Miért mondják sokan, hogy az EU jót akar nekünk?
A kérdést párttól függetlenül tettem fel.
Szerintem nagyon nem helyes ez az irány ,sem az MSZP módszere , sem a Fideszé.
Véleményem szerint , a magyar termelést kell beindítani , innovációt , fejlődést , ipart.
Azért , hogy az EU teljes értékű tagjai lehessünk és ne csak valami össze "szerelő" ország.
Mert , ha megnézzünk egy magyarországi német multiban dolgozót és egy németországi német multiban dolgozót ,erős a különbség és nem csak a fizetésbeli, hanem maguk a körülmények is.
Persze , ezért a magyar kormányok is a hibások , hogy mindent elnéznek a külföldi multiknak.
Gondolkodjunk ,mi lenne ha Magyarország ismét termelő országgá válna.
Most képzeljük magunkat Németország helyébe(Övüké az EU). "Ha én lennék Németország vezetője , biztos nem örülnék ,hogy Magyarország ismét egy termelő ország lesz ,hisz így a csökkenni fog a külföldi import , ez GDP csökkenést fog eredményezni.Meg kell akadályozni"
Szóval , szerintem vagy legyünk az Eu teljes értékű tagja és ne csicskák , vagy lépjünk ki.
Az a baj , hogy egyik pártban sem látom a motivációt , hogy Magyarország ismét egy értékteremtő ország legyen.
Mindegyik csak alázatos szolgának , "biorobotgyárnak" szánja ezt az országot amelynek a lakóit jól be lehet palizni, és könnyű szerrel rá lehet venni egy kis rabszolga munkára.
Van egy rakás cucc, amit a németek egyszerűen olcsóbban megcsinálnak, kisebb munkával, mégis jobb minőségben. Akkor is, ha megfeszülünk.
Nekünk az EU-ban a saját erősségeinkre kellene rágyúrni, például a mezőgazdaságra, de nézd meg, mit művelnek a gazdák... az államtól várják, hogy megvédje őket a csúnya piactól, a csúnya EU-tól, ahelyett, hogy adaptálódni akarnának. De ugyanez a maradi mentalitás érvényes a kis- és középvállalkozások nagy részére is.
Erre jön a multi, a nagytőke, és megteszi amit az ittenieknek kellene: halad a korral és az igényekkel. Aztán meg ő a hibás és a gonosz, hogy konkurenciát teremt. Ezen kellene változtatni.
meg h nem veszik a magyar élelmiszert.
Ennek egyik oka a négy mancs is.Amit egyes pártok is támogatnak.
Utolsó: ez baromság.
Az EU (EGK) nélkül az európai államgazdaságokat, az USA kiszorította volna a saját piacukról. Ugyanúgy, ahogy Nyugat-Európa minket szorít ki a mi saját piacunkról, csak az USA még egy nagyságrenddel erősebb és produktívabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!