Miért azok az emberek hagyják el az országot, akik itthon is jól keresnének?
"A mentalitásunk akadályozza a gazdasági fejlődést, és a gazdaság állapota okozza (többek közt)a mentalitásunkat."
Érdekes, azzal a fene mocskos magyar mentalitással és teljesítménnyel Nyugat-Európában elég szép összegeket lehet keresni...
Ennyi erővel aki rosszul járt az egykulcsossal, az egyből ellenzéki lett, aki meg jól, az fideszes?
Ez hülyeség.
Lehet, hogy a legtöbb embert CSAK a zsebe érdekli, de azért nem mindenkit. A dolog összetettebb.
Itt az a legnagyobb baj, hogy nem fizetik meg a dolgozó embert. A vállalkozó százmilliókat rak zsebre évente, csak a munkásainak ne kelljen tisztességes bért fizetni, robotoljanak csak 80 ezerért a parasztok.
Közben meg az államadósságunk kétszerese (kb. 50 ezer milliárd Ft) csücsül érintetlenül külföldi off-shore számlákon, az a pénz, aminek a magyar emberek zsebében lenne a helye a kemény munkájukért és ha ezek az emberek tudnának vásárolni, akkor talán lenne hova termelni és munkahelyeket teremteni Magyarországon.
"Magyarország nem Nyugat-Európa. Soha nem is lesz az. Sem földrajzilag, sem kulturálisan, sem mentalitásban, sem gazdaságilag. Soha. Lényeg, hogy a térségben jól szerepeljünk (Ausztria vonaláig) Így alakultak a dolgok. Az igények itthon magasak, de azzal nem számolnak, hogy hol is vagyunk. Ne akarjunk itthon belga, német színvonalat. Sajnos nem lesz az.
Nem, én nem feltétlen 2600-3000 euros építész nettóra hegyezem magam. De amikor 120e ret ajánlanak az maga a vicc, válság ide vagy oda. Nyilván az ország teljesítő képessége nem áll ott és nem is fog. De ezért nem én vagyok a felelős, és semmivel nem vagyok rosszabb mint egy német vagy belga stb stb. Legalább azt a 4-450e res nettót elvárnám. És igen, ahoz hogy tartósan fenntartható legyen a magyar gazdaság , ahoz egy gazdasági irányváltás után legalább egy 200e res nettó minimálig el kellene jutni.
" Egy mérnököt, CNC forgácsolót itthon is jól megfizetnek."
Mérnökként 130 nettót keresek. 2 év tapasztalattal. 70-80 a rezsi. Miért megy el bárki is, nem értem...?? :((
CNC-s 350 ezret? :O
10 év tapasztalattal. Na és ezért mennek külföldre. Ma aki CNC tanfolyamra megy, a fele legalább már úgy készül, hogy elhagyja az országot. Sőt, a tanfolyamokon hirdetik a német cégek hogy német nyelvtudással tudnak munkát biztosítani.
Én az informatikával egy elég versenyképes szakmát választottam, de erősen fontolom, hogy itt hagyom az országot, vagy ha nem is megyek el, csak valami nemzetközi cégnél tervezem a további munkát.
Hogy miért?
Mert sokkal több a lehetőség és sokkal jobb a légkör.
A tipikus magyar "dögöljön meg a másik tehene is" mentalitásból már nagyon elegem van.
"Mert ők beszélnek nyelveket . Egy JOLL kereső mérnők meg kap anyit amenyit a szomszéd országban a minimálbérél dolgozo gyorsétermi mosogató. És itthon egy Felsőfokú müszaki képzés elvégzése után istentelen régota nem kapok a szakmámba munkát "
Igen ezért tart itt az ország, egy felsőfokú képzésed van, de két szót nem tudsz helyesen leírni. És ilyen majmokból van rengeteg, az asztalt csapkodjátok, közben meg a neveteket se tudjátok leírni.
Bravó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!