Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti itthon dolgoznátok 220...

Ti itthon dolgoznátok 220 ezerért vagy Ausztriában 500-ért?

Figyelt kérdés

Ezek nettó összegek. A munkakör ugyan az, a szállást mindkét esetben állják. Utóbbinak a hátránya, hogy csak hétvégente tudnék hazajárni.

Ti melyiket választanátok?

2013. máj. 2. 19:54
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

Pedig a 200 ezres fizut, amit mondtam, alsó határnak szántam. És igen, ennyit és még többet is megadnak olyan szakemberért, amiből (és ahol) hiány van. Multinál például 400-at is hallottam már (más kérdés, hogy az ilyen munkák dögunalmasak és kevés fejlődési lehetőséggel bírnak, így az informatikusok nagy része végül kisebb cégeknél köt ki).

Ha felétek nem ez a helyzet, annak két egymást nem kizáró oka lehet. Vagy rossz régióban vagytok (pl. Kelet-Magyarországon egy fokkal rosszabb a helyzet), vagy nem elég rugalmas a képzettségetek.

Mérnökökről keveset tudok, róluk nem nyilatkozom.

2013. szept. 2. 17:34
 32/35 anonim válasza:

Előttem írónak:

Légyszives sorolj már fel kérlek legalább 5 (azaz öt) olyan céget ahol 2k fölött adnak csak úgy "mert újdonc informatikus vagyok". Nekem van ismerősöm, ha kell egy komplett oszály, én ugyan nem, de Ők se vitték hú, de sokra az informatikával. Ismétlem: külföld, és/vagy csóko ismerős által berakott helyeket leszámítva. Slussz, pont.

Mellékesen megjegyezném, hogy pesti vagyok és szerintem, most tök lényegtelen az ország keleti pontja, pesti, vagy nyugati pontja, ha már 3000 km-ert utazott a cég azért hogy ide leverje sátrát, tök mindegy hogy 200 vagy csak 180. Az +/-10%. De nem 120 helyett 220 azért mert mondjuk egy nyíregyházai csak 120 ugyan az, ha Pesten lenne meg kettő fölött kap... Jó Én elhiszem és aláírom, hogy egy pesti és nagyvárosi jobban keres, mint egy messzi vidéki, de azért a majdnem dupla akkora különbségek nem hiszem, hogy volnának. Maximum kevesebb a munka, de sokkal nem olcsóbb. Mellesleg Én nem hiszek már abban, hogy ma egy cégnek olyan jól megy, hogy rögtön 2 kiló fölött dobálja a pénzt akármilyen kezdőknek. Ha meg megy, (márpedig megy) akkor nyílván lesz annyi esze, hogy előbb kihirdeti nettó max 120-140 ért és hidd el lesz neki előbb utóbb sok jó és olcsó munkaerő. Ebből van a legtöbb számomra ez az ún: "divatcégek" éppen amire kínálat van a piacon arra specializálódtak, hajrámunkával a legröcidebb idő alatt a legtöbbet szakítani mindenről és mindenkiről. Az olyan cég amit itt Te és Mások felsoroltak, azok 1:1000-hez arányban léteznek az országban hébe-hóba elvétve egy-egy helyen. Szóval elég ritka és Én úgy érzem, hogy ezred százaléknyi eséllyel megtalálom a

-közeli

-jól fizető

-nem csaló, nem trükközgető

-nem 3 hónapos

-nem hajrámunkás

-család barát céget

az túl kevés ahhoz, hogy itt ebben az országban neki álljak dobálózni mindenféle csir-csáré önéletrajzokat nem beszélve arról, hogy a jól bemelegedett széken ülő HR-esek jókat kacarásszanak és közbe csörömpölve kutyulják kávésbögréjüket csipás szemmel -olvasva az én és sok más próbálkozó, normális szakvégzettséggel rendelkező ember- kreativitását, ötletszerűségét.

Úgyhogy marad a "lantot leteszem" büszkeséget félre rakom. Be fogom a szám: aki marad az csinálja meg helyettem az itthoni munkámat 120-140 ért. Persze sajnálom, mert amit szerettem volna, az nincs értékelve. Úgyhogy amint lesz lehetőség és pénz go külföld, és ha kell építkezésen leszek szófogadó pincsi kutyus 300 ezerért sem mint itthon "röhej szaki".

2013. szept. 3. 20:54
 33/35 anonim ***** válasza:
Itthon dolgozok jelenleg,havi kb 110 nettóért.Külföldön több macerával,bizonytalansággal,átverésekkel lehet,hogy többet kaphatnék-vagy nem.De jól megvagyok itthon is ekkora fizuból,nem vágyok luxus körülményekre,így aztán a saját hazám és népem tökéletesen megfelel nekem.Mellesleg ilyen alapon mindenki elhagyhatná a hazáját,ahol nem keresnek annyit mint egy nyugatabbi államban,az orosz is mehetne mindenfelé,stb,mégis van bennük annyi öntudat,hogy tudják,hogy egy hazájuk van,amit bajok esetén sem hagynak magára!Emiatt viszik is valamire,szemben sok szolgalelkű,pénzorientált hazátlan magyarral!
2013. szept. 4. 16:52
 34/35 anonim válasza:

Röviden:

ha valami szar, márpedig szar, akkor tűrjem el évekig évtizedekig, hogy némely réteg (úgy 10-ből 1 ember) annyi pénze van, mint a szemét és ő irányítja nem tudom hány család életét.

Politika: Ő általa, hogy ha be vagy jelentve 160 ezerre és ebből kapsz 100-at jó esetben (ez kbb 33 % !!!) majd a nettó fizetésedből vásárolsz bruttó termékes értékekek. Akkor most nyeljem le azt, hogy ez "jóígy külföldön is szar meg átvernek" Hát bakker. Itthon ugyan úgy -ha akarod, ha nem- átfognak verni.

Nettó fizetés -bruttó árakért vásárolsz. Miért, hol más országban van ez?

Szerinted ez jó így? Utánna b..szhatom hogy Magyaroszágot, ha az ország szarik rám (akik mögötte vannak) és ne aggódj most ezzel nem csak a politikusokat szídom. Ez mindenkinek szól. Miért? Mert amint picit nyeregbe ül az ember mások felett, már is elkezd főnökösködni és egymást kitúró üzemmódba átváltva, csak önös érdekeket képviselve fog élni és iránítósdit játszani.

Ez a magyar mentalitás.

Élj csak itt, és tűrd el, addig jó míg egyedül/nincs nagy igény: majd ha szeretnél 1-2 gyermeket a közel jövőben minden nap értesd meg velük ugyan ezt, hogy drága a tankönyv, az étkeztetés, az öltöztetés, a közmű, a fűtés és akkor majd kíváncsi leszek mennyire fogsz tapsolni a "száztízezredért"

Bocsáss meg ha most személyeskedő, és túl nyers/sértő voltam. De ez az igaság.

2013. szept. 5. 19:52
 35/35 anonim válasza:
Menje’ kolbászból van a kerítés 🤦🏼‍♀️
2021. ápr. 2. 09:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!