Támogatod, hogy akik nem írják alá a rezsicsökkentési akciót, azoknak 10%-al nőjenek a költségeik?
Szerintem jó ötlet, aki ennyit nem bír megtenni a szipolyozó multik ellen, hogy jobban éljenek, azok fizessenek többet! Akár azokét is, akik aláírják :)
Mit gondolsz?
"eközben nem vetnének ki a csökkenésnél magasabb, annak bevételkiesését fedező különadókat"
Sorold fel ezeket a "különadókat"!
Így hirtelen ami beugrik:
- közműadó (méterenként 100ft-os)
- tranzakciós illeték (pénzlevételnél megemelkedett adó)
- megemelkedett robin hood adó (8%-ról 31%-ra emelkedett az energiaszolgáltatók jövedelemadója)
- baleseti különadó (a balesetbiztosítások drágulása 15-20%-al)
- kiskereskedelmi különadó (pedig én azt hittem, hogy "fúj multik és éljen a magyar kikereskedő...:)
- telekommunikációs különadó
Van még, soroljam? Vagy letagadod?
Cserébe viszont "csökken" a rezsi és díjmentesen főzhetünk pálinkát! Jippííí ...
- biztosítási adó
- adójóváírás kivezetése
- gázártámogatás megszüntetése
- szociális juttatások csökkentése
- a közszférában a munkaterhek növelése és a cafeteria elvétele
Utolsó: te mit nem fogsz fel azon, hogy ha egy vállalatra kivetnek egy adót, akkor az átterheli az egészet a vásárlókra, mert nem engedhet meg magának milliárdos kieséseket?
Hiába a cégeket szivatják ezzel, a végén te szívod meg. A tranzakciós adót is a banknak kellene lenyelnie, de annyit értek el vele, hogy TE fizeted meg minden egyes pénzlevételnél/kártyás fizetésnél/utalásnál...
És nehogy azt merd mondani, hogy igen, mert a cégek ilyen köcsögök, szegény kormányunk nem tehet róla. A kormány pontosan tudja, hogy hol végződik ez. Csak leszarja. És így neked, egyszerű, buta embernek beadhatja, hogy ő a cégeket adóztatja, hogy neked könnyebb legyen. És te el is hiszed...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!