Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti itthon dolgoznátok 220...

Ti itthon dolgoznátok 220 ezerért vagy Ausztriában 500-ért?

Figyelt kérdés

Ezek nettó összegek. A munkakör ugyan az, a szállást mindkét esetben állják. Utóbbinak a hátránya, hogy csak hétvégente tudnék hazajárni.

Ti melyiket választanátok?

2013. máj. 2. 19:54
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
46%
Csakis itthon akarok dolgozni,mégha féláron is.Nekem az osztrák nem fog pattogni.
2013. máj. 4. 14:20
 22/35 anonim ***** válasza:
36%
Nagyon jókat nevetek az előttem írókon, akik "nem lesznek az osztrákok kutyái" :DDDDD hát akkor jó egészséget itthon a minimálbérhez meg a panelben megöregedéshez, ti kakastollas kalpagú Urak :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD elhiszem én, hogy mindenki azt tartja normálisnak, amiben felnőtt, de higgyétek el: Ausztria (sőt Horvátország és Szlovénia is) kb. ezerszer élhetőbb hely, mint ez a putri, amit sajnos a hazámnak kell neveznem.
2013. máj. 4. 15:25
 23/35 anonim ***** válasza:
45%
Hát b@szki, ha 220-as nettó bér lenne itthon, szerintem azoknak a 95%-a nem is ment volna el, akik amúgy leléptek.
2013. máj. 7. 16:28
 24/35 kissziti válasza:
37%
MAGYAR VAGYOK! SZÍVET CSERÉL AKI HAZÁT CSERÉL!
2013. máj. 7. 17:53
 25/35 anonim ***** válasza:
59%
Én egyértelműen Ausztriát választanám. És még akkor is, ha itthon 500-at adnának a szakmámban (amit nem fognak) meg kint is.
2013. máj. 8. 11:15
 26/35 anonim ***** válasza:
100%
Ausztriának a legnagyobb része a határ közeléből könnyen elérhető autóval, szóval jó eséllyel még ki sem kellene költözni az országból az ottani dupla fizetésért. 500 ezerből meg bőven lenne pénz benzinre.
2013. máj. 17. 21:13
 27/35 anonim válasza:

Először is. Milyen munka az aki itthon tud keresni 220-at de kinnt ezért csak legfeljebb 500-at kap? Az elég béna valljukbe őszintén. Miért? Mert az itthoni álomfizu az elmondom nektek, hogy kettő-kettőhúsz körül van. (közép-felső vezető, vagy valami mérnők/fejlesztő alkalmazotti viszonyban) Namost akit kint fognak alkalmazni, ugyan ezért a munkáért csak 500 ezerért az meg is érdemli, hogy a komoly szakmai hozáértését odaadja "fillérekért" ez persze relatív- de ha jó az osztrákot ezzel is gazdagítani olcsó munkaerővel, akkor egészségére!

Gondolom a kérdező ha már itthon ekkora fizuja van és nem berakott csókos (tehát tanult a pozicióért) akkor pár főiskola és német nyelv tárgyalóképes ismerete van mögötte ami azt jelenti, hogy ezzel a tudással minimum 800.000-1 Millió közt kéne tudjon keresni. Márcsak azért is mert egy mosogató keres 300-350-et aki tud picit németül és talpraesettebb az semmi szakma csak német tudás nélkül keres annyit mint majd te a komoly szakmáddal.

Másik dolog csak egy kis emlékzettető, miért jó itthon élni:

---munkanélküli járulék:

9 hónap...6 hónap...3 hónap... majd újjabb divat szerint már csak alig két hónapig jár (nehezen adják és keveset)

---BKK vonaljegy 270ről indult.... 310Ft... 350Ft... bérlet díjak emelkedése. Köszönjük

---Taxisok totál átrendezése, ezzel újjabb milliárdok valaki/valakik zsebébe (átsárgáztatás, 10éves fiatal nagyméretű autó stb) hagy dögöljön éhen az aki ezt akarta folytatni, vagy ez vélett lízingel igaz? Köszönjük.

---BKK (fideszes ág) vezérigazgatója: Vitézy Dávidka 6 milliós fizetése. Köszönjük.

---Gázár támogatás -megvonás. Köszönjük.

---Havi több, mint 6 ezer forintos TB járulék fizetés és cserébe ruppót nem érő szolgáltatást kapsz (mert mindenért ugyan úgy fizetned kell)

---Tüdőszűrés 35 év alatt valamikor ingyen volt.... már 900Ft... 1700Ft... (nézd meg mekkora sor áll az sztkban) Köszönjük.

---Viktorék hatalomra kerülésén 3 ezer Mrd Forint (magénynyugdíj ptár.)csak úgy a "semmibe" veszett el... Köszönjük.

---Oktatási rendszer átalakítás és ezzel való trükközgetés (újjabb milliárdok valakik zsebébe). Köszönjük.

---Trafikmutyi bevezetés. (hát ezt se kell taglalni) Köszönjük.

---Cukorgyár, MALÉV és egyéb honos iparágak megtépázása, eladása, felszámolása NEM SEGÍTÉSE. Köszönjük.

---Csipszadó, bankadó, tranzakciós adó, telefon adó. Hurrá. Mind kin szedik ezt be? Hát persze. Köszönjük.

---Lengyel barátainkat utaztatás busszal Budapestre, hagy tapsoljanak: van ingyen sör, virsli! Hát nemde? Én is elmennék Varsóba tapsolni, növelni a tömeget. Azt szarnék az ottaniakra, ki és milyen a kormányfő.

Nekem ez alatt a három év alatt ANNYI BOSSZÚSÁGOT okozott már ez a mostani kormány és bandája, hogy azt hittem ennél botrányosabb már nem lehet! Aki pedig nem hiszi, menyjen nézzen utánna ezek megtörtént esetek! És most lehet itt jókat filozofálni azon, hogy hát ez nem is így meg javunkra van meg mit tudom én jönni ilyesmivel, hogy IMF hitel visszamondás meg "Magyarország jobban teljesít" dumákkal. Ki a szart érdekel? A kenyér nem olcsóbb, a benzin és a Forint drágult, fizetések évek óta nem emelkednek, a hiteleket, és a tartozásokat alig tudjuk fizetni. Akkor ki a sz..rt érdekel a "parasztvakítás" ?

A témára pedig vissza térve kérdezem a kérdezőt és ezzel egyben válaszolok is minden kételkedőnek:

AAKKAARRSSZZ KÖÖÖÖÖRSZAKÁÁÁLLT?

.....

..........akkor marajd itthon!

2013. aug. 29. 11:53
 28/35 anonim ***** válasza:

"Mert az itthoni álomfizu az elmondom nektek, kettő-kettőhúsz körül van. (közép-felső vezető, vagy valami mérnők/fejlesztő alkalmazotti viszonyban"

Nem éppen. Egy pályakezdő alapszakos informatikus kap 200-at.

2013. aug. 29. 14:35
 29/35 anonim ***** válasza:

Mérnök, fejlesztő 200-220-t? Gondolják ezt a nem mérnök/fejlesztők...

Bsc-vel feketézve esetleg, mesterrel, úgy, hogy 2-3 év gyakornoki tapasztalat van a képzés ideje alatt egy infómérnök kezdőfizuja béralku előtti(!) ajánlatban nettó 350 körüli, már ha valami értelmes, big datahoz értő személy, nem szaros Javazó hülyegyerek.

2013. aug. 29. 15:17
 30/35 anonim válasza:
Érdekes, az én is merőseim alig találnak, vagy ha találnak ilyen szaros 120-140 ezres munkákat (közép-felsőfokú végzettségekkel informatikai szakon). Azért mert éppen kifogtad a háromszázezres fizut az nem feltétlen jelenti azt, hogy minden olyat végző ember el tud helyezkedni 2-3 kilókért. A 2-3 kilós meló vagy csókos vagy 1:1000 arány. Azért nem hiszem, hogy pl Solectron, Flextronics, Jabil, Nokia, Samsung majd itt patottogtatja a "sormunkást" vagy akár bennt ülő mérnököket 200 fölött. Mikor annyi van belőlük (és valljuk be egész jó munkások) akik elvállalnák még 180 ért is.
2013. szept. 1. 12:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!