Milyen volt a szocializmus gyerekszemmel?
Amikor én még... zenével fűszerezett diavetítés (pps)
* Automatikusan eltávolított tartalom.
"Kádár János pl. egész életében egy komfort nélküli szoba-konyhás viskóban élt"
Kádár egy rózsadombi villában élt. Igaz, hogy luxusvilla nem volt, de egy rendes 4-szobás kertes ház. Messze a komfort nélküli szoba-konyahás viskótól.
"Repülőre nem ült"
Közismert volt pánikos rettegése a repüléstől. Utoljára 1956-ban ült gépre kényszerből, ugyanis ki kellett mennie a Szovjetúnióba, hogy ott elvállalhassa a Júdás-szerepet. Ezt a hatalom miatt tette. Hatalomvágya erősebb volt mint rettegése a repüléstől.
Az idősebbek számára egyértelmű, hogy jobb volt az a világ. Ők mindig is azt fogják mondani, mert az ember legeslegjobb időszaka az a fiatal kor. Ez egyértelmű, gondolom nem kell tovább ragoznom.
0-30 éves korra tehet. Szóval hiába volt rosszabb az a rendszer, nekik akkor is az lesz a legjobb, mert ők akkor voltak fiatalok. Hidd el veled is így lesz, ha megöregszel. Lehet, hogy a jövőben sokkal jobb lesz majd az a rendszer, de neked akkor is ez a legjobb.
Itt most elsősorban nem a politikai indíttatás a lényeg.
10× annyi volt a jövedelmed mint ma, de 10× kisebb volt a választék is.
Valahol az 5× ös átlagnál meg kellett volna állni!
Én a Kádár-rendszerben nőttem fel,illetve kezdtem dolgozni,ezután kb.1 évvel jött a gengszterváltás.
Nem lehetett külföldre,nyugati országba utazni,csak 3 évenként?Na és akkor mi van?Ma bárhova mehetsz,a világ bármely részére,csak éppen a nép 95%-a olyan szegény,hogy maximum Csepelig tudja megfizetni az utazást.
Arra emlékszem,hogy minden évben nyaraltunk(a gengszterváltás óta nem telik rá), nem volt éhező gyerek(most óvatos becslés szerint 60 ezer gyerek éhezik kis hazánkban),mindenkinek volt munkája,és nem történhetett meg,hogy a patkány munkaadó nem fizetett ki az elvégzett munkáért.
Az én életemet a gengszterváltás tette tönkre:előtte támogatták azokat,akik tanulni akartak.Volt olyan,hogy Szakmunkások Egyetemi Továbbképzője,ahova fel is vettek,de közbejött a kommunizmus vége és ez megszűnt,így nem lett diplomám(később,ahogy romlott a kisember helyzete,már nem volt rá lehetőség).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!