Miért használják sokan a "hónapos" kifejezést a gyermekük életkorát illetően (akár ha már nagyobb is)?
Tényleg nem értem...
Miért jobb az,ha úgy mondja valaki,hogy 38 hónapos? Miért nem egyértelműbb és könnyebb,ha konkrétan annyit mondd,hogy elmúlt 3 éves?
De ugyan ez a helyzet a 1,5-2 éves forma gyermekek szüleinél.
Mielőtt bárki belekötne:nekem teljesen mindegy ki,hogyan használja,csak egyszerűen értelmetlennek találom és logikátlannak.Akkor a szülinapi tortára is a hónap száma kerül?De most komolyan!Elmagyarázza valaki miért jó ez? Vagy csak ez is egy divathóbort?
:/
Egy éves és a 15. hónapos baba között azért elég sok különbség van.
De a 38. hónaposat azt én sem értem, egyszer tényleg volt egy ilyen kérdés, hirtelen azt sem tudtam az hány éves.
Szerintem 3éves korig belefér a hónapozás,utána már én sem értem!:) Azért nagy különbségek vannak egy 1,2,3éves gyerek között!!!
Vagy hogy kéne mondani? Mert nagyon nem mindegy hogy a hogy 1éves azaz 12hónapos vagy 23hónapos ami szintén még 1évesnek számít mert a 2-t még nem töltötte be! És egy 2-3éves gyerek között is óriási különbségek vannak fejlettségben,itt sem mindegy hogy közelebb a 2-höz vagy a 3-hoz! Sőt szerintem ilyenkor fél év is sokat számít!
Másfél éves koráig használom, utána már lehet mondani,hogy másfél éves, vagy két éves lesz két hónap múlva.
Nemrég itt olvastam egy kérdésnél,hogy 33 hónapos gyerek! Hát azért hirtelen el kellett kezdenem számolgatni,hogy mi van! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!