy majd abból szabad időt vegyünk! Közben meg kőgazdaggá teszünk 1%-ot sem. 0.1%-ot, maximum!
Na mikor vagy szabad? Nem ma, az is biztos.
Jah és azt még hozzá kell, hogy tegyem, hogy mindezt a szép ál szabadságot, és rabszolga sorsot mi magunk akarjuk, szabad akaratunkból csináljuk!
Mert a kedves kapitalista barátaink megvillogtatták az amerikai álmot, és a sok naív ember meg azt kergeti egy életen át, nem törődve azzal, hogy közben megkeseredik, tönkre megy, nem törődve azzal, hogy 80éve alatt 20-at élt igazán, azt is akkor mikor már nyugdíjas lett!
Azt a világot éljük ahol az innováció egyenlő a még nagyobb társadalmi szétszakadással. Szép
Kérdező, az hogy te ezt látod, na az egy dolog. A legtöbb ember azt látja, amit látni akar. Az igazságnak része az is, hogy a Kádár-kort leginkább a középkorú vidéki lakosság - akik közül sokan nehezen érvényesülnek a kapitalizmusban - és a nyugdíjasok sírják vissza. A maradék pár millió nem. De ha akkora lenne a kommunista nosztalgia, akkor miért nincs olyan sok szavazata a Munkáspártnak.
Mellesleg azért valahol van alapja annak amit mondasz: az állam osztogatásnak és az államtól függésnek még mindig nagy keletje és igénye van Magyarországon, az emberek a szabad verseny helyett jobban igénylik, hogy az állam bácsi oltalmazza őket. Csakhogy ez egy hamis ábránd.
"Én nem egy konkrét rendszert védek, hanem egyrészt a mostanit minden erőmmel elitélem, mert ennél aljasabb nem igen volt még magyarországon"
De, volt: Tanácsköztársaság, Horthy-kor, Rákosi-kor, Kádár-kor. Azoknak mindegyike rusnyább volt ennél. Már csak azért is, mert konkrétan szándékosan meggyilkolták a lakosság nem szimpatikus részét.
"hanem azt mondják, hogy még akkor is jobb volt, mint most. "
Teszik azért, mert nem értik, hogy milyen elnyomás volt - a családom anyai ágának minden férfitagja ült börtönben azért, mert vallási okokból nem voltak hajlandóak fegyvert fogni - és nem fogják fel, hogy a Kádár-kort a romlott nyugati kapitalizmus finanszírozta, ugyanis tőlük volt a kölcsön.
"De mind1, nem szeretnék az akkori helyzetbe bele menni, mert tudom nagyon jól miféle emberek léteznek, meghallják a komcsi szót, és egyből megvannak rettenve..."
Okkal. Te is megrettensz, ha meghallod a "rablógyilkos" szót. Ugyanazért.
"Az a rendszer hibája volt? Ami meg az embereket illeti, már mint, hogy akkor is loptak az sem a rendszer hibája, hanem az olyan egoista vadbarmok miatt, akik a mait is irányítják."
Egy nagy francokat nem annak a rendszernek hibája. Ahol a közös tulajdont erőltetik, és az emberek szája a közös pénzzel van betömve, ott nincs tisztelete a tulajdonnak, és úgy lopják szét a közöst, ahogy lehet - hisz az elvtársak azt mondták, hogy ez a mienk is, hát akkor hazavisszük. Emiatt lopnak az emberek ma is - nincs meg bennük a tulajdon tisztelete. És ezért lop a politikus is: mert nem tiszteli az adófizető pénzét.
"És a mai világban az van elő adva, hogy ez a normális emberi viselkedés, nem lehet mit tenni ellene. Az egós, egyéni érdekek vannak elő térbe helyezve, ezzel sugallva azt, hogy ez így megváltoztathatatlan."
Mert ez a normális viselkedés, nem lehet ellene mit tenni. Szerinted a történelem folyamán kik maradtak meg, azok, akik úton útfélen szétosztogatták mindenkinek, amijük van, vagy azok, akik a szűk környezetükkel együtt gazdálkodtak, és annak a hasznát nézték? Na lehet tippelni.
Mond, szerinted viccből van az, hogy a nyugat gonosz önző hatalmaiban még segélyen élők is kétszer annyi pénzből gazdálkodnak, mint a magyar gyári munkás?
"Persze, aki így él, és ezen nem is szeretne változtatni, annak ez mind jól hangzik, és szivesen el is hiszi. De vannak olyanok, akik viszont nem, és ők nagyon jól tudják, hogy bullshit az egész."
Bullshit, mert?
Érdekes, hogy épp tegnap írtam ki a kérdést, ami ehhez tartozik:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__435..
Sajnos utolsó mondatod hűen tükrözi, miért is nem fogod megérteni azt, amiről beszéltem.
Mert az a tipus vagy akiről beszéltem. Egoista. Számodra elképzelhetetlen egy más fajta világ.
És csak a régi rendszer részleteivel jössz, mikor megírtam, hogy NEM ÉRDEKEL. Érted? Nem sírom vissza, mit nem értettél meg rajta?
Horthy korszakkal meg hasonlóakkal jössz, ember az nem egy társadalmi és gazdasági berendezkedés volt, nem egy rendszer, hanem egy elmebeteg állat diktatúrája.
De hát látod, nem érted miről írok, nem tudsz a sorok között olvasni, nem bírsz a szavak mögé nézni.
A kapitalista rendszert pedig minden épelméjü elitéli, mert ahol szabályszerüen kell lennie szegénynek is, az nem ép elméjü. Maximum a te világodban az.
Én leírtam amit szerettem volna, biztos van akinek átment az üzenet, és szükségszerüen van olyan is, mint te, akinek nem.
Majd idővel, talán. Addig is imádjuk az új istent, a profitot. Jót fognak majd nevetni rajtunk úgy 2-300év múlva.
"felkelsz reggel, gyorsan eszel valami abszolut minősíthetetlen szemetet, aminek az elő állításánál ezen szempontok voltak előtérbe helyezve : olcsó legyen, gyorsan elő állítható, drágán eladható.
Magyarán : szarból szart, jónak beállítva. Király!"
Emlékszem, kis koromban nagyon szerettem a vajas kenyeret törött paprikával. Anyám később felvilágosított, hogy azért van ez, mert olyan 6-7 éves koromig mást nem nagyon tudott adni óvoda és iskola előtt reggelire. Fúj, a műzli tejjel, vagy egy sajtos-kolbászos szendvics, térjünk vissza a Kádár-kor vajaskenyeréhez, mert az úgy jobb volt.
"Aztán beülsz az autódba ami több energiát pazarol el, mint amennyit valójában hasznosítani tud és elmész a munkahelyedre."
Ez a legnagyobb baromság a világon. A járással is több energiát pazarolsz el, mint amit hasznosítasz, az energiamegmaradás elve miatt. Látom nem csak a közgáz órán aludtál mélyen, hanem fizikán is. Nincs olyan energiatermelés, ami több energiába kerülne, mint amennyit létrehoz.
"Csak hogy az autódról is szóljak pár szót : gondolom a benzinedet nem kell ecsetelnem, szóval az autód tömve műanyaggal, gumival."
Bezzeg ha eredeti bőr lenne, és minden természetes fény vagy fa, az full környezetbarát lenne, és nem lenne nyersanyag pazarló, egy kicsit sem, áááhhh! :D
Még szép, hogy műanyagot használunk inkább, a fa.sznak van kedve az összes erdőt kivágni.
" Fontos még, hogy véletlenül se akard megtartani 3-5 évnél hoszabb időre. Tehát magyarra fordítva : szarból szart, jónak beállítva."
Te nem láttál még egy Suzukit sem? Nem vészesen sz.ar, anyámé már 15 éves. Olcsó volt, olcsó a fenntartása, és keveset zabál... vagy nálatok mindenki Bentley-t meg Hummer-t vezet?
"Be értél a munkahelyedre, az értéket amit elő állítasz (jobb esetben, a munkahelyek 70%-a főleg a jól fizető nem állít elő zero értéket sem, csupán a fentarthatatlan rendszer elfajzott korcsosulásának a kielégítéséhez szükséges)"
Ja, olyan korcsosulásokhoz, mint telefon-szolgáltatás, internet, amin keresztül a hülyeségeidet tudod szajkózni, vagy műszaki cikkek árusítása, hogy azért ne szar monitoron olvasgasd a bolsevik marhaságaidat, vagy esetleg olyan lényegtelen és haszontalan szolgáltatások, mint mondjuk az élelmiszer-kereskedelem, hogy aki Budapest belvárosában lakik az hadd ne haljon már éhen, mert messze van a legközelebbi termőföld, vagy éppen elvakul kapitalista csökevényekkel foglalkozik valaki, mint szállítmányozás - gondolom Kádárnál teleportálták a javakat - és egyéb mások.
Te mondj már olyan szolgáltatásokat, amiket ez a gonosz kapitalizmus talált ki, és egyébként nem léteznének!
"annak megkapod az 5%-át mint fizetés, esetleg. Inkább fél."
Fél? Te teljesen meg vagy gajdulva? Ha minden munkás megkapná a fél százalékát az egy hónapban termelt javak értékének, akkor a gyár nem tudna foglalkoztatni csak 200 embert, de akkor nem maradna pénze rezsire, meg új anyag beszerzésére, meg arra, hogy annak a sok szegény kizsákmányolt munkásnak jövő hónapban is legyen miből fizetést adni...
"Aztán ha itt végeztél, mehetsz haza megint az autóddal, haza érvén főzhetsz valamit, ami manapság 7napból 5napon szemét kell, hogy legyen. Mert manapság már azt sem teheti meg a magyar, hogy heti 2 nél többször húst egyen. Jahogy már a nem húsos kaja is drága?!"
Bezzeg Kádár alatt volt olcsó hús amerikai hitelből...
Érdekes, hogy a többi gonosz kapitalista országban nincs ilyen probléma, ott csak bemész, és megveszed a hús, és az árát is alig nézed... de biztos a rendszerrel van a hiba...
"Örülsz, ha este megnézheted az aktuális kereskedelmi csatorna reklámait, ma már a discoveryn is csomagcsatát nézhetsz, ahol azt tömik a búrádba, hogy a pénz a király, az a fontos, semmi más. Ez van mindenütt."
Ha neked ez jön le belőle, akkor nagyon sokat gondolhatsz a pénzre. Mint az erkölcs-csősz, akinek mindenről csak AZ jut eszébe.
"Este aludhatsz, már ha tudsz. Ha nem akkor kapsz nyugtatót, altatót. Szigoruan azért, hogy jól aludj. Aznap. Aztán az, hogy esetleg 1-2 év mulva, már elképzelhetetlen lesz, hogy benzo és melatonin nélkül el tudj aludni, az mellékes."
ÚRISTEN, te milyen narkós környéken élsz? Emberek, kinek megszokott dolog itt még a gyógyszerfüggőség?
És persze, ha valakinek alvászavara van, az is a kapitalizmus hibája, hogyne. Biztos gonosz rablótőkések koffeinpirulákat dobnak a Tibi szörpös poharadba, amikor nem nézel oda...
"Hiszen a gyógyszergyártó cég is cég, a profit az első."
És ezért minden nap hozzád bejön valaki, szétfeszíti az állkapcsod, és erőszakkal beadja a gyógyszert, igaz? Ha nem, akkor mi is a problémád? Ha akarod, szedsz gyógyszert, ha nem, nem.
"Őket egyáltalán semmilyen érdeke nem fűzi ahoz, hogy te ne szedd életed végéig."
A temetkezési vállalkozónak meg nem érdeke, hogy életbe maradj... ezen a logika mentén felteszem, hogy őket meg potenciális sorozatgyilkosoknak tartod.
"Sőt, az ellenkezője az igaz.
Az életed 99%-ban azt csinálsz, amit a profit orientált nagy kapitalista cég meghatároz neked."
Tényleg? Én most reggel végre befejeztem a Strain trilógia második könyvét, jelentkeztem néhány állásra a neten, ittam egy dobozos kólát (nem Coca-t vagy Pepsi-t, hanem olcsóbb, bolti márkást) és egy legolcsóbb fairtrade 99-es teát kortyolgatva elkezdtem netezgeti. Most akkor melyik nagyvállalat írta ezeket nekem elő?
"Dolgozhatsz kis cégnél is, de csak a név lesz más, végül ugyan annak dolgozol."
18-19 éves koromban az ausztrál outback határán kapartam árkot a nagybátyám saját kisvállalkozásának dolgozva. Most magyarázd el nekem, hogy akkor melyik nagyvállalatnak dolgoztam valójában akkor.
Segítek: nem a Microsoft volt.
"2013, szabad a világ, sosem voltunk ilyen szabadok, sosem éltünk ilyen jól!"
Sosem bizony! Tényleg nem. Nézd, te is mennyi hülyeséget összehordhatsz a rendszer ellen anélkül, hogy bármi bajod esne, hogy veszélybe kerülne a munkád, a megélhetésed, vagy az életed. Kádár idejében próbáltad volna meg, megtudtad volna, milyen vas az a munkásököl, amikor oda csap ahova köll!
13:17
"A kapitalista rendszert pedig minden épelméjü elitéli,..."
Tökmindegy, hogy elítéli-e vagy sem, a kapitalizmus működőképes modell, a szocializmus meg nem (max. nyomorszinten). Ennyi, pont.
"És csak a régi rendszer részleteivel jössz, mikor megírtam, hogy NEM ÉRDEKEL. Érted? Nem sírom vissza, mit nem értettél meg rajta?"
Az a baj, hogy jobban értem nálad, amit írsz, pontosan tudom, hogy milyen önmegtévesztéssel éred el ezt a torz látásmódot. Főleg a NEM ÉRDEKEL árulkodó.
Te már kialakítottad a világképedet, meg vagy győződve róla, hogy a téged körülvevő világ a hülye, de te viszont helikopter.
Gajdolgasd ezt tovább halálig, csak ne lepődj meg, ha a környezeted tovább lép.
Vagy kereshetsz egy elveidnek megfelelőbb környezetet, mondjuk Kubát, vagy Korea északi részét.
Csak egy mondatban felvilágosítalak, hogy mennyire értelmezni sem tudsz. Az autós példa nem a 100%-os hatásfokra utalt, hanem a bőven 50 alattira. Több megy el, mint ami megmarad. Érted? Na mind1.
A kapitalista rendszered pedig egyáltalán nem működik.
Ha működne, akkor nem kellene nyugadtnak kizsákmányolnia afrikát, és a keletet. Ha működne, akkor nem lenne szegénység. Ha működne akkor nem lenne munkanélküliség. Ha működne, akkor nem lennének vallási álruhába bujtatott gazdasági érdek szerző háboruk.
Ez a műzlis téma is remekül mutatja a szinvonalat.
Nem mesélte anyukád, hogy a müzlid tejjel olcsóbb, mint ma a paprika? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!