Támogatnátok egy 10 százalékos rezsinövelést január 1-től?
"Azért az nem olyan egyszerű, hogy minden lakásba az EON, az EDF, a GDF és az RWE is beköt 3-4 villanyvezetéket, gázvezetéket és akkor versenyezzenek, ki adja olcsóbban."
Írtam én ilyet?
"Igazából 11,111...%-os emelés kellene a helyreállításhoz, ha valóban 10% lenne a 10% :)"
Korrekt , pontos :)
ennek ellenére én se támogatom a mindent vissza politikát.
nem támogatnám.
de miért kellene 11% 10% helyett?
"Azért az nem olyan egyszerű, hogy minden lakásba az EON, az EDF, a GDF és az RWE is beköt 3-4 villanyvezetéket, gázvezetéket és akkor versenyezzenek, ki adja olcsóbban."
"Írtam én ilyet?"
A piac pontosan a kérdező felvetése miatt nem oldaná meg a problémát. A kiépítendő infrastruktúrát nem lehet többszörözni, ezért nem alakulhatna ki árverseny, hiszen a fogyasztónak nincs választási lehetősége, ráhatása az árakra (max lemondani tudja a szolgáltatást, ami embertelen, de pl. társasház fűtésénél ezt sem teheti meg).
Ezen a piacon szükségszerű a monopólium, és annak káros következményeit elkerülendő: az állam által szorított gyeplő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!