Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért azok az emberek hagyják...

Miért azok az emberek hagyják el az országot, akik itthon is jól keresnének?

Figyelt kérdés
Mérnökök, informatikusok, képzett/versenyképes szakmunkások...
2013. ápr. 24. 19:09
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
100%

"A kérdező kommentje:

Pl. üzemmérnökök simán hazavisznek bruttó 350-400-at vagy többet is. De szerintem a CNC-sek is.

Ember!

Nem lehet egy komplett ország munkaereje 4-5 jó szakma képviselője. Már csak azért sem mert ahogy túlkínálat jelentkezik egyből zuhan az érték.

Amúgy pontosan ezen a logikai úton jutunk el a megoldáshoz! Amire nyugaton igény van, abból értelemszerűen hiány. Ha elmennek innen oda, akkor itt is hiány lesz és az élénkülő kereslet emeli az értéket.

De ez nem azt jelenti hogy csak az itthon is jól keresők mennek el, ez legfeljebb feltűnő. Én dolgoztam néhány helyen szerte az Eu ban, és az a véleményem hogy nem a szakma az elsőrendű szempont. "Bár a bérezés tekintetében nagyon éles" Hanem a nyelv ismeret. Ha jól beszélsz és legalább minimálisan írsz és olvasol az adott nyelven, akkor 99% hogy találsz munkát, ha nem vagy nagyon válogatós. Ha van benned némi kitartás, akkor 1 éven belül viszonylag jó munkát találsz ami jellegében és a jövedelmezőségében is egy erős átlagos az adott országban.

2013. ápr. 24. 20:05
 22/47 anonim ***** válasza:
5%

"A kérdező kommentje:

19:57

Egy kormányt nem csak gazdaságilag kell megítélni.

Ez csak egy szelete az egész kormányzásnak."

Csak gazdaságilag lehet, a többi az már ideológia.

Itt az oldalon sokan ebbe a posványba csúsznak és gazdasági kérdésekbe is belekeverik, "ostobán"!

Viszont az átlag magyar az nem ennyire "politikus "alkat és a gazdasági szempontos sokkal jobban motiválják.

2013. ápr. 24. 20:08
 23/47 A kérdező kommentje:

Szerintem a legtöbb országban nem csak az adózás, pénzügyek, hitelek érdeklik az embereket mint kormányzási szempont. Ennél tágabb a világ.

De ez már off, nem ide tartozik.

2013. ápr. 24. 20:11
 24/47 anonim ***** válasza:
0%
Mert rendkívül ostobák.
2013. ápr. 24. 20:12
 25/47 anonim ***** válasza:
100%

"Pl. üzemmérnökök simán hazavisznek bruttó 350-400-at vagy többet is. De szerintem a CNC-sek is."

Bruttó 350 ezer forint az jelenleg nettó 230 ezer forint, ami 295 forintos euróval számolva kb. 780 euró. Ez a 780 euró jóval kevesebb, mint mondjuk az osztrák minimálbér. Ergo azt állítod, hogy az osztrák minimálbérnél jóval kevesebbet kereső mérnök jól keres. Ráadásul, ha kimegy nyugatra az említett mérnök a szakmájában elhelyezkedve, akkor közel sem minimálbért fog keresni.

Általános tévhit ma Magyarországon, hogy a bruttó 300-400 ezer forintos bérek nyugati színvonalúnak számítanak. Magyar viszonylatban jók, ezt kár lenne megkérdőjelezni, de nyugati összehasonlításban nagyon kevésnek bizonyulnak.

2013. ápr. 24. 20:13
 26/47 A kérdező kommentje:
Magyarország nem Nyugat-Európa. Soha nem is lesz az. Sem földrajzilag, sem kulturálisan, sem mentalitásban, sem gazdaságilag. Soha. Lényeg, hogy a térségben jól szerepeljünk (Ausztria vonaláig) Így alakultak a dolgok. Az igények itthon magasak, de azzal nem számolnak, hogy hol is vagyunk. Ne akarjunk itthon belga, német színvonalat. Sajnos nem lesz az.
2013. ápr. 24. 20:17
 27/47 A kérdező kommentje:
Ez egy ördögi kör. A mentalitásunk akadályozza a gazdasági fejlődést, és a gazdaság állapota okozza (többek közt)a mentalitásunkat. Oda-vissza játék. Kijutni eddig nem jutottunk, és valószínűleg nem is fogunk.
2013. ápr. 24. 20:19
 28/47 anonim ***** válasza:
Értem, amit írsz, de amit én írtam, az is nagyon logikus, ne tartsuk már az általad említett béreket olyan hű, de jónak, ne tartsuk már valami megmagyarázhatatlanul furcsa dolognak, hogy vannak, akik ilyen bér megkeresése ellenére is elmennek az országból.
2013. ápr. 24. 20:19
 29/47 anonim ***** válasza:
3%

"Szerintem a legtöbb országban nem csak az adózás, pénzügyek, hitelek érdeklik az embereket mint kormányzási szempont. Ennél tágabb a világ.

Nem barátom, hanem a saját zsebe.

Csak hogy a gazdasági helyzettől függ hogy a zsebe milyen nehéz!

Tisztán látszik hogy a maszopos libsis riogatással már nem igazán foglalkoznak az eberek, de ha nem kerül az asztalra kolompír leves az elég kényes téma.

A Fidesz sokat tanult, és tudja hogy amin változtattak a gazdaságban, annak van egy bizonyos kifutási ideje.

Ezért kellene a hasznos apró hétköznapi aktualitások.

És lőn a rezsicsökkentés. Ez minden igényt kielégít.

Az egyszerű nép számára jól hangzik, és a zsebe is megérzi pozitívan. A retorika hogy értetek harcolok.

És igen, mind ezt úgy hogy a gazdasági hatásai is kedvezőek, még ha nem is tetemesek. De amit a multiktól beszed abból bizony fogyasztás lesz.

Én Jobbikos vagyok, de amit lehet díjazni azt felesleges köpködni. Jól csinálja a Fidesz, és ez lehet hogy fáj a balibeknek de sajnos nem kellett volna elQrni.

Én elégedett vagyok a Jobbikkal mert egyre több helyen alakítja a kormány értékeit egyre több dolgot derít ki, kutat matat mint a vadász kopó, és ennél több nem várható el ellenzékből.

2013. ápr. 24. 20:22
 30/47 anonim ***** válasza:
100%
Talán azért, mert mégsem keresnének annyira jól...
2013. ápr. 24. 20:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!