"már megbocsáss 5-ös de ha megyek egy 3 órás autóútra a 35 fokban akkor én is veszek palackos ásványvizet, nem a hűtőfolyadékot iszom."
Nem is írtam, hogy ne vedd meg, ne idd meg. Én is műanyag flakonos vizet/üdítőt veszek. Ne dobd ki az üres flakont. Persze te nem. Én sem. Meg más sem. Az utak mellé biztos a manók hordják a sok szemetet.
jön majd a zacskós víz :)
Szerintem ezt, az ötletet lehet támogatni. Mi értelme van annak, hogy szemetet vásároljunk? szerintem ezzel még a visszaválthatós palackot vagy az elfeledett szíkvízeket is visszalehetne hozni a versenybe! Jó ötlet!
Irreális és felháborító.
Egyrészt a műanyag palackok árát megfizetjük, benne van a termék díjában. A betétdíj csak környezetvédelmi okokból lenne indokolt, ezt támogatnám is, de erről szó sem esik. A plusz bevételeket dugják fel maguknak.
Másrészt a megrongálódott palack esete... Egy üvegen oké a betétdíj, az arányos is az üveg előállításával, valamint az tartós.
De egy 2 forintos palackra miért fizetnék 30 forintot? Ráadásul be sem horpadhat, majd persze, külön fordulok kettőt autóval a felfújt üres palackokkal, meg tárolót is építek. Mert azért itt nem arról van szó, hogy a fél literes palackból megiszom a kólát és be is dobom az automatába, hanem arról, hogy bevásárol az ember a családjának egy hónapra (például rokonoknál vidéki faluban a spájzban több rekesz üdítő van, mert nem minden nap jutnak el olcsó helyre bevásárolni).
Támogassák csak tovább a szelektív hulladékgyűjtést, annak legalább van értelme. Persze nem az utcainak, amit kiborogatnak a rászorulók, hanem ami társasházakban megtalálható például.
mert a 2forintos palack feldolgozása 5forintba kerül a környezeti károk, pedig felbecsülhetetlenek ... Mellesleg arról senki se írt, hogy ez a plusz bevétel hol fog megjelenni ... amit írtál az csak feltételezés ..
Támogatom több módon is eljuthat a fogyasztóhoz a napi palackos víz , ilyen árak mellett pedig a betétdíjas termékek megjelenését eredményezheti, ami szintén támogatandó.
én teljesen feleslegesnek látom, azt hogy napi víz igényem kielégítéséhez szemetet kell vásárolnom, amiért szintén fizetnem kell ,hogy elvigyék ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!