Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért használják sokan a...

Miért használják sokan a "hónapos" kifejezést a gyermekük életkorát illetően (akár ha már nagyobb is)?

Figyelt kérdés

Tényleg nem értem...

Miért jobb az,ha úgy mondja valaki,hogy 38 hónapos? Miért nem egyértelműbb és könnyebb,ha konkrétan annyit mondd,hogy elmúlt 3 éves?

De ugyan ez a helyzet a 1,5-2 éves forma gyermekek szüleinél.

Mielőtt bárki belekötne:nekem teljesen mindegy ki,hogyan használja,csak egyszerűen értelmetlennek találom és logikátlannak.Akkor a szülinapi tortára is a hónap száma kerül?De most komolyan!Elmagyarázza valaki miért jó ez? Vagy csak ez is egy divathóbort?

:/

2013. jan. 29. 22:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát én 2 éves kor alatt még el fogadom, bár nem használom. De épp nem rég írta valaki egy fórumon, hogy 63 hónapos a gyereke, na azon már kiakadtam.
2013. jan. 29. 23:00
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Egy éves és a 15. hónapos baba között azért elég sok különbség van.

De a 38. hónaposat azt én sem értem, egyszer tényleg volt egy ilyen kérdés, hirtelen azt sem tudtam az hány éves.

2013. jan. 29. 23:02
 3/15 A kérdező kommentje:
Ezek szerint nem csak én lepődtem meg rajta. :)
2013. jan. 29. 23:03
 4/15 anonim ***** válasza:
91%
szerintem 2 év alatt teljesen normális ha hónapot mond!!!Legalábbis nekem!! Meg hát 18 hónapig szokták sokan mondani mert hogy akkor van az utolsó oltás!!!De 2 év felett már szerintem is hülyeség!!!Még az jól van hogy úgy mondja 2 éves és 3 hónapos de hogy 63 hónapos az már meg milyen!! :)
2013. jan. 29. 23:05
 5/15 anonim ***** válasza:
87%
Az én fiam 2 hónapos koráig volt "hetes", másfél éves koráig lesz "hónapos".Szerintem tovább nincs értelme "hetesnek" meg "hónaposnak" számolni.
2013. jan. 29. 23:05
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Másfél éves a lányom. Mostanában már a másfél évet használom, de amikor kisebb volt akkor én is azt mondtam, hogy 10-11-12 hónapos. Azért használtam így, mert ilyenkor még hónapról-hónapra fejlődnek. Szerintem 2 éves kor után már nem fogom használni, 38 hónapot meg pláne.
2013. jan. 29. 23:20
 7/15 anonim ***** válasza:

Szerintem 3éves korig belefér a hónapozás,utána már én sem értem!:) Azért nagy különbségek vannak egy 1,2,3éves gyerek között!!!

Vagy hogy kéne mondani? Mert nagyon nem mindegy hogy a hogy 1éves azaz 12hónapos vagy 23hónapos ami szintén még 1évesnek számít mert a 2-t még nem töltötte be! És egy 2-3éves gyerek között is óriási különbségek vannak fejlettségben,itt sem mindegy hogy közelebb a 2-höz vagy a 3-hoz! Sőt szerintem ilyenkor fél év is sokat számít!

2013. jan. 30. 00:06
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Lehet azt mondani, hogy 2 1/2 vagy 3 lesz, vagy most volt 2.
2013. jan. 30. 00:11
 9/15 anonim ***** válasza:

Másfél éves koráig használom, utána már lehet mondani,hogy másfél éves, vagy két éves lesz két hónap múlva.

Nemrég itt olvastam egy kérdésnél,hogy 33 hónapos gyerek! Hát azért hirtelen el kellett kezdenem számolgatni,hogy mi van! :)

2013. jan. 30. 05:53
 10/15 anonim ***** válasza:
Én kb. másfél éves kora óta csak annyit mondok, hogy másfél éves. hmmm... bocs, nem tudok érdemben válaszolni
2013. jan. 30. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!