Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit értett orbán az alatt,...

Mit értett orbán az alatt, hogy "köszönjük a zsidóknak hogy kiálltak olyan sokszor Magyarországért"? Ezt mondta ezen a zsidó-kongresszus vurslin. De nem tudom mire célzott. Valaki?

Figyelt kérdés

2013. máj. 5. 22:18
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
68%
Kiállnak? Itt rajzanak nálunk, erre van képük beszólni hogy itt antiszemitizmus van. Szerintem semmi jót nem köszönhetünk nekik.
2013. máj. 6. 07:34
 12/23 A kérdező kommentje:

Pénzt?! szerintem kizárt dolog, hogy ezektől valaha pénzt kap az ország. orbán kap egy fejsimogatást, hogy megrendlte a 666. holomegemlékezést, meg tervez építeni siratófalat Gyöngyösre. Persze ezt mindet a mi pénzünkből, mert állítása szerint ez "erkölcsi kötelességünk", ennyivel tartozunk "Isten ajándékainak".

Hát ez a beszéd még erős idegzetűeknek sem volt való.

2013. máj. 6. 07:54
 13/23 Andizsuzsi ***** válasza:
44%

Tovább nem hallgattad?

"Felidézem Tom Lapid emlékét, aki felszólalt a délvidéki magyarok bántalmazása ellen. Felidézem azokat a zsidó hitközségeket, akik kiálltak a határon kívül élő magyar kisebbségek jogaiért és a magyarok kettős állampolgárságáért. Felidézem Izrael főrabbija, Jona Metzger hangos és nyílt támogatását az alkotmányunkról szóló nemzetközi viták idején."

2013. máj. 6. 08:35
 14/23 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem amúgy Orbán sem csípi őket, mert látszik rajta hogy megjátssza az egészet. Inkább ők köszönhetnék meg ennek a birka népnek hogy idáig hagyták, és hagyják őket "tevékenykedni". Írtam volna pontosabbat is, de itt állandóan kitörlik a zsidó kritikát...

De szerencsére folyamatosan provokálnak maguk ellen, bárki láthatja aki nyitott szemmel jár.

2013. máj. 6. 08:42
 15/23 anonim ***** válasza:
66%

Szóval talált egy példát(akinek valóban köszönettel tartozunk), és egy másikat aki segített a fidesz saját hatalmi harcában, ami ugye nem az egész magyarság. Ennyi?, mert ez nem valami sok.

Valóban hihetetlen ez a seggnyaló verseny ami nálunk zajlik...

Elmennek a kongresszusra, és ki tud nagyobb antiszemitát, rasszistát, fasisztát kiáltani versenyt rendeznek.

Kár, hogy orbán a magyarok világkongresszusára nem ment el, mert az valószínűleg nem volt fontos. Pedig kíváncsi lettem volna, ha a "zsidók isten ajándéki" szöveg után, vajon a magyarokat minek tartja?

2013. máj. 6. 08:44
 16/23 anonim ***** válasza:
65%
Andizsuzsi ha ők kiállnak valamiért, akkor ott vagy zsidókról van szó vagy haszonról.
2013. máj. 6. 08:44
 17/23 anonim ***** válasza:
36%

erről a tavalyi Pufajkás Zoltai idézet jut eszembe mikor 1848-as zsidókról beszélt.

gondolom úgy, mint anno Mayer Amschel Rothschild a francia forradalom idején. őrizte a franciák pénzét amiből aztán az ellenségeknek vett fegyvereket :)

2013. máj. 6. 09:31
 18/23 anonim ***** válasza:
Ha már Magyarországon kellett az (Izraelhez képest külföldön) első ilyent megrendezni, mégis mit gondolsz, mit lehet ott mondani? Mert abban ugye egyetértünk, hogy valamit mondani muszáj. Orbán - ha már megszólal - szeret nagy szavakat használni. Ilyen a természete.
2013. máj. 6. 09:39
 19/23 Andizsuzsi ***** válasza:
68%

"Andizsuzsi ha ők kiállnak valamiért, akkor ott vagy zsidókról van szó vagy haszonról."

Én nem kommentáltam Orbán beszédét, csak válaszoltam a kérdező által feltett kérdésre.

2013. máj. 6. 09:55
 20/23 A kérdező kommentje:

igen, ez az egy példa amit fel tudott hozni, és most akkor erre veri a mellüket még hány évig?

Egyébként egyet értek a kommentekkel.

A tragikomédia tovább folytatódik:

WJC-jelentés: Orbán nem beszélt eleget az antiszemitizmusról, nem határolódott el a Jobbiktól, a "baj valódi gyökerétől"

Hiába vetett be Orbán minden zsidóbarát praktikát, a kiválasztottak elégedetlenek maradtak. Alig fejezte be dagályos beszédét a magyarországi miniszterelnök a világkongresszus nyitóünnepségén, a WJC honlapján már meg is jelent a lesújtó jelentés - tájékoztatta portálunkat egyik olvasónk.

"A miniszterelnök nem konfrontálódott a baj valódi gyökerével: a fenyegetéssel, amelyet általánosságban az antiszemiták, konkrétan pedig a szélsőjobboldali Jobbik léte jelent. Sajnáljuk, hogy Orbán úr az országban történt közelmúltbeli antiszemita vagy rasszista esetek egyikéről sem beszélt, és hogy arról sem nyugtatott meg bennünket kielégítően, hogy kormánya és a jobboldali szélsőségesek között éles határvonalat húzott... ...A helyzetet ezután is folyamatosan értékelni fogjuk" - summázta az ismétlésre utasított Orbán Viktor szóbeli érettségi vizsgájának minősítését az "örömmel fogadott" vendég, a Világ Zsidó Kongresszusa (ez a World Jewish Congress név jelentése - nem pedig "Zsidó Világkongresszus", ami a még sokatmondóbban rövidíthető "Jewish World Cogress" volna - ennyit megérdemelnek az "antiszemantizmus" ellenségei) vezetése által kiadott jelentés.

"Ad sacrum progredere" - foglalhatnánk össze még rövidebben - , "ad coccygem non sat". Ennél már csak édes anyanyelvünk tömörebb: "egészen a keresztcsontig"!

[A latin mondat pontos jelentése: "Ne csak a farokcsontig, a keresztcsontig előre!"]

2013. máj. 6. 10:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!