Miért használják sokan a "hónapos" kifejezést a gyermekük életkorát illetően (akár ha már nagyobb is)?
Tényleg nem értem...
Miért jobb az,ha úgy mondja valaki,hogy 38 hónapos? Miért nem egyértelműbb és könnyebb,ha konkrétan annyit mondd,hogy elmúlt 3 éves?
De ugyan ez a helyzet a 1,5-2 éves forma gyermekek szüleinél.
Mielőtt bárki belekötne:nekem teljesen mindegy ki,hogyan használja,csak egyszerűen értelmetlennek találom és logikátlannak.Akkor a szülinapi tortára is a hónap száma kerül?De most komolyan!Elmagyarázza valaki miért jó ez? Vagy csak ez is egy divathóbort?
:/
Hát másfél - 2 éves koruk után már sose használtam, azt mondtam amihez közelebb voltak vagy esetleg a fél évet is használtam tehát 2.5 éves vagy ilyesmi.
2 év alatt még úgy nagyjából érzek létjogosultságot ennek a havi számolgatásnak mert az oltások is pl., 15 18. hónaposan vannak tehát jobb ha az ember észben tartja hány HÓNAPOS is a gyerek, illetve amit előttem írtak az nagyon igaz tehát pár hónap is számít, azaz egy 13-14 hónapos teljesen más mozgásban beszédben készségekben mint egy 18 hónapos mondjuk, tehát ebben a korban olyan rohamosan fejlődnek még hogy számít pár hónap. Később már kevésbé.
Én másfél éves korában kezdtem hol hónapban hol 1,5évesnek írni a gyerekeket. kb 2éves korukra egyformák a gyerekek mozgásban, és elég sok szellemi dologban. Addig akár 1hónap is sokat jelent a fejlődésükben.
De pl a fiam 24hónaposan csak fejhangon sípolt, addig 25hónaposan beszélt. De ha azt írom 2évesen még nem beszélt, de két évesen... Érthető így?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!