Rasszista szülő vagyok ha a gyerekemet nem akarom olyan iskolába beíratni szeptembertől ahol sok cigány van?
Na mindjárt jön egy rózsadombi nagyonokos akinek a gyereke cigányt csak az Esmeraldát ismeri a Notre Dame-i toronyőr rajzfilmből, és megmagyarázza neked, hogy rasszista vagy, ezt beleneveled a gyerekedbe is és ti vagytok az oka annak, hogy Kolompár Rómeóból nem lesz atomfizikus.
Én sem engedtem a gyerekeimet a körzetes iskolába és t.jom le ki mit mond rám.
"Az az iskola van a legközelebb de annyi rosszat hallani róla."
azt hiszem megválaszoltad magadnak
nem rasszizmus olyan iskolától félteni a gyereket, amiről sok rosszat hallani. ennek tulajdonképp semmi köze ahhoz, hogy kik járnak az iskolába. viszont ahol sok cigány van, és csak azért nem íratod be, az rasszizmus. nem a félelem a rasszizmus, hanem a feltétel nélküli előítéletek.
ennyi erővel írhattál volna "sok magyar"t is, mert nekem az eddigi évek alatt sem a közéletből, sem a személyes ismereti körömből nem az jött le, hogy a magyar ember sokkal kiválóbb lenne. mégsem ilyen alapokon mérem egy közösség/ember értékét. ismerek olyan cigányasszonyt, aki a legtöbb magyartól különbül viselkedik. ma már a származás nem számít, ebben az országban kevés olyan lány van, akit igazán embernek tudok tekinteni. és ezt is statisztikai alapokra helyezem, mint például a cigányság többségének viselkedését.
"Ahol cigány fajú tanulók vannak oda semmi szín alatt be ne írassátok a gyermekeitek!
A válasz 88%-ban hasznosnak tűnik."
na ez például a buta rasszizmus. a % meg már csak isteni jelzés :)
tulajdonképp sok rasszista fog itt érvelni kulturális okokkal, meg átlagviselkedéssel, de ettől még az illető lehet rasszista. a rasszizmus lényege az indíték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!