Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nemsokára megszületik a...

Nemsokára megszületik a kistesó, a nagyobb addigra két éves és két hónapos lesz. Sokan irják itt, hogy a napi rutin sokban megkönnyiti a helyzetet. Irnátok ilyen napi rutint?

Figyelt kérdés
A kicsi rutinjához igazitsuk a nagyét, vagy forditva?
2010. aug. 9. 16:49
 1/7 anonim ***** válasza:
Erre én is kíváncsi vagyok, mert most 16.-án lesz a kislányom 2 éves a kistesó meg köv hónapba születik.Nem tudom mi lesz, mit kezdek a kettővel!
2010. aug. 9. 16:52
 2/7 anonim ***** válasza:
A nagyéhoz a kicsit. Ő könnyen alkalmazkodik, nem beszélve arról, hogy a nagy zokon veheti, ha a tesó miatt felborul az élete. Neked is könnyebb lesz.
2010. aug. 9. 16:52
 3/7 anonim ***** válasza:

van olyan barátunk ahol egymás után jöttek a babák ott egyszerre egymás után fürdetnek addig anyuka ételt készit aztán vacsi cici tápszer kinek mi és nagynak fogmosás aztán a kicsik mennek aludni a nagy kb. fél kilencig lehet fennt.

reggel a kicsik keltenek.

egyszerre esznek nincsenek egyedül.

2010. aug. 9. 16:58
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi. Akinek hasonló korúak a gyerekei, írna esetleg egy átlagos napot?
2010. aug. 9. 17:00
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 21 hónap van a két fiam között, de már fél éves a pici. Az első néhány hónapban nem sok változás történt a szokásos napirendünkhöz képest, mivel a pici gyakorlatilag állandóan aludt. Most, hogy már fél éves, azért sokszor kell gondolkodni, mikor mit csináljuk.

Az átlag napunk így néz ki:

Reggel kb fél 6-kor ébred a kicsi, én rohanok érte, mivel egy szobában alszanak. Eszik, majd alszik tovább nálunk. 7-kor ébred a nagy, összeszedem, felöltözik, kap kakaót,aztán reggeli kb fél 8-8 kor. Mire végzünk, kel a kicsi, játszunk tízórai-ig együtt, hárman. Kapnak enni, nagy megeszi egyedül, kicsit megetetem, aztán megyünk sétálni. Majdnem ebédidőig lófrálunk, kicsi babakocsiban, nagy gyalog persze. 12 -fél 1 ebéd, akkor először eszik a kicsi, leteszem aludni, utána eszünk a naggyal, majd ő is megy aludni. Nagy kb 1-1,5 órát alszik, addig én is pihenek, majd játszunk míg felkel a kicsi (kb fél 4-ig), aztán uzsonna ugyanúgy mint a tízórai, kb ekkor jön haza apa. Játszik picit a gyerekekkel, addig én mosogatok, miegymás.. aztán általában még elmegyünk négyesben sétálni, vagy bevásárolni, vagy játszóterezni. fél 7- 7re otthon vagyunk, vacsizik a nagy (jó esetben mi is), aztán fürdik a kicsi, megetetem, 8 körül megy aludni. Közben fürdik a nagy, kb fél 9 kor ő is alszik.

Mielőtt megszületett én sem tudtam elképzelni, hogy hogyan fog alakulni, de nem is érdemes nagyon tervezgetni. Minden gyerek más, majd meglátjátok, hogy tudjátok alakítani a napot. Mindenesetre az igaz, hogy nem szabad a nagyobb gyerek életét teljesen felforgatni, a kétévesnek fontos a rutin. Ami nagyobb változás(és muszáj), azt érdemes már szülés előtt bevezetni. Pl mi másfél évesen kiszoktattuk a rácsos ágyból, és a babakocsiból is. Így nem érzi azt, hogy a tesó miatt lett "kilakoltatva"

2010. aug. 9. 17:37
 6/7 anonim ***** válasza:

Nálunk is 2 és 2 hónap, de már mindjárt 8 hós a kicsi is.

A napirendünk szinte a kezdetektől ilyen:

-fél 8-kor ébred a nagy, ő ébreszt minket is.

-Neki reggeli, kicsinek szopi

-Rendet rakok, pakolok, takarítok, ha kell mosást beteszek, ezzel 10 ig végzek. Addig a gyerekek játszanak. Most már együtt, sokszor rájuk nézek. De van, hogy jönnek utánam, és segítenek :) Az első hónapokban ezt úgy csináltam, hogy a baba hordozható hintában "jött velem" nyűgösebb napokon meitaiba tettem :)

-10-körül lemegyünk, előtte még egy szopi a kicsinek. A nagy menet közben tízóraizik majd. Játszótér, séta. Ilyenkor legtöbbször a babakocsiban ezt végig alussza a kicsi. Az első hónapokban mindig, most azért már nem végig, de valamennyit biztos, hogy alszik.

-1 körül érünk haza, ebéd. Együtt eszünk. vagyis a nagy egyedül eszik, a kicsit etetem. (én meg éhen maradok :D) Már főzeléket eszik, korábban ilyenkor szoptattam.

-Alvás 3-fél4 ig a nagynak. Sokszor egyszerre alszanak, attól függően, hogy mennyit aludt lenn a baba. De ha ő ne alszik, akkor játszom vele.

-Ha fölkelnek, én ilyenkor szoktam megfőzni előre másnapra. A nagylány segít, a kicsi mászik, pakol a konyhaszekrényből, vagy hintázik a konyhaajtóra szerelt hintában.

-ha kell lemegyünk ilyenkor vásárolni még, ha nem kell, akkor csak sétálunk.

-6-ra jövünk haza, ilyenkor vacsizunk, és kb ilyenkor ér haza apjuk.

-Apás játék, majd fél 8 kor együtt fürdenek. Amíg pici volt a kicsit fürdettük előbb külön.

-Fél9 fekvés, apa mesél a nagylánynak, én a kicsit altatom (álomba etetem :D)

És másnap kezdődik elölről. Nálunk a kisebbik lány az első naptól kezdve remekül alkalmazkodik ám a nagyhoz. Még olyan se volt soha, hogy haza kellett volna jönnünk, mert éhes volt. Pedig eleinte volt, hogy akár 1-2 óránként is éhes volt, de érdekes mód levegőn akár 4-5 órát is kibírt :) na most a nagyot sose zavarta, ha szoptatok, ugyanis a kicsi max 10 perc alatt elintézte az evést már pár naposan is. Sose ébredt fel a gyereksírásra. A kicsi mellett meg nyugodtan üvölthet a nagy, simán tud tőle aludni. A kicsi nagyon jó alvó, ha kelt is éjszaka, csak szopott, és aludt tovább. Nem voltam kimerült, volt energiám a nagyhoz. Hatalmas előny a második gyerekeknek, hogy már gyakorlottan nyúlsz hozzá. Tényleg. Hiába telt el 2 év, én se hittem volna, de mégis akkora "rutinnal" nyúltam a picihez. nem voltak félelmeim, sokkal kevesebb volt a stresz. A naggyal sajnos nem jött össze a szoptatás (köszönhetően a sok "okos" tanácsnak, pl a védőnőmtől) Most mindenkit leszartam, így még 7 hósan is szopizik.

Szóval én azt tudom mondani, hogy jóóóóóóóó lesz, nagyon :) Imádom, hogy ketten vannak, és ketten boldogítanak már :)

2010. aug. 9. 18:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Mindenképp a nagyhoz a kicsit!

De amíg igen kicsi, elvileg eszik-alszik.

Nállunk 3-4 hó körül állt be egy "rutin"

21 hó van a két lányom közt.

A kicsi most 5 hós, jól működik, hogy reggel a nagylányom 6 körül kel-sajna-, kb 8-ig ágyban tartom magam mellett, szuszizunk, tévézünk, megissza a tejet. 8 körül felkel a kicsi, felöltöztetem mindkettőt és megetetetm a kicsit is. Aztán elmegyünk együtt boltba, reggelizünk, majd babakocsi és séta. Közben a kicsi alszik egyet, 11 körül megjövünk, akkor megint eszik, játzsunk kicsit, majd megetetem a nagyot, és együtt alvás, most már sikerül együtt a 2-3 óra. Aztán evés a kicsinek, uzsi a nagynak, és játék. 6-kor eszik a kicsi, majd a nagy is vacsizik, fél 8-kor fürdik a kicsi, evés majd alvás, aztán fürdik a nagy, és megy aludni.

De persze babája válogatja, mit hogyan sikerül. sok múlik a kicsin is, milyen lesz, és a nagyon is, hogy reagálja le a kistesót.

2010. aug. 9. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!