Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek az új adóról?

Mi a véleményetek az új adóról?

Figyelt kérdés
[link]
2013. máj. 2. 22:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
40%
Támogatom. Ezt egy remek ötletnek tartom.
2013. máj. 3. 06:13
 12/20 anonim ***** válasza:
76%

"már megbocsáss 5-ös de ha megyek egy 3 órás autóútra a 35 fokban akkor én is veszek palackos ásványvizet, nem a hűtőfolyadékot iszom."

Nem is írtam, hogy ne vedd meg, ne idd meg. Én is műanyag flakonos vizet/üdítőt veszek. Ne dobd ki az üres flakont. Persze te nem. Én sem. Meg más sem. Az utak mellé biztos a manók hordják a sok szemetet.

2013. máj. 3. 07:16
 13/20 anonim ***** válasza:
46%
jó ötlet, ha valaki palackos vizet akar inni, akkor vegyen 10-20 litereset!
2013. máj. 3. 07:19
 14/20 anonim ***** válasza:
69%

jön majd a zacskós víz :)

Szerintem ezt, az ötletet lehet támogatni. Mi értelme van annak, hogy szemetet vásároljunk? szerintem ezzel még a visszaválthatós palackot vagy az elfeledett szíkvízeket is visszalehetne hozni a versenybe! Jó ötlet!

2013. máj. 3. 07:24
 15/20 Andizsuzsi ***** válasza:
72%
Azért ne essünk át a ló túlsó oldalára. Ez nem adó, betétdíj. A sörösüvegen is van, az miért nem háborít fel?
2013. máj. 3. 09:27
 16/20 anonim ***** válasza:
61%

Irreális és felháborító.

Egyrészt a műanyag palackok árát megfizetjük, benne van a termék díjában. A betétdíj csak környezetvédelmi okokból lenne indokolt, ezt támogatnám is, de erről szó sem esik. A plusz bevételeket dugják fel maguknak.

Másrészt a megrongálódott palack esete... Egy üvegen oké a betétdíj, az arányos is az üveg előállításával, valamint az tartós.

De egy 2 forintos palackra miért fizetnék 30 forintot? Ráadásul be sem horpadhat, majd persze, külön fordulok kettőt autóval a felfújt üres palackokkal, meg tárolót is építek. Mert azért itt nem arról van szó, hogy a fél literes palackból megiszom a kólát és be is dobom az automatába, hanem arról, hogy bevásárol az ember a családjának egy hónapra (például rokonoknál vidéki faluban a spájzban több rekesz üdítő van, mert nem minden nap jutnak el olcsó helyre bevásárolni).

Támogassák csak tovább a szelektív hulladékgyűjtést, annak legalább van értelme. Persze nem az utcainak, amit kiborogatnak a rászorulók, hanem ami társasházakban megtalálható például.

2013. máj. 3. 09:50
 17/20 anonim ***** válasza:
58%

mert a 2forintos palack feldolgozása 5forintba kerül a környezeti károk, pedig felbecsülhetetlenek ... Mellesleg arról senki se írt, hogy ez a plusz bevétel hol fog megjelenni ... amit írtál az csak feltételezés ..

Támogatom több módon is eljuthat a fogyasztóhoz a napi palackos víz , ilyen árak mellett pedig a betétdíjas termékek megjelenését eredményezheti, ami szintén támogatandó.

én teljesen feleslegesnek látom, azt hogy napi víz igényem kielégítéséhez szemetet kell vásárolnom, amiért szintén fizetnem kell ,hogy elvigyék ...

2013. máj. 3. 10:03
 18/20 anonim ***** válasza:
61%
Nem tudom eljutott -e hozzád az az üzenet, hogy visszakapod a betét díjat. Ha veszed a fáradságot és visszaviszed a boltba a szemetet ...
2013. máj. 3. 10:05
 19/20 anonim ***** válasza:
88%
Több lesz az mint 30 ft, az éves regi díj a gyártónak meg a visszavásárlás rendszerének kiépítése is benne lesz az árban, és ezt nem kapod vissza. Mondjuk én támogatnám, ha: ez tényleg elősegítené, hogy ne legyen annyi palack szétszórva, többet hasznosítanának újra. Csak szerintem nem most kéne még több pénzt kivonni a gazdaságból.
2013. máj. 3. 10:05
 20/20 anonim ***** válasza:
AjóQanyjukat. Ennyi.
2013. máj. 3. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!