Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nagy baj hogy engem az egész...

Gelazso kérdése:

Nagy baj hogy engem az egész mondva csinált Trianoni probléma hidegen hagy? Mire jó ez az egész felhajtás?

Figyelt kérdés
Sok külhoni magyart ismerek, akiket kevésbé érdekel ez az autonómoia dili, mint pár hazai "NAGY" magyart.
2013. ápr. 18. 22:36
1 2 3
 11/28 poiu ***** válasza:
73%
Nem voltunk nagyhatalom. A kiegyezés után kicsit több önállósággal, de a monarchia alárendelt állama volt magyarország. A magyarok aránya 50% alatt volt.
2013. ápr. 20. 08:56
 12/28 anonim ***** válasza:
60%

Elég nagy baj hogy hidegen hagy hiszen egy 920 éves történelmi területről beszélünk amit igazságtalanul daraboltak szét, hála a szerbeknek akik miatt kirobbant a háború és akik miatt be kellett szállnunk.

Azért volt igazságtalan mert az etnikai határokat magyar szempontból figyelembe sem vették de bezzeg a románoknak meg a többinek volt követelése, akkor nekünk miért nem lehetett?

Ja és volt olyan terület ami színmagyar volt akkor is Pl: Felvidék, de nem ezt nem kell figyelembe venni minek is.

Az volt a lényeg hogy minél nagyobb területet kapjanak az antant hatalmak, az nem volt lényeges hogy színmagyar-e vagy nem.

Az autonómia nem lenne egy rossz ötlet, de az ha visszaszereznénk az még jobb lenne mert javítana a gazdaságon, meg még a termelést is megkönnyítené, és a lakosság száma is nagyobb lenne, ja meg sok terméket nem külföldön hanem itt is gyártanának M.on.

Az is furcsa azért hogy a szövetségesünk Ausztria is kapott területet de hogy miért ezt még most sem tudom, hisz elvileg szövetségesünk volt.

Csak mondjuk ehhez hogy visszaszerezzük kellene hadseregfejlesztés, és a gazdaság fellendítése.

Biztos hogy vissza fogjuk szerezni nem is olyan sokára csak akik negatívan látják és elítélik trianont azok maradjanak külföldön nem kell ide visszajöjjenek egyáltalán mert azok nem vallják magukat magyarnak.

Én elítélem trianont mert igazságtalan volt, mondhat bárki bármit ez az igazság, mert egy országot nem lehet csak úgy szétdarabolni.

Na de nem baj meg fogják ők még ezt szívni nem is kicsit, majd mikor trianont felülvizsgálják és rájönnek hogy igazságtalan akkor lesz ám szívás mert akkor mindent vissza kell hogy adjanak, de sztem meg anélkül is vissza fogjuk szerezni, hazánk régi területeit, és megint lesz Nagy-Magyaroszág tengerparttal együtt.

Hajrá magyarok, éljen a haza!!!!!

2013. ápr. 23. 08:38
 13/28 poiu ***** válasza:

Muramista! 1526. augusztus 29-én volt a mohácsi csata. Nem sokkal később M.o. 3 részre szakadt. Erdély a törökök kiverése után sem egyesült.

A Felvidék (ami = mai Szlovákia) sohasem volt színmagyar. A déli része igen, a nagy része soha. Abban egyet értünk, hogy igazsságosabb és ezért hosszabb távon megnyugtatóbb lett volna az etnikai összetételt jobban figyelembe venni. Nem tették, mert ezzel az utódállamok nagyon gyengék lettek volna (pl. a vasútvonalakat fontosabbnak tartották). Kérdező: menj el egy hetes székelyföldi túrára.

2013. ápr. 24. 07:43
 14/28 anonim ***** válasza:

Muramista! 1526. augusztus 29-én volt a mohácsi csata. Nem sokkal később M.o. 3 részre szakadt. Erdély a törökök kiverése után sem egyesült.

A Felvidék (ami = mai Szlovákia) sohasem volt színmagyar. A déli része igen, a nagy része soha. Abban egyet értünk, hogy igazsságosabb és ezért hosszabb távon megnyugtatóbb lett volna az etnikai összetételt jobban figyelembe venni. Nem tették, mert ezzel az utódállamok nagyon gyengék lettek volna (pl. a vasútvonalakat fontosabbnak tartották). Kérdező: menj el egy hetes székelyföldi túrára.

Az összes, Kárpát medencében élő nagy nép közül a magyarság volt először jelen, ráadásul államalkotó népként.

Induljunk ki abból, hogy a Kárpát-medence jelentős része gyakorlatilag LAKATLAN volt: a hegyek, árterek, gyepűvidék.

Ezekre a LAKATLAN, hegyi területekre költöztek be a szlovákok és a románok.

Ma is ott van tömbmagyarság, ahol ezer éve is laktak emberek és csak ott van színromán, színszlovák rész, ami pár száz éve még lakatlan volt, ergo ez is bizonyítja, hogy sokkal később jöttek és nem igaz a dák-román meg nagymorva blabla.

A Erdély és Felvidék azért nem volt színmagyar terület, mert sok betelepített német élt a városaiban.

A tótok a 13. században jöttek át a hegyeken.

2013. ápr. 24. 09:49
 15/28 anonim ***** válasza:

"Az összes, Kárpát medencében élő nagy nép közül a magyarság volt először jelen, ráadásul államalkotó népként."

Na és akkor mi van?

2013. ápr. 24. 23:18
 16/28 poiu ***** válasza:
A tótok a 13. században jöttek át a hegyeken, de még ezelőtt az ő tiszteletükre nevezték el Visegrádot "magasabb várnak" szlávul.
2013. ápr. 25. 07:26
 17/28 anonim ***** válasza:

"Na és akkor mi van?"

Illene tudnod, hogy a határhuzogatásnál komoly érv az ún. történelmi-elv.

Ezért gyártanak magukat fantasy-történelmet a tótok, oláhok, rácok és ukránok.

Történelmi-elv alapján kapták meg a zsidók Palesztinát, ugyanis törpe minoritás (pár tízezer fő) voltak a területen. Tehát etnikai elven soha sem kaparintották volna meg Palesztinát.

Csupán ennyi.

Persze nem muszáj tájékozottnak lenni a történelemben és nemzetközi jogban...

2013. ápr. 25. 11:45
 18/28 anonim ***** válasza:

"Illene tudnod, hogy a határhuzogatásnál komoly érv az ún. történelmi-elv."

A történelmi-elv legtöbbször csak ürügy, de ha valódi ok lenne, akkor sem értenék egyet vele.

Még egyszer megkérdem: a magyarok voltak itt "először", na és akkor mi van?

2013. ápr. 26. 02:01
 19/28 anonim ***** válasza:

"Még egyszer megkérdem: a magyarok voltak itt "először", na és akkor mi van?"

Megadod a címed, én szépen felkereslek, amíg nem vagy otthon. Mire hazaérsz, én már a kanapédon ülve fogok tévézni, és ha netalántán ki akarnál dobni, arra hivatkozva, hogy ez a te házad, mivel te voltál itt előbb, azt mondanám: na és?

Benne vagy?

2013. ápr. 26. 12:20
 20/28 anonim ***** válasza:

A házamat én vásároltam, az előző tulajdonosától.

A magyarok mit adtak az a Kárpát-medencéért cserébe az előző tulajdonosainak?

2013. ápr. 26. 12:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!