Mit értett orbán az alatt, hogy "köszönjük a zsidóknak hogy kiálltak olyan sokszor Magyarországért"? Ezt mondta ezen a zsidó-kongresszus vurslin. De nem tudom mire célzott. Valaki?
Pénzt?! szerintem kizárt dolog, hogy ezektől valaha pénzt kap az ország. orbán kap egy fejsimogatást, hogy megrendlte a 666. holomegemlékezést, meg tervez építeni siratófalat Gyöngyösre. Persze ezt mindet a mi pénzünkből, mert állítása szerint ez "erkölcsi kötelességünk", ennyivel tartozunk "Isten ajándékainak".
Hát ez a beszéd még erős idegzetűeknek sem volt való.
Tovább nem hallgattad?
"Felidézem Tom Lapid emlékét, aki felszólalt a délvidéki magyarok bántalmazása ellen. Felidézem azokat a zsidó hitközségeket, akik kiálltak a határon kívül élő magyar kisebbségek jogaiért és a magyarok kettős állampolgárságáért. Felidézem Izrael főrabbija, Jona Metzger hangos és nyílt támogatását az alkotmányunkról szóló nemzetközi viták idején."
Szerintem amúgy Orbán sem csípi őket, mert látszik rajta hogy megjátssza az egészet. Inkább ők köszönhetnék meg ennek a birka népnek hogy idáig hagyták, és hagyják őket "tevékenykedni". Írtam volna pontosabbat is, de itt állandóan kitörlik a zsidó kritikát...
De szerencsére folyamatosan provokálnak maguk ellen, bárki láthatja aki nyitott szemmel jár.
Szóval talált egy példát(akinek valóban köszönettel tartozunk), és egy másikat aki segített a fidesz saját hatalmi harcában, ami ugye nem az egész magyarság. Ennyi?, mert ez nem valami sok.
Valóban hihetetlen ez a seggnyaló verseny ami nálunk zajlik...
Elmennek a kongresszusra, és ki tud nagyobb antiszemitát, rasszistát, fasisztát kiáltani versenyt rendeznek.
Kár, hogy orbán a magyarok világkongresszusára nem ment el, mert az valószínűleg nem volt fontos. Pedig kíváncsi lettem volna, ha a "zsidók isten ajándéki" szöveg után, vajon a magyarokat minek tartja?
erről a tavalyi Pufajkás Zoltai idézet jut eszembe mikor 1848-as zsidókról beszélt.
gondolom úgy, mint anno Mayer Amschel Rothschild a francia forradalom idején. őrizte a franciák pénzét amiből aztán az ellenségeknek vett fegyvereket :)
"Andizsuzsi ha ők kiállnak valamiért, akkor ott vagy zsidókról van szó vagy haszonról."
Én nem kommentáltam Orbán beszédét, csak válaszoltam a kérdező által feltett kérdésre.
igen, ez az egy példa amit fel tudott hozni, és most akkor erre veri a mellüket még hány évig?
Egyébként egyet értek a kommentekkel.
A tragikomédia tovább folytatódik:
WJC-jelentés: Orbán nem beszélt eleget az antiszemitizmusról, nem határolódott el a Jobbiktól, a "baj valódi gyökerétől"
Hiába vetett be Orbán minden zsidóbarát praktikát, a kiválasztottak elégedetlenek maradtak. Alig fejezte be dagályos beszédét a magyarországi miniszterelnök a világkongresszus nyitóünnepségén, a WJC honlapján már meg is jelent a lesújtó jelentés - tájékoztatta portálunkat egyik olvasónk.
"A miniszterelnök nem konfrontálódott a baj valódi gyökerével: a fenyegetéssel, amelyet általánosságban az antiszemiták, konkrétan pedig a szélsőjobboldali Jobbik léte jelent. Sajnáljuk, hogy Orbán úr az országban történt közelmúltbeli antiszemita vagy rasszista esetek egyikéről sem beszélt, és hogy arról sem nyugtatott meg bennünket kielégítően, hogy kormánya és a jobboldali szélsőségesek között éles határvonalat húzott... ...A helyzetet ezután is folyamatosan értékelni fogjuk" - summázta az ismétlésre utasított Orbán Viktor szóbeli érettségi vizsgájának minősítését az "örömmel fogadott" vendég, a Világ Zsidó Kongresszusa (ez a World Jewish Congress név jelentése - nem pedig "Zsidó Világkongresszus", ami a még sokatmondóbban rövidíthető "Jewish World Cogress" volna - ennyit megérdemelnek az "antiszemantizmus" ellenségei) vezetése által kiadott jelentés.
"Ad sacrum progredere" - foglalhatnánk össze még rövidebben - , "ad coccygem non sat". Ennél már csak édes anyanyelvünk tömörebb: "egészen a keresztcsontig"!
[A latin mondat pontos jelentése: "Ne csak a farokcsontig, a keresztcsontig előre!"]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!