Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért használják sokan a...

Miért használják sokan a "hónapos" kifejezést a gyermekük életkorát illetően (akár ha már nagyobb is)?

Figyelt kérdés

Tényleg nem értem...

Miért jobb az,ha úgy mondja valaki,hogy 38 hónapos? Miért nem egyértelműbb és könnyebb,ha konkrétan annyit mondd,hogy elmúlt 3 éves?

De ugyan ez a helyzet a 1,5-2 éves forma gyermekek szüleinél.

Mielőtt bárki belekötne:nekem teljesen mindegy ki,hogyan használja,csak egyszerűen értelmetlennek találom és logikátlannak.Akkor a szülinapi tortára is a hónap száma kerül?De most komolyan!Elmagyarázza valaki miért jó ez? Vagy csak ez is egy divathóbort?

:/

2013. jan. 29. 22:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Hát másfél - 2 éves koruk után már sose használtam, azt mondtam amihez közelebb voltak vagy esetleg a fél évet is használtam tehát 2.5 éves vagy ilyesmi.

2 év alatt még úgy nagyjából érzek létjogosultságot ennek a havi számolgatásnak mert az oltások is pl., 15 18. hónaposan vannak tehát jobb ha az ember észben tartja hány HÓNAPOS is a gyerek, illetve amit előttem írtak az nagyon igaz tehát pár hónap is számít, azaz egy 13-14 hónapos teljesen más mozgásban beszédben készségekben mint egy 18 hónapos mondjuk, tehát ebben a korban olyan rohamosan fejlődnek még hogy számít pár hónap. Később már kevésbé.

2013. jan. 30. 08:51
 12/15 anonim ***** válasza:
Szerintem azért mert 3 év alatt nagyon sokat számt egy- két hónap, mittudom én, ha szobatisztaságnál azt mondod, két éve, akkor nem mindegy sztem, hogy 22 hónapos vagy 27:D. Az meg hosszabb, hogy októberben múlt két éves/két éves és 3 hónapos, így én egyszerűen lustaságból írom, hogy 27 hónapos:). Három évesen nem hiszem, hogy hónapokban fogom számolni, az már kemény matematika:DDD, de addig _nekem_ egyszerűbb ha nem kell körülírni, hanem a hónapok számát adom meg.
2013. jan. 30. 09:53
 13/15 anonim ***** válasza:

Én másfél éves korában kezdtem hol hónapban hol 1,5évesnek írni a gyerekeket. kb 2éves korukra egyformák a gyerekek mozgásban, és elég sok szellemi dologban. Addig akár 1hónap is sokat jelent a fejlődésükben.

De pl a fiam 24hónaposan csak fejhangon sípolt, addig 25hónaposan beszélt. De ha azt írom 2évesen még nem beszélt, de két évesen... Érthető így?

2013. jan. 30. 10:14
 14/15 anonim ***** válasza:
Szerintem azért, használják sokan így (bár ez csak az én véleményem), mert lehet, hogy ez az utolsó babájuk vagy csak szimplán nem tudják feldolgozni egy 3 éves gyereknél, hogy már nem baba.. és próbálják úgy tekinteni, mintha még az lenne.. és szerintem ez náluk tudatalattiból jön, lehet észre se veszik, hogy hónapost mondanak vagy írnak, mert ők még babázni szeretnének... de egy 3 éves gyerek már nem baba... Néha én is kiégek, mikor a babák kategóriába irkálnak még az 5 éves körülik kisgyerekek szülei is... Szerintem ez lehet az oka...
2013. jan. 30. 10:21
 15/15 anonim ***** válasza:
14 es vagyok, ez csak azért lehet baj, mert még most talán észre se veszi a gyerek, hogy mi történik, de mondjuk kamaszkorára el tudja majd engedni a kisgyerek gondolatát a szülő???
2013. jan. 30. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!